2024
Lora Yayınları

2026 51. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 07:00
"Frigya Vadisi’nde Kanlı Bir Sır: Antik Ritüeller ve Döngü " Selam kitap dostlarım! Bugün sizlere polisiye, felsefe ve mitolojiyi harmanlayan; benim de yakından bildiğim bölge olan Frigya Vadisi’nin mistik atmosferinde geçen harika bir kitapla geldim: Levent Çelik’ten “Döngü”. ​Hikâye, kaya anıtında işlenen esrarengiz bir cinayetle başlıyor. “Satanizm geri mi döndü?”, “Gizli bir tarikat mı?” soruları havada uçuşurken, kendinizi Komiser Aynur ve Ömer ile birlikte sembollerin peşinde, Zerzevan Kalesi’ne kadar uzanan kadim bir maceranın içinde buluyorsunuz. Ancak bu kitap sadece “katil kim?” merakından ibaret düz bir polisiye değil. Yazar; Magna Mater’den Kybele’ye uzanan referanslarla, “Yeryüzünde kaybolmak yoktur, sadece dönüşüm vardır” diyerek okuru hayatın o büyük döngüsü üzerine düşündürüyor. ​Gece ve gündüz kadar zıt ama bir o kadar da iç içe geçmiş bu kurguyu okurken hem gizemin peşinden sürüklendim hem de satır aralarındaki felsefi derinliği sindirmek için durup düşünme ihtiyacı hissettim. İnsanoğlunun zihni neyi çok düşünürse ruhu da onunla dolar ya, bu kitap da zihninizi nitelikli sorularla dolduracak. Polisiye severlerin kütüphanesinde mutlaka olması gereken, heyecanı hiç bitmeyen bir ilk kitap olmuş. Peki siz... Bu gizemli döngüye katılmaya hazır mısınız?
DöngüLevent Çelik · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20262 okunma
2026 43. kitabı
Bugün sizlere polisiye ve felsefeyi harmanlayan bir kitap ile geldim. @lev10celik ’in yazdığı “Döngü” benim için sadece bir polisiye değil; satır aralarında felsefi sorgulamalar da barındıran, katmanlı bir okuma oldu. Yazar, Frigya Vadisi’nde gizemli bir cinayetle başlayan hikâyeyi; antik kültler, semboller ve ritüellerle örerek merak duygusunu diri tutan bir kurguya dönüştürmüş. Komiser Aynur Aydın ile simge bilimci Ömer Uzun’un iz sürdüğü bu yolculuk, Zerzevan Kalesi’ne kadar uzanan karanlık bir bilmeceye kapı aralıyor. Okurken en çok hoşuma giden şey, olay örgüsünün sadece “katil kim?” merakıyla ilerlememesi oldu. Metin, zıtlıklar, döngüler ve dönüşüm fikrini de arka planda sürekli hissettiriyor. Polisiye temposu ile düşünsel alt metnin dengeli ilerlemesi, kitabı benim gözümde daha akılda kalıcı yaptı. Ben okurken hem gizemin peşinden sürüklendim hem de satır aralarında verilen o döngü fikri üzerine düşünmeden edemedim. Bazı bölümler hızlı akarken bazı yerlerde özellikle durup sindirme ihtiyacı hissettim. Türün merak unsurunu seven ama hikâyede biraz da sembolik derinlik arayan okurların ilgisini çekebilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. İyilikle ve kitapla kalın.
DöngüLevent Çelik · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20262 okunma