Klasik Metinlerle İyileşme

Mecit Ömür Öztürk

Dervişin Teselli Koleksiyonu 2 Konusu

Her insanda “destekleyici bir iç ses” vardır. Bu sesi bulmak, kısılmışsa sesini açmak, durmuşsa harekete geçirmek gerekir. Destekleyici iç sesi açığa çıkarabilmek büyük bir kazanımdır. O ses susmuşsa ya da kısıklığı sebebiyle artık işitilmiyorsa insan, yaşadığı hadiselerin en olumsuz yanlarına odaklanmaya başlar. Bu da sonu gelmez bir mutsuzluğun başlangıcı olur. “Destekleyici iç ses” işitilmeye başlanınca insan ne yalnızdır ne de çaresiz. Ondan insana daima teselliler de akar. Kendini onarma yeteneğini kaybeden, ruhundan iyileştirici sinyallerin artık doğmadığını fark eden birinin birtakım tedbirler alması gerekir. Kendi kendine, harici bir etkiye muhtaç olmadan da mutlu olabilen… Hadiselerin olumlu taraflarını görüp onları hayra yorabilen… Başka bir meşguliyete veya insana mecbur kalmaksızın zihnini huzurlu ve dingin hâle getirebilen… Kendi mutluluğunu her an, gereken her yerde yeniden üretebilen biri olabilmek, esasında her insan için mümkündür. Ruhtan doğan iç teselliyi işitebilmek, kazanılabilir bir yetenektir. Bu sesi elde etmenin kestirme yollarından biri de ruhundan onu başarıyla keşfedip çıkarabilmiş insanların oradan getirdiği mesajlara kulak kesilmektir. Dervişin Teselli Koleksiyonu 2 – Klasik Metinlerle İyileşme kitabı Doğu’nun ve Batı’nın kadim öğretilerini kullanarak içimizdeki teselli sesini uyandırıp canlandırmayı hedefliyor.
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 2 dk.Sayfa Sayısı: 248Yayınlanma Tarihi: Temmuz 2022Yayınevi: Hayy Kitap
ISBN: 9786257479790Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Doğudan Batıdan Teselliler

@TeselliKoleksiyonu
17 Temmuz 2022 00:10
Puan vermedi
1. Kitap Doğu’dan Batı’dan 99 Teselli Kederli günlerden geçen derviş, rüya âleminde bir adaya uğrar. Gördüğü şey mucizevidir. Peygamberler, veliler, âlimler ve filozoflar bir halka şeklinde oturmakta ve anlaşıldığı kadarıyla birini beklemektedirler. Derviş de onlarla birlikte beklemeye durur
3.314 etkileşim
Hatice

Hatice

@Haticesrbs
16 Temmuz 12:11
2/10 puan verdi
İlk kitap gibi seveceğimi düşünerek başladığım ama çok zorlanarak okuduğum bir kitap oldu. Beklentim ilk kitap gibi klasik metinlerden alıntı yapan farklı düşüncelere kapı açan bir kitap olmasıydı fakat hem alıntı yönünden hem de yeni fikirler açısından epey fakir kalmış ve sürekli kendini tekrar eder hale gelmiş. Böyle olunca da okunsun diye yazılmış bir kitap hissiyatı uyandırdı.
4 etkileşim
Murat YALÇIN

Murat YALÇIN

@muraterzurum
09 Nisan 04:01
Puan vermedi
Bu kitap tam anlamıyla okurken ruhumu doyurdu, kalbime iyi geldi. Elimde bir kalem birçok bilginden oluşan bir gökyüzü çizdim gönül dünyama. Neredeyse her sayfasına not alarak ve çizerek okudum. Doğudan ve Batı’dan ve en önemlisi değerli kitabımız Kur’an‘dan alıntılarla dolu dolu bir eser. El altında olması, ruh daraldıkça okunması gereken bir kitap. Musibetlere olan bakış açısına farklı bir boyut kazandırdı. Bazı konularda tekrarlar olsada ziyanı yok çok güzeldi. Mutlaka okunmalı.
45 etkileşim
Burcu

Burcu

@BurcuKom
06 Şubat 15:29
Puan vermedi
Bizler bir zaman yolcusuyuz. Bu yolculuğun başlangıcı, istikameti aynı olsa da herkesin yolculuğu farklı oluyormuş. Yaşanan olaylar, etkilenme dereceleri, imtihanlar kişinin kendisiyle varlık kazanıyormuş. Bir cümle var hayatı farklı bir noktada ele almamı sağlayan “Dünyan senin yansımandır” olayları algılayış biçimimiz, insanları anlamlandırmamız, ilişkilerimiz biraz da bizimle alakalı. Ayet- i kerime de buyruluyor ya “ Biz Allah’ın boyadığı renge boyandık” peki benim rengim ne etrafımda gördüğüm renkler ne renk, Allah’ın boyadığı rengi koruyabiliyor muyum? işte Dervişin Teselli Koleksiyonu bunları sorgulatan bir kitap oldu. Diğer bir yönüyle aforizma okumayı çok seviyorum. Hayatımı şekillendirmede bana yardımcı olacak cümlelerin altını çizmeyi ve hayatıma geçirebilmeyi kitap okumanın en büyük gayesi olarak görüyorum. Doğu ve batı medeniyetinden alınmış pek çok düşünce ve iki medeniyetin düşüncelerini bir kitapta bulmanın hazzı çok ayrı. Üstelik farklı yazarlardan cümleler okuduğunu hiç hissetmiyorsun çünkü varlık sızının dili aynı ona sunulan çözümler de aynı. Kısacası özellikle hayatın bizi yorduğu, kendimize yeterli olamadığımız anlarda başvurulabilecek en nadide teselli arkadaşı. Hissettirdikleriyle bendeki en özel yerini aldı. İyi ki tanıştırılmışım
9 etkileşim
Haticeee

Haticeee

@Haricen
19 Mart 18:09
7/10 puan verdi
Kitabın sonları hariç ilk kitabın devamı niteliğindeydi.. Sonları ise yazarın okuduğu kitapların altını çizdiğini düşündüğüm cümlelerden oluşuyordu. Hızlıca okunabilecek kasvetli dünyamıza bir nefes umut olan kitaplardan
4 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Mecit Ömür Öztürk
Mecit Ömür ÖztürkYazar · 7 kitap
1982 Ardahan Göle doğumludur. İstanbul Üniversitesi, Felsefe Bölümü mezunudur. Doğu Haber, Haberdar, Serhat Birikim, Gazete Avcılar, Alternatif Süreç, Manşet ve Gelecek gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Esenyurt Belediyesi, Ajansbu ve Optimist İnternet Çözümleri’nde metin yazarı olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında reklam ve metin yazarlığı dersleri verdi. Kırk üyenin katılımıyla, her ay farklı sosyal bilim dalında kırk kitabın özetlenerek kritik edildiği Kitap Meclisi çalışmasının kuruculuğunu ve dört yıl boyunca koordinatörlüğünü gerçekleştirdi. Karabatak, Taslak, Serhat Kültür, Edebistan, Anafilya, Kahve Molası, Düşle gibi çeşitli dergilerde ve Sıradışı Yazılar başlıklı bir kitap projesinde öyküleri yayınlandı.İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyesidir.Felsefe öğretmenliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dervişin Teselli Koleksiyonu 2 Sözleri ve Alıntılar

02 Temmuz 21:42
şimdi durmadan su içmek yarınki susuzluğu gidermez; şimdi hızlı hızlı nefes almak, bir dakika sonraki nefes ihtiyacını ortadan kaldırmaz. aynen öyle de gelecekteki zamanlar için şimdiye ait sabrı kullanmak, o acıları hafifletmeyeceği gibi, şimdi yaşanan dertlere karşı da insanın dayanma gücünü azaltır.
25 etkileşim

29 Haziran 09:21
iman ışığından dolayı Allah’a hamdolsun.
10 etkileşim

04 Temmuz 05:58
nimetlerin kolaylaştırılması, yarım kalanların tamamlanması, aksayanların düzeltilmesi, yitenlerin geri döndürülmesi, yüzümüzü Allah’a çevirmekle yakından ilgilidir.
19 etkileşim

@HG98
23 Temmuz 21:36
Bize yararlı olanı / Bizden iyi bilir Yaradan. (Masallar)
25 etkileşim

@HG98
23 Temmuz 21:46
Aşırı keder güldürür, aşırı neşe ağlatır..
26 etkileşim

Dervişin Teselli Koleksiyonu 2 İletileri

Dervişin Teselli Koleksiyonu 2
kitabının pdf, mobi, epub dosyası var olan kişi bana dönüş yaparsa çok sevinirim. Saygılarımla
Haydi bu defa birlikte okuyacağımız kitabı birlikte seçelim!
Okumak istediğiniz kitabın numarasını yoruma yazmanız yeterli. 😊 En çok yazılan kitap okuyacağımız kitap olacak. 🖋📈 1️⃣
Germinal
Havva'nın Üç Kızı
🔟
Kinyas ve Kayra
Kinyas ve Kayra
📣Kitap seçiminin ardından kitap temini için bir haftalık süre olacaktır. O yüzden elinde olmayanları endişe etmesin. Şimdiden keyifle okuyalım. 😊📖☕️👓