Hamdi Döndüren
Kitabın Konusu:
634 sayfa

640 syf.
Puan vermedi
Evlenecek veya zaten halihazırda evli olan her çiftin çeyizinde bulunması gereken ve yahut onlara hediye verilmesi ve hatta ömür bitinceye kadar dönüp dönüp okunması gereken bir başucu kitabı. İkili ilişkilerde kadın erkek herkesin evlilik dairesi içinde ki görev, hak ve sorumluluklarını bildiren çıkacak her soruna önlem ve çözüm getiren değerli bir kitap. Şahsen ben bu kitabı ilerde çocuklarımla birlikte en az 2 sefer daha okumayı planlıyorum. Sizlere de bu kitap tavsiyesini kendime borç bildim. keyifli okumalar diliyorum
Delilleriyle Aile İlmihaliHamdi Döndüren · Erkam Yayınları · 202151 okunma
634 syf.
Puan vermedi
Eser, delilleriyle yazılmış olduğundan konular oldukça uzun uzadıya anlatılmış. Fıkhi kavramlar o kadar tekrarlı bir biçimde anlatılıyor ki serbest okuyucular bir miktar sıkılabilir. Öğrenmek istediğiniz konuyu özel olarak okursanız bu daha keyifli olacaktır. Kitabın bazı ayrıntılı kısımlarını göz gezdirerek geçmek zorunda kaldım. Aile ilmihali olarak daha sade eserlerin okunmasını tavsiye ederim.
Delilleriyle Aile İlmihaliHamdi Döndüren · Yeni Şafak Kitap · 201151 okunma

Hamdi Döndüren
Hamdi DöndürenYazar · 16 kitap
1943 Balıkesir doğumlu. Hıfzını ikmal ettikten sonra İmam Hatip Lisesi ve genel liseyi bitirdi. İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ve İ.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir merkez valiliği ve Çanakkale Bozcaada Müftülüğü görevlerinde bulundu. 20.4.1975 tarihinde Konya Yüksek İslâm Enstitüsüne İslâm Hukuk ve Fıkıh Usulü Öğretim Üyesi olarak atandı. Aynı görevi 6.11.1973 tarihinden bu yana Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü ve U.Ü.İlahiyat Fakültesinde sürdürmektedir. Ankara Ü. İlahiyat Fakültesinde 1978'de İslâm Hukuku alanında başladığı doktora çalışmasını 1983'te tamamladı. 25.10.1998 de de doçent unvanını aldı. 1986'da Suudi Arabistan İmam Muhammed b. Suud el-İslamiyye Üniversitesinin daveti ile bir süre bu üniversitede araştırmalar yaptı. Müellifin İslâm Hukuku ve İslâm İktisadı alanında yayınlanmış çeşitli eserleri, makale ve araştırmaları vardır. - Delilleriyle İslâm Hukuku, Şahıs, Aile ve Çözümlü Miras. - İslâm Hukukuna Göre Alım - Satımda Kâr Hadleri - Çağdaş Ekonomik Problemlere İslâmi Yaklaşımlar - İbn Abidin Tercümesi Fihristi ve Terimler Sözlüğü - Ehl-i Sünnetle Şia Arasındaki Görüş Ayrılıkları (terceme basılmadı) bunlar arasındadır. Para, Kredi, Enflasyon, Şirket, İslâm Bankacılığı, Mudarabe, Sermaye Riski ve Faiz, Para vakıfları, İşçi ve İşveren gibi günümüz ekonomisinde karşılaşılan çeşitli problemlerle ilgili araştırmaları vardır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.