~Çobanlar için en kötü, en dayanılmaz şey sürüleri beklemede kendilerine yardımcı olsun diye yetiştirdikleri köpeklerin küstahlık, açlık veya başka bir kötü huydan dolayı kuzulara kötülük etmeye kalkışmaları ve köpekten ziyade kurda benzemeleridir.
"Peki ya şu, az öncekinden daha da ayıp değilmi: Insanlar, yaşamlarının büyük bir kısmını, mahkemelerde sanık ya da davacı olarak geçirmekle kalmayıp, güzellikten de anlamadığı için, 'haksızlık etmekte ustayım, her türlü oyuna aklım erer, ceza giymemek için kaçamakların hepsini uygulayıp bir yılan gibi siyrılarak savuşmasını bilirim' diye böbürlenirler.Hem de tüm bunlar küçücük,değersiz sorunlar için olur; böyle bir kişi, hayatını uyuklayan bir yargıca muhtaç olmamak üzere yaşamanın ne kadar güzel, ne kadar iyiolduğunu bilmez,"
"Evet bu söylediğin az öncekinden de ayip" dedi.
Düşüncesini değiştiren ve unutan adamı aldatılmış addediyorum, çünkü birinde zaman, diğerinde akıl yürütmesi, onu hiç farkına varmadan düşüncesinden döndürür. Anlıyor musun şimdi?