Omar Suleiman
Yakınlık, cennetten sürgün edilmiş insanın bu dünyadaki en büyük ihtiyaçlarından biri… İnsanı bütünüyle kuşatabilecek yakınlığa eriştirecek tek ve gerçek güç ise Yüce Allah. Dua, bizler için bu yakınlığı en çok besleyen araç, en samimi sığınma hali. Bunun için duanın ruhuna nüfuz etmek gerek. Peki ama nasıl? Son yıllarda Türkiye'deki takipçileri hızla artan genç âlim Omar Suleiman, Dua Et ve Yaklaş’ta işte bu ihtiyaca yönelik arayışımıza eşlik ediyor. Duayla ilişkimizi ve duaya bakışımızı gözden geçirmemize kapı aralayan Omar Suleiman, günümüzün dinamik dindarlık algısı ile sahabeden ve din büyüklerinden, konularına ve dua sürecinin gelişimine göre bir dua derlemesi ortaya koyuyor. Seçilen örnekler, duayı yalnızca dille değil, esas olarak gönülle edebilmeyi kavramamıza yardım ediyor. Ve tam olarak şuna işaret ediyor: Hayatın içinden, güleryüzlü bir maneviyat... Dua et ve Yaklaş, hem birleştirici dili hem İslamî ilimlere dair akademik bilgisiyle geniş bir kitle tarafından takip edilen Omar Suleiman’ın dört halifeden, sahabeden, evliyaullahtan birçok mübarek ismin dualarından derlediği bir seçkiden oluşuyor. Duanın ruhuna biraz daha yaklaşmak, onu hayatımızın her anına yayabilmek için…
Türler:
Kitabın Konusu:
128 sayfa

10/10 puan verdi
Bazen öyle bir dua dökülür ki dilinizden kalbinizin en derinlerinden gelir..Gözlerinizi açtığınızda yanağınızda bir ıslaklık, gönlünüzde ise tarifi olmayan bir huzur hissedersiniz.. İşte Allah'a karşı olan diliniz ile kalbiniz irtibatının neticesinde semaya yükselen içtenliğinizin bir göstergesidir bu. Kitapta gerek sahabîlerin gerekse selefi salihinden olanların hayatlarından dualar var örnek alınması gereken hayatımıza yön verebilecek dualar.. Bir insan duada samimiyse davasında da samimi oluyor. Kitap bana kalırsa sürekli okunması gerekenlerden çünkü bazı duaları birkaç defa okuduğumda her okumamda farklı farklı anlamlar çıkardım. Ve üzerinde sohbet edilmesi gereken bir kitap arkadaş ortamında veya komşularla vs oturulup sesli okuma şeklinde damakta güzel tat bırakan bir sohbet ortamı sağlanabilir.. Rabbim bizleri hidayet yolu üzere eylesin.. Allah hidayet yolunun cennete giden yolda nihayetlenmesini nasip eylesin ve mahşer gününde bizleri rahmetine vâsıl eylesin.
10/10 puan verdi
Bu kitabı ilk aldığımda ya boşuna aldıysam, ya içeriği kötüyse, zaten pekte okunmamış diye kendime sorular sora sora gelene kadar baya bir gelgit yaşadım. Kitap geldi elime ulaştı gelgitlerin ne kadar gereksiz olduğunu yeni yeni anlıyorum. Doğrusu kitap incelemelerimi her ne kadar geniş bir zamanda yapacam deyip ertelediysemde bu kitabı düşününce bir an önce inceleme yapmam gerektiğine karar verdim. Şimdi diyorumki elhamdülillah iyi ki de almışım çünkü kitabın az okunması kitabın begenilmemesinden değil aksine çoğu kimsenin bu kitabın varlığından haberdar olmamasından kaynaklanıyor. Ben bu kitap sayesinde peygambere, sahabiye ve önemlisi bizi yaratan Allah (Sübhanehu ve Teâlâ)'a saygı ve sevgiyi, birazda bu kitap sayesinde öğrendim. Bu kitabı okuyunca Omar Suleiman'ın yazarken ne kadar saygı ve sevgiyle yazdığını insan iliklerine kadar hissediyor. Doğrusu bilmiyorum bu kitap hayatımda o kadar çok şey değiştirdi ki ne ben bunu anlatabilirim ne de kalkıp uzun uzadıya yazabilirim. Bu benim başucu kitaplarımdan bir tanesi şuan, onu okuyorum hemde defalarca. Öyle oturayım bir oturuşta hepsini bitireyim diye değil hepsini sindire sindire okumak istiyorum. Çünkü inanıyorum ki Allah (Sübhanehu ve Teâlâ)'ın rızasını kazanmak istiyorsak onun sevdiği kullarının yolundan gitmeliyiz. Tavsiyemdir tüm insanların daha doğrusu tüm müslümanların kitaplığında bulunsun bu.
Puan vermedi
Es-Selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh Dua et ve yaklaş   Omar Suleiman   123 sayfa Kitabı Ramazan ayında okumuştum fakat vize haftasına çalışmak, ödevler derken tanıtamamıştım. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile okudum bu kitabı ve iyi ki tavsiye etmiş. Kitap 30 duadan oluşmakta dualar Efendimiz'in ﷺ,sahabelerin ve alimlerin dualarından oluşmaktadır. Duaların hangi koşullarda yapıldığı kıssalar olarak anlatılmış... Ramazan ayında her gün bir dua olarak okumuştum yoğunluğumdan dolayı fakat 2 ya da 3 gün içinde bitebilecek bir kitap... Baş ucu kitaplarımdan birisi diyebilirim... Okumanızı tavsiye ederim... Keyifli okumalar. Hayırla kalın ️
Puan vermedi
Yakınlık, cennetten sürgün edilmiş insanın bu dünyadaki en büyük ihtiyaçlarından biri... Insanı bütünüyle kuşatabilecek yakınlığa eriştirecek tek ve gerçek güç ise Yüce Allah. Dua, bizler için bu yakınlığı en çok besleyen araç, en samimi sığınma hali... Bu kitap bir sefer okuyup kitaplığa kaldırılan bir kitap olmamalı, zira içerisindeki dualar ara ara, sıklıkla okunmalı... Bir baş ucu kitabı...
Puan vermedi
Dua etmenin yanında aslında doğru bir şekilde dua etmenin önemini öğreten, nice güzel dua örneklerini gösteren bir eser. Rabbim bize de bu güzel insanlar gibi gönülden muhabbet nasip et.
7/10 puan verdi
Başta peygamberimiz a.s olmak üzere sahabe ve veli insalardan günümüze kadar yansıyan duaların kırıtiği yapılmış bir eser. İnsan dua yapmayı bırakmamalıdır.
Dua en muhteşem yer
Ramazan ayı için her güne ayır bir büyüğün duasını alıp yorumlamış yani otuz duadan oluşan samimi bir kitap. Son dua benim yıllardır günde bir çok kez ettiğim dua olduğunu görünce kimin olduğunu merak ettim insanın ortaklıklar görmesi o kişiye daha çok yaklaşmasına vesile oluyor. Tanıdıkça seviyoruz ve o kişiye özeniyoruz, hani deriz ya zaman zaman ben o zatlar gibi olamıyorum vs diye çözümü çok basit aslında; “onları tanımak yani onları okumak” bu kadar basit tabi samimi niyet de önemli.
8/10 puan verdi
Dua bizi bizden daha iyi bilen Rabbimize yönelişimiz ve yakarışımızdır. Kuran-ı kerim emir ve yasaklar ile birlikte ona nasıl yönelmemiz gerektiği ve nasıl dua etmemiz gerektiğini de öğretir. Peygamberlerin nasıl dua ettiklerini öğretir bize Sevgili peygamberimiz ( aleyhisselam) de her ânı bir dua ile taçlandırmıştı âdeta . Her halimizde içinde bulunduğumuz duruma göre dualar öğretmişti bizlere. Aynı bir annenin yavrusuna duyduğu şefkat gibi Aynı bir ustanın sanatkârlığı misali Öyleyse duadan asla vazgeçmeyecek duaların en güzelleriyle Rabbimize yalvarıp yakaracağız. Rabbim! Sen beni benden daha iyi bilirsin benim için en hayırlısını nasip eyle amin .
Puan vermedi
O kadar hafif, ihlaslı, şuurlu bir kalem okudum ki az önce, sizin de alıp okumanız için hemen yorumumu yazmak istedim. Yazar kitabını, İslam ümmeti için önemli isimlerin Allah’a ettiği duaları farklı bir bakış açısı sunarak, kalbe tesir edecek bariz ihlası ile yorumluyor. Çok çok severek okudum, kalbi yumuşacık eden sıcak bir kitap. Bu arada bu kitap, yuva gibi sıcacık grubumla aralık ayı tahlil kitabımız (davahanimlari ) eminim grupta da hepimize, içimizi yeşertecek cümleler kurduracaktır Okuyun okutun dediklerimden
9/10 puan verdi
Hayatın İçinden Güleryüzlü Maneviyat
Günümüz toplumu, örnek alınacak ve geniş topluluklara, kapsayıcı söylemiyle hitap edebilecek bir model arayışı içinde. Bu arayış, özellikle bu yüzyılda soran, sorgulayan, mananın derinine inmeye çalışan ya da dinî ilimler üzerine kafa yoran lise ve üniversite gençliği arasında çok yaygın. Son yıllarda Türkiye'de takipçilerinin sayıları hızla artan "yurt dışından uzmanlar" başlığı altında ilk sıraları alan genç isim Omar Suleiman da hem birleştirici dili hem İslamî ilimler ve politikalar üzerine akademik bilgisiyle birçok gençlik oluşumundan oldukça fazla ilgi gören bir isim. Böyle genç ve dinamik bir isim tarafından, on beş-yirmi yıl öncesinin derleme dua kitaplarından ziyade günümüzün dinamik dindarlık algısı ile sahabeden ve din büyüklerinden konularına ve dua sürecinin gelişimine göre yapılan bir dualar derlemesi, duayı yalnızca dille değil, aslı olan gönülle edebilmenin künhüne vâkıf olabilmek açısından oldukça fazla önem arz ediyor. Dua et ve Yaklaş, duanın önemini dört halifenin, sahabenin ve evliyaullahın Abdullah bin Mesud, Ömer bin Abdülaziz, Veysel Karânî, İbrahim bin Edhem gibi güzinlerinin deneyimleri neticesinde bu olaya getirdikleri bakış açısıyla ve kendi dualarıyla aktarıyor. Bu mübarek isimlerin bu duaları hangi vakalar ve olgular üzerine kalben ve dille zikrettiğini meselelerin spot cümlelerini zikrettiği genç ve güncel diliyle, güleryüzlü bir maneviyat sunarak tane tane açıklıyor.

Omar Suleiman
Omar SuleimanYazar · 1 kitap
Omar Süleyman, Amerikalı bir Müslüman bilgin, sivil haklar aktivisti, yazar ve konuşmacıdır. Yaqeen İslam Araştırmaları Enstitüsü Kurucusu ve Başkanı ve Güney Metodist Üniversitesi'nde İslam Araştırmaları Profesörü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.