İskender Pala

Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş Yorumları ve İncelemeleri

Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş yorumları ve incelemelerini, Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
146 Kişi · 20 İnceleme
5/10 puan verdi
Hiç beğenmedim. Yine yine bir kitabı yarıda bırakmamalıyım diye diye okudum ama pek de keyf aldığım söylenilmez. Okumak isteyene eyvallah, Bu kitabı okumayı hiç düşünmüyorum diyenlere tebrikler, Okudum ama ben de sen gibi hiç tad alamadım diyenlere de ne diyim...! Canımız sağolsun
Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş
Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateşİskender Pala · Kapı Yayınları · 2019824 okunma
Puan vermedi
Hayatımızı hatta bedenimizi oluşturan dört öge. Toprak, Su, Hava, Ateş. İskender Pala'nın deyimiyle Anasır-ı Erbaa. Hepimizin günlük hayatlarında sık sık kullandığı kelimeler. Ama hiç araştırma gereği duymayız bu kelimeler ne anlamları ifade eder, içlerinde ne taşır, geçmişten bugüne bizlere neler sağlar. Hiç düşünmeyiz. İskender Pala hayran olunası bilgi birikimi ve araştırmaları sonucunda Dört Güzeller kitabında tam da bunlara yer vermiş. Her ögenin hem bilimsel yönleriyle hem de bizim için ne anlamlara çıktığından detaylıca bahsedilen deneme yazılarından oluşuyor kitap. Tarihten bugüne kadar bir çok olay bir çok hikaye anlatılıyor. Kitabı okurken sizi şaşırtan bir çok bilgiye rastlayacaksınız. Ve bu kitaptan sonra bu dört öge sizde daha başka anlamlar ifade etmeye başlayacak. Okudum bitti bir kitap değil bana göre. Unutmak insanoğlunun yaradılışında var. Bu kıymetli bilgileri unutmamak, sürekli hatırlayabilmek ve en önemlisi kıymet bilmek adına ara ara açıp okunulası bir kitap benim açımdan. Tavsiyemdir.
Puan vermedi
Olmadı
25 yıldır İskender Bey'in kitaplarının neredeyse hepsini okuyan biri olarak kendisinin de zaman zaman şikâyet ettiği "popüler olma" ve "su akarken testi doldurma" yoluna girdiğini görmek üzücü. Klişe cümleleriyle, köpük bağlantıları ve yazım yanlışlarıyla - musahhihten mi kaynaklı bilemiyorum - çabucak bitmesini istediğim bir kitap oldu. Yakışmadı.
10/10 puan verdi
Dört unsur: ateş, hava, su, toprak... İlahi kitaplarda geçen boyutları, felsefi ve edebi kültürümüzde ele alınışları hatta çok çeşitli öğreti ve inançlardaki durumlarıyla oldukça güzel bir dil ve üslupla anlatılmış. Kitaptan çok bilgilendim ve çok keyif aldım. İskender Pala'nın denemelerini romanlarından daha çok seviyorum.
8/10 puan verdi
Ateş, su, hava, toprak dört kıymetli elementi "Dört Güzeller" diye anlatan Üstad, çokta güzel yapmıştır. Bu elementler hakkında gerek doğudan, gerek batıdan, gerek mitolojilerden, gerek menkıbelerden, gerek şiirlerden ve gerekse de hikayelerden bir çok anekdotun sohbet üslubuyla anlatıldığı çok hoş ve nahif bir eserdir. Allah üstada selamet versin, âmin.
Dört Güzeller - Toprak, Su, Hava, Ateş
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.