Fyodor Dostoyevski

Delikanlı Yorumları ve İncelemeleri

Delikanlı yorumları ve incelemelerini, Delikanlı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Delikanlı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.910 üzerinden
693 Puan · 119 İnceleme
Gönlü Fırtınalı Bir Delikanlı
Soylu Versilov ile Sophia adlı bir hizmetçinin gayri meşru çocuğu olan Arkadyeviç Makaroviç, anılarını anlatırken hayat yolundaki ilk, tehlikeli ve çılgın adımlarının -kendine göre- mantıklı bir incelemesini yapıyor Delikanlı‘da. Kolayca düştüğü çirkef bir hayatın ardından bambaşka bir insan
Delikanlı
Daha çocuk yaşta birçok şeyin farkında dahi olmadan itilip kalkılmak, uşuk diye tabir edilmek, yaşıtlarının ezmesi... Sebebi de evlilik dışı çocuk olması. Bu suçu günahsız bir yavruya ödetmek kitapta o kadar güzel vurgulanan yerleri var ki üzülmemek elde değil.
Puan vermedi
"Ancak vicdanı yaşamasına razı olmayan yüksek bir insan intihar eder. " "Eksik yanı kadar meziyeti varsa evliya olur insan.." "Her şey sözle anlatılmaz." "Bir duyguyu değiştirmek için, onun yerine aynı güçte bir başka duygu koymak gerekir." Okurken zorlandığım kitaplardan birisi.. Fakat bitirdiğimde keyif aldığımı söyleyebilirim. Olayların karmaşıklığı ve çözümlemesini kitabın sonlarına doğru daha iyi anladığımdan dolayı bitirdiğimde okuduğuma pişman olmadığım bir eser oldu..
10/10 puan verdi
Bu kitap analiz için çok uygun konulara değinmiş. Özellikle betimlemeleri oldukça özgün. Sesli olarak da dinlenilen bu kitap hafızada çabuk yer alıyor; silinmiyor... Tavsiye ediyorum geç de olsa... Ayrıca yazdığımız eserlerimizi inceleyebilirseniz sevinirim.
Ben Susamam İtiraf Ediyorum
Ben Susamam İtiraf Ediyorum
Felsefi Lisanla Varoluşa Dair
Felsefi Lisanla Varoluşa Dair
8/10 puan verdi
Merhaba Delikanlı; Senin için Dostoyevski'nin en zayıf romanı dediler. Oysa ben seni hep ergenlik dönemini yeni tamamlayan bir genç gibi değerlendirdim. Sen ne kadar tutarsız olursan ol seni anlamaya çalıştım. Bu çok kolay olmadı. Yeri geldi okurken yoruldum, yeri geldi araya başka kitaplar
Puan vermedi
Dostoyevski'nin alışılmışın dışında, okunmaya değecek bir yapıtı. Okunmasının zor olmasıyla birlikte anlaşılması da bir o kadar zor. Anlamak için dış dünyadan soyutlanarak okumak gerekiyor. Bana şu ana kadar hissettirdikleri bunlar. Bakalım okumayı tamamladığımda düşüncelerim ne yönde olucak.
Puan vermedi
"Dostoyevski'nin Derin Psikolojisine Yolculuk: Delikanlı"
Dostoyevski, edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Eserlerinde insan psikolojisini derinlemesine işleyen ve toplumsal sorunlara sert eleştiriler getiren Dostoyevski'nin "Delikanlı" adlı romanı da bu büyüleyici dünyanın önemli bir
9/10 puan verdi
Dünyaca ünlü roman Rus roman yazarı Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin bilinen son eseri olan Karamazov Kardeşler eserinden bir önce yazmış olduğu eserdir. İnceleme yapmadan önce şunu söylemek gerektiğini düşünüyorum; her ne kadar konu bütünlüğü açısından ve çeviri açısından kaliteli bir eser
750 syf.
Neden Delikanlı okumalı?
YouTube kitap kanalımda Dostoyevski'nin hayatı, bütün kitapları ve kronolojik okuma sırası hakkında bilgi edinebilirsiniz: ytbe.one/0i9F0L1dcsM Delikanlı kitabını bitirdikten sonra kendi düşüncelerime uygun bir görüş aramak amacıyla internet keşfine çıktım. Edward Hallett Carr'ın
DelikanlıFyodor Dostoyevski · İletişim Yayınevi · 20203.298 okunma
125 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.