Etnometodolojik Fragmanlar

Derdimiz Hayat

Necdet Subaşı
İşte mevzu anlaşıldı ve sonuçta üç aşağı beş yukarı bu duraklardan herkes gibi sen de geçeceksin. Belli ki kendi hayatını mütemadiyen inşa etmek bitmek tükenmek bilmeyen bir irade kullanımını, sürekli tetikte duran bir havsalayı ve her daim kullanımda olan bir idrak bütünlüğünü gerekli kılıyor. Eğer bütün bunların farkında olarak bir adım daha ileri atmaya mecalin, heyecan ve hevesin varsa artık bil ki sen yeterlik düzeyi yüksek bir varlık iddiasında bulunmayı hak ediyorsun. Düzgün ve nitelikli bir ömre sahip olmak, saygın ve besleyici bir gerçeklik peşinde türlü anlam ve iddialarla yüzgöz olmak için asla geç kalmış sayılmazsın. Nihayet aklını, gönlünü ve eline tutuşturulan tecrübeleri dikkate alarak pekâlâ önünü daha net görebilir, arkanda şimdiye kadar bir yük gibi duran denkleri güçlü ve üretken bir hafıza olarak hikâyene ortak edebilirsin. Tersi de mümkün tabi. Haydi yolun açık olsun.
Kitabın Konusu:
144 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

144 syf.
·
Puan vermedi
~Herkesin hayatı kendine güzel, kendine acı, kendine dram; belki kendine mahsus gizemlerle, özel hikayelerle çevrili. Bilinmez kaç yıla sığdırarak sürdürdüğümüz şu sayılı günlerin toplamında bize nelere mal olduğunu, içinde neler yaşadığımızı oturup bir gözden geçirmekte öyle her baba yiğidin harcı değil. Yüzleşmek çoklukla zor, hesaplaşmak
Derdimiz Hayat
Derdimiz HayatNecdet Subaşı · Mahya Yayınları · 202046 okunma

Yazar Hakkında

Necdet Subaşı
Necdet SubaşıYazar · 32 kitap
1961 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya’da kısa bir süre öğretmenlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ‘Türk Aydınının Din Anlayışı’ başlıklı doktora tezini savundu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991–2002) ve Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'ne geçti. 2011’de Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı. 2016'da Başbakanlık Başdanışmanlığına atandı. ÇALIŞTIĞI KURULUŞLAR Milli Eğitim Bakanlığı (1986–1991) Yüzüncü Yıl Üniversitesi (1991–2002) Muğla Üniversitesi (2002- 2010) Gazi Üniversitesi (2010-2011) Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı (2011-2016) ÇALIŞMA ALANLARI Çağdaş Türk Düşüncesi Türk Modernleşmesi ve Din Alevi Modernleşmesi Diyanet Yurt Dışında Türk Göçmenler Avrupa İslâmı Gündelik Hayat Kültürel Farklar ALDIĞI ÖDÜLLER Tuba Teşvik Ödülü (2008) Sıtkı Koçman Vakfı Araştırma Ödülü (2010)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.