Puan

8.310 üzerinden
6,3bin kişi
2020 7. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2020 15:43
Yıllar öncesinde devlet kavramı üzerine yazılmış güzel bir kitap, okuyun okutun. Krallar filozof, filozoflar kral olmadıkça... Kitap karşılıklı diyaloglar üzerine olduğu için okuması kolay bir kitap. Felsefeye dair ilgisi veya bilgisi olmayanlar da rahatlıkla okuyabilir. Herkese tavsiye ediyorum. İyi okumalar arkadaşlar :)
DevletPlaton (Eflatun) · Turkuvaz Yayınevi · 200932,8bin okunma
2021 2. kitabı
Bu işten kurtulduğuma nasıl sevindiğimi bilemezsiniz. Deli ve belalı bir efendinin elinden kurtulmuş gibiyim." diye cevap verir. Bu söze balkılırsa ihtiyarlık, isteklerin söndüğü bir zaman
Felsefe
DevletPlaton (Eflatun) · Turkuvaz Yayınevi · 200932,8bin okunma
Filozof Kral - Platon
2024 31. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2024 22:51
Öyle bir kitap düşünün ki günümüzden 2400 sene önce yazılmış olsun buna rağmen içinde yazılanlar günümüzde bile geçerliliğini korusun ve kendisinden sonra gelen tüm felsefecilerin kıblesi olsun...
DevletPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201932,8bin okunma
İsmi Bulduk, Mirası Koruyamadık
2026 12. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 20:03
Kitabın daha başında sahnede
Sokrates
Sokrates
var ve anlatı Sokratik diyaloglar üzerinden ilerliyor. Yani çürütme, sınama ve ortaya çıkarma yöntemiyle… Sokrates aslında karşısındaki kişiyle değil, karşısındaki
Devlet'i Anlamak İsteyenle Buyursun
2021 5. kitabı
Bu site için ilk incelemem olacak. Önüme düştüğü için yazıyorum. İnceleme yazmadan evvel başka arkadaşların incelemelerini de okuyayım dedim. Üzülerek söylüyorum ki çoğu kişi ne Platon'u tanıyor ne