Sinan Özbek, 1961 Erzurum doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da
tamamladı. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde yüksek öğrenime başladı. Öğrencilik yıllarında gazetecilik yaptı. Yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı ve doktora programına kayıt oldu. Doktora yeterlilik sınavını takiben Almanya, Frankfurt’ta, Goethe Üniversitesi’nde felsefe derslerini takip etti. İstanbul Üniversitesi’nden doktor unvanı aldı (1993). Kocaeli Üniversitesi’nde felsefe bölümünün kurulması amacıyla Türkiye’de döndü (1996). Felsefelogos dergisini çıkarmaya başladı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi (1997). 1998 yılında doçent, 2004 tarihinde profesör unvanı aldı. Felsefe ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Derneği’nin kuruluşunda yer aldı ve başkanı oldu (2007).
Kocaeli Üniversitesi Felsefe bölümü başkanlığını yapan Sinan Özbek ideoloji kuramları yanında pratik felsefe ile ilgilenmektedir. Das Argument adlı Almanca yayınlanan derginin bilim kurulu üyesi olan Özbek’in ‘Schriften zur praktischen Philosophie am Beispiel der Türkei’ adlı kitabi 2011 yılında ‚Westfaelisches Dampfboot‘ yayınevi tarafından yayınlanmıştır.
Felsefelogos dergisi genel yayın yönetmenliği ve Fesatoder Derneği başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. 2014'ten itibaren Adalar kent konseyi başkanıdır. Çeşitli dergilerde makaleleri, eleştiri ve denemeleri yayımlandı.