"Frigya Vadisi’nde Kanlı Bir Sır: Antik Ritüeller ve Döngü "
Selam kitap dostlarım! Bugün sizlere polisiye, felsefe ve mitolojiyi harmanlayan; benim de yakından bildiğim bölge olan Frigya Vadisi’nin mistik atmosferinde geçen harika bir kitapla geldim:
Levent Çelik’ten “Döngü”.
Hikâye, kaya anıtında işlenen esrarengiz bir cinayetle başlıyor. “Satanizm geri mi döndü?”, “Gizli bir tarikat mı?” soruları havada uçuşurken, kendinizi Komiser Aynur ve Ömer ile birlikte sembollerin peşinde, Zerzevan Kalesi’ne kadar uzanan kadim bir maceranın içinde buluyorsunuz.
Ancak bu kitap sadece “katil kim?” merakından ibaret düz bir polisiye değil.
Yazar; Magna Mater’den Kybele’ye uzanan referanslarla, “Yeryüzünde kaybolmak yoktur, sadece dönüşüm vardır” diyerek okuru hayatın o büyük döngüsü üzerine düşündürüyor.
Gece ve gündüz kadar zıt ama bir o kadar da iç içe geçmiş bu kurguyu okurken hem gizemin peşinden sürüklendim hem de satır aralarındaki felsefi derinliği sindirmek için durup düşünme ihtiyacı hissettim.
İnsanoğlunun zihni neyi çok düşünürse ruhu da onunla dolar ya, bu kitap da zihninizi nitelikli sorularla dolduracak.
Polisiye severlerin kütüphanesinde mutlaka olması gereken, heyecanı hiç bitmeyen bir ilk kitap olmuş. Peki siz... Bu gizemli döngüye katılmaya hazır mısınız?