Friedrich Nietzsche
Dionysos Dithyrambosları, filozof Nietzsche'nin en önemli şiir toplamıdır. Zerdüşt döneminde yaşadığı yücelme duygusuyla başladığı şiirlerden oluşan toplamı, çıldırmasından birkaç gün önce düzenlenmiş ve temize çekmiş, ayrı bir kitap olarak tasarlamıştır. Kendinden geçmenin ve sanatın tanrısı Dionysos'un şarkılarına gönderide bulunan toplam, şair-filozofun en yoğun yaşantıları ile en hafif alaylarını, düşünülmüş coşkunluklar biçiminde biraraya getirir. Bu kitapta, şiirlerin tamamı Nietzsche’nin kendi el yazmasına dayanan düzenleme içinde ve asılları ile birlikte sunulmuştur.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 7 dk.Sayfa Sayısı: 110Basım Tarihi: Ocak 2019İlk Yayın Tarihi: 1888Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Dionysos-Dithyramben
ISBN: 9786053603740Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

110 syf.
Puan vermedi
Bu dithyramboslar daha önce tamamlanmış olan İşte Böyle Dedi Zerdüşt’te ele alınmış olan düşüncelerin bir anlamda devamı ve eleştirisi niteliğindedir. O yüzden İşte Böyle Dedi Zerdüşt’tü okuduktan sonra okursanız daha iyi olabilir. (Ben direkt bu kitabı okudum. Direkt okursanız da güzel bir kitap olduğunu göreceksiniz ama okumaya başlamadan önce bunu gördüyseniz İşte Böyle Dedi Zerdüşt’tü okumanızı tavsiye ederim) Nietzsche'nin ilk okuduğum eseri bu oldu. Hayatının izlerini taşıdığı bir eser olmuş. Nihilizm etkileri, deliliğin öncesinde olduğu kalıplara sığmayan düşünceleri, Schopenhauer felsefi etkileri ve rahip olan babasından kaynaklı Tanrı'ya olan tutumu eserde de görülür bir şekilde işlenmiş. Eseri okurken akıcılığına kapılıp okudum. Almanca hali de kitabın içindeydi fakat o kısımları ilk etap okumaya çalışıp sonra vazgeçtim. Almancanız varsa orayı okuyup şiir de yaşanan ahengi kapıp okursanız daha güzel olabilir. Tanrı'ya karşı olan tutumundan dolayı biraz rahatsızlık duyabilirsiniz ama her görüşü görmek en güzelidir. Bu iğrenç espriyi yapıp sonlandıracağım daha niçe niçe eserler okumak dileğiyle
Dionysos Dithyrambosları
Dionysos DithyramboslarıFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,457 okunma
127 syf.
10/10 puan verdi
Ben senin labirentinim... Her şiir bir kitap, her kitabı zaten şiir tadında. Bildiğiniz şiirleri unutun ve kendinizi kitabın akışına ve düşündürdüklerine bırakın.
Dionysos DithyramboslarıFriedrich Nietzsche · Say Yayınları · 20131,457 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.