Dionysos Dithyrambosları

Friedrich Nietzsche

Dionysos Dithyrambosları Konusu

Yalnızca Bir Aptal! Yalnızca Bir Şair! Çöl Genişliyor: Çölü Sığınak Kabul Edene Çok Yazık Son Arzu Yırtıcı Kuşlar Arasında İşaret Ateşi Güneş Batarken Ariadne'nin Şikayetleri Şöhret ve Ebediyet En Zenginin Fakirliği Üzerine
Çevirmen:
Orhan Tuncay
Orhan Tuncay
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 79Yayınlanma Tarihi: Ocak 2005İlk Yayınlanma Tarihi: 1888Yayınevi: Gün Yayıncılık
ISBN: 9789759046156Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

8.510 üzerinden
329 Puan · 34 İnceleme

Dionysos Dithyrambosları Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Furkan

Furkan

@Fuurkaan
·
16 Haziran 2021 01:56
8/10 puan verdi
“Benim deliliğim, düşünmeye olan tutkumdur…” . . Günlerdir okuduğum kitaplar arasında, bir tatil köyü. Nietzsche gerçekten usta bir felsefeci olduğunu ve şiir dilini de iyi kullandığını gösteriyor. Sayfaların arasında eski bir dosta rastlıyoruz. Zerdüşt selam yolluyor bize geçmişten anlatısından. Hayattan yorulmuş ruhlara güzel bir tatil köyü. .
34 etkileşim
Sisyphos

Sisyphos

@_Sisyphos
·
27 Kasım 2017 17:57
9/10 puan verdi
Nietzsche'nin farklı kitaplarından ve sonradan eklediği şiirleri yer alıyor kitapta. Delirmeden önce yazdığı son kitabıdır. (1889) Farklı tarzıyla kendini eleştiren ve çoğu yerlerinde kendine öğüt niteliğinde kaleme aldığı bu şiir kitabı kesinlikle okunmaya değer. Çoğu zaman zerdüştten bahsetse de bir çok yerinde ise dionysos öğretilerini göz önüne alarak kendinin eksik olduğunu düşündüğü taraflarını başka isimler kullanarak yazıyor.
7 etkileşim
sinem

sinem

@sinemgln
·
14 Ekim 2017 14:42
10/10 puan verdi
Çöl Büyür ; Vay Haline İçinde Çöl Saklayanın. diyor sevgili üst akıl Nietzsche bu incecik koca eserinde. Diğer Nietzsche kitaplarından biraz daha anlaşılır ve net. Çabucak bitebilecek bir eser.
3 etkileşim
Mehmet Karlıdağ

Mehmet Karlıdağ

@mhmtkrldg
·
03 Nisan 2017 00:05
10/10 puan verdi
İşte Böyle Dedi Zerdüşt ile birbirini tamamlayan nitelikte kitap. Düşünmeyi kim sevmez değil mi? Bir de ustanın ditramboslarıyla düşünselliğin yaratacağı farklı hazlarını tadını çıkarın, çok şey kazanacaksınız.
7 etkileşim
Recep Kaya

Recep Kaya

@07nietzsche33
·
03 Temmuz 09:54
10/10 puan verdi
(!!!Spoiler içerir!!!!) Nietzsche bu eserde de şunu belirtmek istemiş en çok? İnsanın en ağır yükü kendisidir, kendiyle mücadelesidir. En büyük sınav budur. İnsanın maskesini düşüren yine kendidir... Her şey kendini tanımakla başlar. En büyük hakikat burda açılır. Katlanılmaz hakikatler... Buna hazır mısın? Kendini tanımaya... Ve şunu da belirtir Nietzsche: Bu madeni para, bununla bedel ödemekte tüm dünya... Bedel ödemiyor muyuz?
10 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 45.1
Erkek% 54.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Friedrich Nietzsche
Friedrich NietzscheYazar · 71 kitap
Alman filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci. Din, ahlâk, modern kültür, felsefe ve bilim üzerine metafor, ironi ve aforizma dolu bir üslupla eleştirel yazılar yazmıştır. Nietzsche'nin kilit fikirlerini Apollon-Dionysos ikiliği, Perspektivizm, Güç İstenci, "Tanrı'nın ölümü", Üstinsan ve bengi dönüş oluşturur. Felsefesinin merkezini oluşturan şey, kişinin coşkun enerjisini sömüren her türlü öğretinin, toplumsal olarak ne kadar geçerli olursa olsun sorgulanarak "hayatın olumlanması"dır. Hakikatin değeri ve nesnelliği üzerine yürüttüğü kökten sorgulaması, geniş çaplı yorumların odağını oluşturur ve etkisi özellikle kıta felsefesi geleneğinde varoluşçuluk, postmodernizm ve postyapısalcılık da dâhil olmak üzere devam etmektedir. Nietzsche, kariyerine felsefeye dönmeden önce klasik filolog (Yunan ve Roma metin eleştirmeni) olarak başladı. 1869 yılında yirmi dört yaşındayken Basel Üniversitesinde klasik filoloji kürsüsüne, bu yeri alan en genç kişi olarak atandı. 1879 yazında, hayatının büyük bölümünde kendisine dert olacak olan sağlık sorunları yüzünden istifa etti. 1889'da kırk dört yaşında zihinsel yetilerinin tamamının kaybıyla sonuçlanan bir çöküş yaşadı. Çöküşü sonraları, üçüncü devre sifilis hastalığının yol açtığı, nadir görülen bir genel pareziye yoruldu; fakat bu teşhiste soru işaretleri vardı. Nietzsche, kalan yıllarını 1897'de ölümüne kadar annesinin, 1900'de kendi ölümüne kadar kız kardeşi Elisabeth Förster-Nietzsche'nin bakımında geçirdi. Bakıcısı olarak kız kardeşi, Nietzsche'nin el yazmalarının idareciliğini ve editörlüğünü üstlendi. Förster-Nietzsche, tanınmış bir Alman milliyetçisi ve antisemitist olan Bernhard Förster ile evliydi ve Nietzsche'nin yayımlanmamış yazılarını, kocasının ideolojisine uyarlamak üzere, Nietzsche'nin belirttiği, antisemitizm ile milliyetçiliğe sert ve bariz biçimde karşı çıktığı görüşlerine genellikle ters düşecek biçimde yeniden düzenledi. Förster-Nietzsche'nin yaptığı değişiklikler sebebiyle Nietzsche'nin adı, sonraları yirminci yüzyıl bilim insanları Nietzsche'nin fikirlerinin yanlış yorumlanmasına karşı harekete geçmiş olsalar da, Alman militarizmi ve Nazizm ile birlikte anılır olmuştur. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Friedrich_...

Dionysos Dithyrambosları Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Seher

Seher

@Sxhxr
·
28 Ağustos 2021 22:34
Unutma sakın, ey şehvetin ölçüsüne vurulmuş insan – taş da sensin, çöl de, ve ölüm de...
28 etkileşim
Furkan

Furkan

@Fuurkaan
·
16 Haziran 2021 00:48
Kim ısıtacak, kim sevecek beni bundan böyle? Sımsıcak eller uzatın bana!
96 etkileşim
Furkan

Furkan

@Fuurkaan
·
15 Haziran 2021 19:15
“Benim deliliğim, insanlığa olan sevgimdi…”
67 etkileşim
Ali

Ali

@alimekke
·
13 Ekim 2022 20:41
Teselli arayana en iyi gelen teselli, onun için hiçbir tesellinin bulunmadığı savıdır.
19 etkileşim
Seher

Seher

@Sxhxr
·
28 Ağustos 2021 23:13
insan ya susmalı ya da büyük konuşmalı: büyük konuş, ey benim hazzın kucağındaki bilgeliğim!
12 etkileşim

Dionysos Dithyrambosları İletileri

Tümünü gör
Genel bir Nietzsche kronolojisi, kitaplarına dair ipuçları.
–1844 Doğum. –1858-64 Protestan yatılı okulu yılları. 'Küçük papaz' –1861> Schopenhauer felsefesi ile tanışma. 'İstenç ve tasarım olarak dünya' –1865 Leipzig üniversitesi –1869 Basel Üniversitesi klasik filoloji kürsüsüne, sınav ve tez koşulu aranmaksızın yalnız yazıları sebep gösterilerek bu
Kendine en ağır yükü aradın Bulduğun, kendindi Kendini sırtından atamadın…
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Dionysos Dithyrambosları
Dionysos Dithyrambosları
Bu dünyadan bir Nietzsche geçti..
En ağır yükü aradın. Kendini buldun. Kendini sırtından atamadın.
Dionysos Dithyrambosları
Dionysos Dithyrambosları
-
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
**** Tanrı öldü. Tanrıdan geriye bir ölü kaldı. Ve onu biz öldürdük. Kendimizi nasıl avutacağız, biz katillerin katilleri? Neydi bıçaklarımızın altında ölümüne kan döken, dünyanın sahip olmuş olduğu bu en kutsal ve en kudretli şey: bu kanı kim silecek üzerimizden? Kendimizi temizlememiz için hangi su var? Hangi kefaret bayramlarını, hangi kutsal oyunları icat etmemiz gerekecek? Fazla büyük değil mi bize, bu amelin yüceliği? Sırf ona layık görünmek için bizim de tanrı olmamız gerekmez mi?
Böyle Söyledi Zerdüşt
Böyle Söyledi Zerdüşt