Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Din Sosyolojisi

Hans Freyer
8/10
6 Kişi
31
Okunma
8
Beğeni
784
Görüntülenme
Yeni-Hegelci olarak tanınmakla birlikte, Marx, Dilthey, Husserl, Max Weber ve Simmel'den de etkilenen HansFreyer toplum felsefesine ve özellikle bir gerçeklik bilimi olarak toplum biliminin ana yolunda gelişmesine yaratıcı ve yorulmaz çalışmalarıyla önemli katkılarda bulundu. Freyer, Gerçeklik Bilimi olarak Toplumbilimi (Soziologieals Wirtschaftswissenschaft,1930) adlı eserini yayımladığı yıl; Alman din bilimci ve din sosyolojisinin önde gelen bir adı, JoachimWach, Din Sosyolojisine Giriş (Einführungin die Religionssoziologie, 1930) eserini Freyer'e ithaf ediyordu. Bundan sekiz yıl sonra Latin Amerika'da Buenos Aires Üniversitesi'nden toplum bilimci AlfredoPovina, Freyer'den etkiler taşıyan Gerçeklik Bilimi olarak Toplumbilimi (Sociologiacomeciencia de realidad, 1939)'ni yayımladı. 1950'li yıllarda İstanbul ve özellikle Ankara Üniversitesi'nde onun yıllarca hizmetleri, sosyolojiyi gerçeklik bilimi anlayışına kavuşturmada Türkiye için büyük bir imkândı. HansFreyer'in Türkiye'deki verimli çalışmalarının başka bir ürünü olan Din Sosyolojisi kitabı, tanımlanması, bir çerçeve çizilmesi zor bir alanda konunun nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili toplumların maddi ve manevi geniş etkileşim sahalarına girerek ciddi bir perspektif sunuyor. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Hans Freyer
Hans Freyer
Çevirmen:
Turgut Kalpsüz
Turgut Kalpsüz
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 27 dk.Sayfa Sayısı: 122Basım Tarihi: 2013Yayınevi: Doğu Batı Yayınları
ISBN: 9789758717996Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
117 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitap ve içeriğiyle söze başlamak gerekirse, faydalı olabileceğine inandığım güzel bir çalışma. Önce sosyolojiye dair genel açıklamalar yapılıp sonra din sosyolojisine, bana göre günümüzde yapılması gereken, objektif bir bakış açısıyla diğer dinler incelenip bir sonuca varılmış. Ders kitabı değil de bir el kitabı gibi okunabilir ve okutulabilir. ➢ %95’ine katıldığım bir bakış açısı, çeşitli toplumbilimcilerin din sosyolojisine katkıları ve fikirlerine yer verilmiş. ➢ Bireyden yola çıkarak topluma dair kararlar ve sosyolojik bulgular ortaya konulmuş. ➢ Hans Freyer’ ın değindiği birçok toplumbilimci yazar ve düşünürden, görüşlerine tekrar bakmak ve incelemek istediğim Max Weber var. Din Sosyolojisi adlı eserinde değindikleri gerçekten dikkate değer bilgiler zannımca. ➢ Kitabı okurken gerçekten yararlı olduğunu düşündüğüm bir sürü bilgi edindim fakat aynı zamanda da üzüldüm. Çünkü bu çalışmalardan söz edilirken önde gelen isimler zikrediliyor ama bizim yazarlarımız, düşünürlerimizin bu derece ses getirebilecek ve faydalı olabilecek bir çalışmasına rastlanmıyor. Bu sadece bu alanda değil çoğu alanda böyle maalesef. ➢ Güzel bilgiler içeren temel bir kitap. ➢ 117 sayfalık kitapta toplamda 110 sayfada altını çizdiğim yerler var.
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 201331 okunma
Reklam
2013 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Din Sosyolojisi
II. Dünya Savaşı sonrası dönemde Türkiye'de bulunan ve Türk sosyolojisini önemli ölçüde etkileyen Alman sosyolog Hans Freyer'den "Sanayi Çağı" ve "Din Sosyolojisi" kavramlarının tanımlanması, bir çerçeve çizilmesi zor alandaki konuların nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili toplumların maddi ve manevi geniş etkileşim sahalarına girerek ciddi bir perspektif sunmaktadır..
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 201331 okunma
122 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
1954 yılında Ankara Üniversitesi’nde dersler veren Hans Freyer, Türkiye’de sosyoloji alanının kuruluşuna öncülük etmiştir. Bu eser Türkiye’de bulunduğu dönemde verdiği derslerin özeti niteliğindedir. Başlık çok genel olduğu için doğru seçim olmuş, beklenilen konuyu anlatmıştır. Yazarın önsözü kısmında değindiği, İslamiyet dışındaki dinlerden de
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 201331 okunma
116 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
1954 yılında Ankara Üniversitesinde dersler veren Hans Freyer, Türkiye’de sosyoloji enstitüsünün kuruluşuna öncülük etmiştir. Bu eserde Türkiye’de bulunduğu sürede verdiği derslerin kitaplaşmış hali. Sosyolojinin bağımsızlaşmasana bakarsak genç bir bilim dalı olduğunu görürüz. Hans Freyer, İlahiyat Fakültesi’nde Din Sosyolojisi dersleri verirken bu genç bilim dalının dine ilişkin tespitlerini İslam harici dinlerden vermeye özen göstermiş ve ilahiyat Öğrencilerine önyargılara meydan vermeden dersin özünde tutmaya çalışmıştır. #DinSosyolojisi #HansFreyer #OkudumBitti #koronagünlerindekitap
Din Sosyolojisi
Din Sosyolojisi
Hans Freyer
Hans Freyer
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiHans Freyer · Doğu Batı Yayınları · 201331 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.