Dinler Tarihi

Ahmet Güç

Dinler Tarihi Gönderileri

Dinler Tarihi kitaplarını, Dinler Tarihi sözleri ve alıntılarını, Dinler Tarihi yazarlarını, Dinler Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir devleti büyüten onun bir nehir havzası gibi olması; ülkede kadının rolünü oynamasıdır.
Sahip olma arzusundan daha büyük bir günah, memnuniyetsizlikten daha büyük beddua yoktur.
Reklam
"Aydınlatılmış olanın aklı, insanlarca karanlıkla kaplanmıştır." Lao tsu
"Sahip olma arzusundan daha büyük bir günah, memnuniyetsizlikten daha büyük beddua yoktur. Hoşnutluğun olmadığı yerde mutlulukta yoktur." Lao tsu
528 syf.
9/10 puan verdi
Dinler Tarihi
Güçlü bir ekip tarafından ortaya konan dinler tarihi kitabı. Daha önceden okumuştum. Unutabildigim için tekrar üzerinden geçtim. Fakültelerde de zaten kaynak kitabı olarak geçiyor. İlgilenen herkese tavsiye edilir.
Dinler Tarihi
Dinler TarihiAhmet Güç · Grafiker Yayınları · 2021163 okunma
Reklam
"Şinto" ismi, MS. VI. Yüzyılda, Budizm gibi dışarıdan Japonya'ya giren dinlerden geleneksel millî inançları ayırmak için kullanılmıştır.
Dinde manevi ihtiyaç, büyüde menfaat.
Dini büyüden ayırt eden en önemli özellik, büyünün hayatın anlamına ve varoluşa ilişkin bir bakış açısı sunmamasıdır. Diğer önemli özellik ise büyüde Tanrıya yönelme bulunmamasıdır.
Mitosları köken, kült, prestij ve kıyamet mitosları olmak üzere 4 kategoriye ayırmak mümkündür.
Jung'a göre mitoslar, evrensel gerçekliğe sahip yaşam kalıplarıdır ve her insan için anlamlı mesajlar taşırlar.
Reklam
Tabu
Polinezyaca bir kelime olan "Tabu"; dokunulması tehlikeli, yasak ve haram olan şey demektir. Aslı "topu" ya da "tafoo" olan bu kelime ilk olarak Kaptan Cook (1784) tarafından tanıtılmıştır......... Örneğin; totem hayvan bir tabudur; özel durumları nedeniyle murdar sayılan insan (Örneğin âdet gören kadın), yeni doğmuş çocuk, ölü ve başka şeyler tabudur. Tabunun bulaşıcı olduğuna İnanılır. ..,
Natürizm (Doğacılık)
Fiziksel evrendeki görülen, karşılaşılan olguların tanrılaştırılması anlamına gelir.
animizm
Doğada insan ruhuna benzer ruhların bulunduğunu kabul eden dini düşünceye denir. .....Bu tür inanca 18. yüzyılda Fetişizm adı verilmişti.
Totem (Kabilenin atası)
Kelime olarak işaret, alâmet anlamına gelen totem; genellikle ilkel kabile üyelerinin kendilerine akraba saydıkları hayvana verilen addır.
Fetiş
Manaya sahip olduğuna ve taşıyanlara güç verdiğine inanılan tuhaf şekilli kaba nesnelere, muskalara, maskotlara "fetiş" denir. Büyü ve tılsım amaçlı kullanılır. 16 yüzyılda Batı Afrika'ya giden Portekizli tüccarlar orada gördükleri suretlere, sihir ve büyü tılsımlarına kendi dillerinde fetiş dediler. ......
118 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.