Uykunun Ötesi

Kasım 2025
Tilki Kitap
Sıralamalar

2026 16. kitabı
Bugün sizlere çok farklı bir bilim kurgu romanıyla geldim. “Dreamsync: Uykunun Ötesi,” @burakhanyamac ’ın teknolojiyle insan zihni arasındaki o hassas çizgide gezinen, merakı diri tutan ve okuru sürekli düşünmeye iten bir bilim kurgu romanı. Hikâye, rüyaları senkronize etmeye ve bilinçaltına erişmeye olanak tanıyan Dreamsync adlı bir sistem etrafında şekilleniyor; başlangıçta büyük bir bilimsel başarı gibi sunulan bu teknoloji, sayfalar ilerledikçe etik, özgür irade ve gerçeklik algısı üzerine giderek derinleşen sorular doğuruyor. Rüya ile uyanıklık hâli arasındaki sınırın kasıtlı olarak bulanıklaştırılması, romanın atmosferini güçlendirirken okuru da sürekli tetikte tutuyor; çünkü neyin gerçek, neyin bir manipülasyon olduğu hissi hiç netleşmiyor. Yazar, yalnızca teknolojinin imkânlarını değil, bu imkânların insan üzerindeki etkilerini de merkezine alıyor; mahremiyet, kontrol, bilinçaltının savunmasızlığı gibi kavramlar hikâyenin doğal bir parçası hâline geliyor. Tempo açısından akıcı bir anlatımı var, bilim kurgu öğelerini ağır teknik detaylara boğmadan, anlaşılır ama düşündürücü bir çizgide ilerletiyor. Karakterlerin yaşadıkları üzerinden teknoloji bağımlılığına ve insanın kendi zihni üzerindeki hâkimiyetine dair alt metinler sunulması, kitabı farklı kılan unsurlardan biri. Bilim kurguyu yalnızca bir “gelecek tasviri” olarak değil, bugüne ayna tutan bir anlatı olarak okumayı sevenler için Dreamsync: Uykunun Ötesi, hem sürükleyici hem de zihinde uzun süre yer eden, katmanlı bir kitap. İyilikle ve kitapla kalın.
DreamsyncBurakhan Yamaç · Tilki Kitap · 20253 okunma
2025 175. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2025 07:05
Burakhan Yamaç
Selam kitap dostlarımm çok güzel bir kitapla karşınızdayımm
DreamsyncBurakhan Yamaç · Tilki Kitap · 20253 okunma

Burakhan YamaçYazar · 0 kitap
Burakhan Yamaç, İstanbul’da yaşayan bir yazar ve yaratıcı konsept geliştiricisidir. Çalışmalarında zaman, bilinç ve insan davranışının yapısal yönleriyle ilgilenir. Hikâyelerini, gerçekliğin sınırlarını zorlayan fikirlerin etrafında, kontrollü ve ölçülü bir dille kurmayı tercih eder. Yamaç, üretim sürecini deneysel bir alan olarak görür; her proje onun için hem teknik hem de düşünsel bir keşiftir. Anlatılarında büyük duygusal çıkışlardan çok, sessiz gerilimleri ve karakterlerin içsel karar anlarını öne çıkarır. Doğrusal olmayan düşünce biçimi, sade fakat derinlik taşıyan anlatımı ve disiplinli çalışma anlayışı, onun yaratım tarzının temelini oluşturur. Yamaç, üzerinde çalıştığı her fikri uzun vadeli bir yapı olarak ele alır ve hikâyelerini bu bütünlük içinde geliştirmeye devam eder.