Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21

Diyanet Aile Dergisi
9/10
3 Kişi
8
Okunma
4
Beğeni
574
Görüntülenme
Toplumların kültürden sanata, siyasetten iktisada bütün bir geçmişini inceleyen tarih, aynı zamanda yeni nesillerin geçmişleriyle irtibatını sağlar ve geleceğe yön veren değerler manzumesi ihtiva eder. Bu yönüyle tarih bir milletin hafızası, onları koruyan, diri tutan kökleri ve geleceğin üzerine inşa edildiği zemindir. Tarihi ile arasına set çekilen nesiller, hayatın inişli çıkışlı yollarında kimi zaman onları teselli edecek kimi zaman ise güçlerine güç katacak birikimden mahrum kalırlar. Bu nedenledir ki tarihin tozlu sayfalarında kalmayarak milletlerin bugünü ile irtibatlandırılan her tecrübe, kısacası geçmiş ve gelecek arasında köprü kuran tarih şuuru hayati bir öneme sahiptir. Zaman mefhumunu idrak eden, maziyi ve atiyi yaşadığı anda düşünüp tartabilme yeteneğine sahip yegâne varlık olan insan için tarih, vazgeçilmez bir kaynaktır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, geçmişle kurulan irtibata atıf yapılarak “Andolsun onların kıssalarında akıl sahipleri için ibretler vardır.” (Yusuf, 12/11) denilmiş, tarihin doğru okunduğu takdirde gelecek için bir mürebbi görevi üstlendiğinin altı çizilmiştir. Diyanet Aile Dergisi olarak uzak geçmişten başlayarak geleceğe doğru akıp giden zamanın doğru anlaşılması, millî ve manevi değerlerin sağlıklı bir şekilde yeni nesillere taşınmasına katkı sağlamak amacıyla Pencere konumuzu “Tarih Şuuru”na açtık. Kaan H. Süleymanoğlu “Geçmişten Geleceğe Köprü: Tarih Şuuru” yazısında insanın, içine doğduğu tarihin, kültürün ve coğrafyanın çocuğu olduğunu vurgulayarak kendi kolektif geçmişleriyle yakından ilgilenen milletlerin medeniyet inşasında bir adım önde olduklarını dile getirdi. Dr. Sema Çelem, Zuhruf Suresi 56. ayetin ışığında “Geçmişten Hisse Almak” yazısını kaleme aldı. İnsanların geçmişte yaşananlardan, elde edilen bilgi ve tecrübelerden yola çıkarak kendilerine ve şahitlik ettikleri döneme katkı sağlayacaklarını ifade eden Çelem, geçmişte yaşananlara yönelik yapılacak doğru okumaların insanlığın geldiği noktayı daha ileri taşımaya imkân sağlayacağını dile getirdi.Diyanet Aile Dergisi, Eylül sayısında da okurlarımızı birbirinden değerli yazılarla buluşturmaya devam ediyor. Hadislerle Aile köşemizde Arş. Gör. Hacer Ayaz, “Göz Aydınlığı Evlatlarımız Arasında Adalet” başlığıyla çok önemli bir konuya değindi. Bu ayki söyleşimizde Sibel Eraslan ile kalemine yansıyan meseleleri konuştuk. Eraslan, Müslüman duyarlılığının edebiyata yansımalarından bahsetti. Onu Konuşalım köşemizde Cemal Aydın’a 20. yüzyılın önemli fikir adamlarından Roger Garaudy’yi sorduk. Hatice Kurt, pandeminin varlığını hissettirmeye devam ettiği şu günlerde “Bir Virüsün Düşündürdükleri” yazısıyla değişen, dönüşen günlük hayatımıza mercek tuttu.Sizleri dergimizle baş başa bırakırken bir sonraki sayıda sağlık ve huzurla buluşmayı temenni ediyoruz.
Dergi:
Diyanet Aile Dergisi
Diyanet Aile Dergisi
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 80Basım Tarihi: Eylül 2020Yayınevi: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
ISBN: 9772147145203Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay uzak geçmişten başlayarak geleceğe doğru akıp giden zamanın doğru anlaşılması, millî ve manevi değerlerin sağlıklı bir şekilde yeni nesillere taşınmasına katkı sağlamak amacıyla Pencere konusunu “Tarih Şuuru”na açıyor. Kaan H. Süleymanoğlu “Geçmişten Geleceğe Köprü: Tarih Şuuru” yazısında insanın, içine doğduğu tarihin, kültürün ve coğrafyanın çocuğu olduğunu vurgulayarak kendi kolektif geçmişleriyle yakından ilgilenen milletlerin medeniyet inşasında bir adım önde olduklarını dile getirdi. Dr. Sema Çelem, Zuhruf Suresi 56. ayetin ışığında “Geçmişten Hisse Almak” yazısını kaleme aldı. İnsanların geçmişte yaşananlardan, elde edilen bilgi ve tecrübelerden yola çıkarak kendilerine ve şahitlik ettikleri döneme katkı sağlayacaklarını ifade eden Çelem, geçmişte yaşananlara yönelik yapılacak doğru okumaların insanlığın geldiği noktayı daha ileri taşımaya imkân sağlayacağını dile getirdi. Hadislerle Aile köşesinde Hacer Ayaz, “Göz Aydınlığı Evlatlarımız Arasında Adalet” başlığıyla çok önemli bir konuya değindi. Bu ayki söyleşide Sibel Eraslan ile kalemine yansıyan meseleleri konuşuluyor. Eraslan, Müslüman duyarlılığının edebiyata yansımalarından bahsetti. Onu Konuşalım köşesinde Cemal Aydın’a 20. yüzyılın önemli fikir adamlarından Roger Garaudy’yi sorduk. Hatice Kurt, pandeminin varlığını hissettirmeye devam ettiği şu günlerde “Bir Virüsün Düşündürdükleri” yazısıyla değişen, dönüşen günlük hayatımıza mercek tutuyor.
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20208 okunma
Reklam
80 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gununuzun guncel ailevi sorunlara cozumler sunan yazilar mevcut goz aydinligimiz evlatlarimiz arasinda adalet renk korlugu nasil olsur bir vueusun dusndurdukkeri mutluluk piskolojisi kalbe dokunan hikayeler duyarli ebeveynler ve duyarli cocuklar özel cocuklara guzel oyunlar daktilo yazisi musab bin umeyr yazisi Abdulhamit han donemi tip alaninda modernlesme populer zehir sigara hakkindaki yazilar cok isabetli ve guncel konular olmus bir nefeste okudum tavsiye ederim
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20208 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.