Ece Temelkuran
Bir kadının kalbini fena kırmış bir adam... O adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört kadın... Düğümlere Üfleyen Kadınlar bu yolculuğun romanı. Ne kadar sevilse de tamir olmayan o yaralı coğrafyada, Ortadoğu’da geçiyor. Saraylar devrilip, meydanlar dolarken sorular kalıyor geriye. Her yola en az bir soruyla çıkılır çünkü: Bir kadın ya da bir ülke nasıl sevilir sahiden? "Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgârına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız."
480 sayfa

"bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım"
9/10 puan verdi
Yeniden nefes almayı öğrendikçe o nefesle hayat verebileceğine tanık olan üç kadının hikayesi.. Kadının kendini durup dururken sevemeyeceğini, birileri tarafından sevilmeye nasıl ihtiyaç duyduğunu, ancak bu koşulla sevebileceğini fısıldayan bir roman. Eğlenceli ve sürükleyici olduğu kadar; okuyan kadınsa güçlendirici erkekse öğretici bir kitap.(nedense erkeklerin sonuna kadar dayanıp okuyabileceğine inanmıyorum ) Çok uzun soluklu bir roman, başları merak uyandırsa da sonlara doğru biraz zorluyor beklenti artıyor. Tabii biraz zaman zaman dönemsel midir bilmiyorum ama koptuğum oldu toparlamak için biraz uğraştım. Malum bu seçimler hepimizi çok yordu. Kadınları kırmadan, yıpratmadan hırpalamadan, sevebileceğimiz, kadının var olduğunu her zaman var olacağını onlara bu dünyada yerlerini kendi tırnaklarıyla kazımadan yerleşebilecekleri bir dünya diliyorum. Okumanızı tavsiye ederim kitapla kalın.
Amerikanvâri Ortadoğu
3/10 puan verdi
Herhangi bir kitap için inceleme yazmayı düşünmüyordum, bu kitaba gelene kadar. Öncelikle kitabı daha çok Ortadoğu örneğinden inceleyeceğimi söylemek istiyorum. Kitabın konusundan falan bahsetmek
9/10 puan verdi
Ece Temelkuran hukuk mezunu ama hiç avukatlık yapmamış bir gazeteci. Bu hikayede Ortadoğu’ya iç savaşın ortasına giden, ülkesinden umudunu kesmiş bir gazeteci kadının hem romanın kahramanı hem anlatıcısı olması biyografik izler taşıması açısından “okuyucunun hikayeye inanması” kuralını sağlamlaştırmış. Anlatıcımız, muhalif kimliğinden dolayı Türkiye’den uzaklaşmak zorunda kalıp Tunus’a gelir ve bir hikaye peşindedir. Aradığı hikayeyi burnunun dibinde bulur. Devrim için meydanlarda savaşmış akademisyen kimliğiyle güçlü bir direnişçi olan mısırlı maryam; dans etmeyi seçtiği için ailesi ve çevresinden dışlanan, küçümsenen, namus ve utanç kisvesiyle toplumdan itilmiş yine devrimci ve direnişçi olan Tunuslu Amira ve Libyalı madam Lilla... Aynı otelde kaldığı iki genç hanımla sohbet ederken, onların sesini duyup evine davet eden madam Lilla’nın çıktıkları yolculuk akla hemen Tolstoy’un sözünü getiriyor: “tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.” Bu coğrafyada kadının kaderi, güçlü kadınlar aracılığıyla anlatıldığı için hikaye yer yer gerçekçiliğini yitirse de “böyle kadınlar da var demek ki” dedirtecek kadar kendine güvendiriyor Ece Temelkuran ve nefesimizle var ettiğimiz hiçbir ölümlünün önünde eğilmemeyi öğretiyor. Mutlaka okunmalı. Adettendir, alıntı ile bitirelim: “Aşk kadınlar yorulunca biter. Kadınlar bir adamı değil, bir mezarlığı terk eder.”
Her Kadın Okumalı
10/10 puan verdi
“Ne garip bir kitap ismi!”diyerek aldığım, bayılarak , hayretle bazen de ağlayarak okuduğum kitaptır.Bir kitap içinde kadın özeti denebilir . Milyonlarca kadının yaşadığı ve düşündüğü şeyleri ortaklıkta buluşturup eksiklerini birbirinden yama yapan 3 kadının hikayesi . Okuyan her kadın karakterlerden birinde mutlaka kendini bulur.
3/10 puan verdi
Kadinlik o kadar abartilmis ki kitapta. O kadar garip konusmalar var ki... Vay efendim bir erkek bir kadinin nefesi kadarmis, butun evren hatta oyleymis. Yok efendim icimizde tanricalar varmis. Ne kastettigini bile anlayamayacaginiz bu tarz guzellemelerle dolu kitap. Yolda karsilasilan nevi sahsina munhasir kadinlar; dansoz devrimci, erkek fatma akademisyen, butun erkekleri kendine kul kole etmis Madam veee islevsiz figuran Turk gazeteci... Karakterlerin ic dunyasi diye bi sey yok zaten en cokta bu yuzden hikaye beni icine alamadi. Cok acilar cektiklerini cok kirgin olunduklarini ve kendilerinin "farkli" olduklarini soyluyolar ama yooo degiller... Akiciligi saglamasi planlanan aksiyon sahneleri icin bolumun ya basinda ya sonunda hatta bazen ikisinde de tam anlamiyla manset atılmış . Şöyle ki "Basimiza şöyle heyecanli bi sey geldi ama bakin nasi geldi anlatayim..." ya da "gule oynaya takilirken o gun olumle burun buruna gelecegimizden haberimiz yoktu..." gibi. Yazar, olaylar gercekten basindan gecmis gibi bir yazim tarzi benimsemis ama hikayenin yapayligini gizlemeye yetmemis. Sonuc olarak ne aksiyon kismindan ne de karakterlerden tat alamadim. Uretken bir yazar oldugunu biliyorum ilk defa okudum kendisini ama tekrar okumak icin pek hevesli oldugumu söyleyemeyeceğim.
10/10 puan verdi
Üç farklı Ülke , Üç kadın ve bu kadınların yollarının birleştiği Madam Lila. Kaçan , kovalayan, arayan üç kadın ; Tunus'lu, Mısır'lı ve Türk ... Üç farklı karakter , gücünün farkında
Düğümlere Üfleyen KadınlarEce Temelkuran · Everest Yayınları · 20164,541 okunma
Hepimiz daha az korktuğumuz hayatı mı yaşıyoruz?
Puan vermedi
Düğümlere üfleyen kadınların şerrinden sana sığınırım ... Madam Lilla, Maryam , Amira ve kahramanımız kadın ... Kitap kadınları anlatıyor evet .. Kadınlığını unutmuş kadınlardan tutun da kadın olduğu
10/10 puan verdi
Ece Temelkuran Hayatimin en yorucu, belirsizliklerde dolu ve kesinlikle bana dayanak olacak olguların arayışında olduğum bir dönemde karşıma çıkmıştı Ece Temelkuran ve en çok etkilediğim kitabı ‘ Düğümlere üfleyen kadınlar ‘ Öyle bir nefeste , heyecanla,sonunu görmek umuduyla değil tam tersi sindire sindire,notlar alarak,iki iki tekrarlayıp karakterlerin hepsiyle iç içe olarak okuduğum belki tek kitaptır. İmgesel olguları yoğun,gerçekle Spiritüalizmin sınırları arasında gerili bir ipte yürüyormuş hissi uyandıran ve kesinlikle okurken sizi dış dünyadan koparıp alacak bir kitap. Kitabı bitirip kendi dünyanıza döndüğünüzde artık birtakım şey lerin eskisi gibi olmayacağını ve yaseminlere olan bakış açınızın tamamen değişeceğine eminim.
Puan vermedi
Belki de Arap baharını en iyi anlatan kitaplardan birisi. Bir kadının intikam almak için giriştiği dolaylı serüven. Türkiye ve ortadoğu gerçeğini, kadın-devrim ilişkisini eşsiz mitolojik örnekler ile süsleyen Ece Temelkuran ,geniş hayal dünyası veya deneyimi ile muazzam bir eser sunuyor.
9/10 puan verdi
Kadınsız Erkekler demiştik en son. Şimdi de erkeksiz kadınlarda sıra,,, Hayatta birşeyler kovalayan ölüme çok yakın bir kadın ile onu takip eden ve hayatta birşeylerden kaçan üç kadında,,, Bu baş yapıt, tıpkı Kurtlarla Koşan Kadınlar gibi her kitaplık ve kütüphanede bulunmalı !

Ece Temelkuran
Ece TemelkuranYazar · 25 kitap
1991 yılında Bornova Anadolu Lisesi'ni, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. İlk yazıları Patika dergisi'nde yayınlandı. Kadın hareketi, siyasi tutuklu ve hükümlüler, Güneydoğu sorunu üzerine çalıştı, röportajlar yaptı. Almanya'da kadın hareketi üzerine bir araştırma yaptı. Ardından avukatlık ruhsatnamesini aldı ancak bu mesleği henüz icra etmedi. Yurtiçinde ve dışında çeşitli dergilerde yazılar yazdı, CNN Türk'te muhabirlik yaptı. Dünya Sosyal Forum sürecini izlemek için 2003'te Brezilya'ya, 2004'te Hindistan'a gitti. Venezüella'daki sosyalist devrimini ve Arjantin'de ekonomik krizden sonra oluşan halk hareketini inceledi. Bu harekete ilişkin yazıları "Buenos Aires'te Son Tango" adı altında yazı dizisi olarak Milliyet'te yayınlandı. Milliyet gazetesinde "Kıyıdan" adlı köşesinde yazdı. Habertürk Gazetesi'nde 8 Şubat 2010 gününden itibaren yazmaya başlayan Temelkuran'ın yazı günleri Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi oldu. Ancak 4 Ocak 2012 tarihinde Temelkuran'ın işine son verildi. Her yıl Dünya Sosyal Forumu'nu yerinde izlemeye devam ediyor. Ece Temelkuran, Aslı Erdoğan, Ümit Kıvanç, Bejan Matur, Beliz Güçbilmez, Murat Uyurkulak ve Şamil Yılmaz ile birlikte Son Bir Kez oyununun yedi yazarından biridir. 17 Ekim 2010 tarihinden itibaren Habertürk TV kanalında her pazar yayınlanmaya başlanan "Kıyıdan" adlı bir programı hazırlayıp sundu. Girişimci ve yazar Metin Solmaz ile 1996 yılında evlenip 1998 yılında boşanmıştır. Bir suikaste kurban giden Uğur Mumcu ile CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkan Yardımcısı Güldal Mumcuçiftinin oğlu Özgür Mumcu ile 2007 yılında evlenip 2009 yılında boşanmıştır. (Özgür Mumcu, Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapmış ve şu anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde asistanlık yapmaktadır.) Ece Temelkuran, film yönetmeni İnan Temelkuran'ın ablasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.