Dune 5. Kitap

Frank Herbert
II. Letonun ... bilinen evrenin her yanına korku salan Tiranın ... üç bin yıldan uzun bir süre boyunca tahtında hüküm sürmüş Tanrı imparatorun ... Arrakisin en ünlü solucanının ölümünün ardından da artık binlerce yıl geçti. Ama yine de hiç kimse emin değil Tiran gerçekten öldü mü ... yoksa ta en başından beri hazırlayıp yürüt tüğü Altın Yol denen o korkunç sistem hala güçlü bir şekilde işliyor mu İnançlı olan kim sapkın olan kim?
304 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1 Ocak 2002

627 syf.
8/10 puan verdi
Bir ay içinde okuduğum, serinin beşinci kitabı da bitti. Dune Sapkınları benim için farklı bir serüven oldu. Önce biraz konudan sonra da fikirlerimden bahsedeceğim. Kitabın girişinde Frank Herbert'in
10/10 puan verdi
Bene Gesserit'lere odaklanılması benim açımdan çok iyi oldu. Diğer yandan bazı dinamikleri keşfetmeyi çok istemiştim lakin sadece üstü kapalı bir şekilde araya sıkıştırılmışlardı. Her şeye
7/10 puan verdi
#dunesapkınları #frankherbert // Hemen hemen her seride, özellikle uzun serilerde başımıza gelen tökezleme kitabımız bu sefer 5. kitap olan Dune Sapkınları’ydı. Yaklaşık 10 günlük bir okuma
625 syf.
4/10 puan verdi
Puanım 2/5 (%44/100) Benim için neredeyse 3 yıldız bir kitap ama genelini düşündüğümde eh işte dediğim için böyle bir puanlama yaptım. Dune garip bir seri. İlk kitap gerçekten ağır ama bitirdiğimde çok iyi olduğunu düşünmüştüm. Sonra 2 3 ve 4. kitap derken serinin gittikçe kötüleştiğini fark ettim. Hepsinde güzel yönler var ama ilk kitaptaki o büyü yok bence. 5. kitap şu ana kadar okuduklarımdan en kötüsüydü. Gerçekten Frank Herbert'e Dune kitabı lazım bir şeyler yaz diye zorla yazdırılmış bir kitap gibi hissettirdi. Başta Duncan falan görüp "bundan bir şeyler çıkabilir" diye düşünürken kendimi sürekli sıkılırken buldum. O yüzden böyle çook uzun sürede bölük pörçük bir şekilde bitirebildim. Sonu da çok aceleye gelmiş gibi hissettirdi (600 küsür sayfa kitap olmasına rağmen). 6. kitap da elimde var, bir ara okurum ama hiç acele edeceğimi sanmıyorum. Bir şeyi tadında bırakmak lazımmış gerçekten. Bence Dune 3 kitap olmalıydı ve filmler gibi Paul Atreides'in hikayesini anlatmalıydı (bunu 3 ve 4. kitapta çok güzel sahneler olmasına rağmen diyorum). 5 ve 6. kitaplar zaten birbirine bağlı gibi olduğu için diğerini de çok seveceğimi sanmıyorum. Dune Sapkınları benden pek geçer not alamadı maalesef.
Kum Solucanlarını Yöneten Kız Sheena
Puan vermedi
Kitabın büyük bir bölümü Gammu'da geçiyor diyebilirim. Bunun sebebi de Duncan'ın gulam olarak Thelilaxlılar tarafından birçok defa üretilmiş olması. Ama Gammu burada başka bir rol oynuyor
8/10 puan verdi
Serinin ilk dört kitabını çok kısa bir sürede okuduğumdan olsa gerek beşinci kitapta artık aşırı zorlanmaya başladım. Şimdiye kadar yarısından fazlasını okumayı başardım ama inanın ittire ittire
9/10 puan verdi
Kitaba yazarımız Frank Herbert'in oğlu Brian Herbert'in hazırlamış olduğu bir önsöz ile başlıyoruz. Neden beşinci kitaba kadar Brian tarafından yazılan bir önsöz yoktu da şimdi tam da bu
10/10 puan verdi
Kitabı yaklaşık 10 günde hazmede hazmede okuyabildim. Benim için en iyi Dune kitabı diyebilirim. Karakterler ve olaylarla açılışı yapan, alışma süreci geçildiğinde tanıdığımız, bildiğimiz dune evreninin içinde kendimizi bulduğumuz, serinin beşinci kitabı. Genel olarak sürükleyici ve başarılı bulsam da, özellikle sonlara doğru adrenalini en yoğun hissettiren kısımlarıydı. Serinin sinemaya uyarlanması en çok arzu edilecek ve heyecan yaratacak kitabı olduğunu düşünüyorum. Beni en çok içine çeken tarafı, felsefi yönünün yoğun ve öğretici oluşu. bu kitapta da oldukça kuvvetli fikirlere yer verilmiş ve buna bir atıf da yapılmış. 10/10
Arrakis'e Veda
9/10 puan verdi
Tanrı İmparator II. Leto’nun(Tiran) ölümünden 1500 yıl sonra, evren tamamen değişmiştir. Eskilerden bildiğimiz tek kişi Duncan Idaho’dur ve diğer tüm karakterler yenidir. Bu yeni çağda hanedanlıklar,
9/10 puan verdi
Önceki kitapta son olanların üzerinden 1500 yıl geçmiştir. Bu süre zarfında evrenin çeşitli yerlerindeki insanlar, rüzgârda sağa sola savrulan polenler misali etrafa saçılmışlardır. Bir müddet sonra

Frank Herbert
Frank HerbertYazar · 16 kitap
K alı bilim kurgu kitapları yazarı. Romanlarıyla ünlü olmasına rağmen, kısa öyküler de yazdı. Gazeteci, fotoğrafçı, kitap eleştirmeni, ekolojik danışman ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Pratik Bilgiler Doğum, Ölüm ... Herbert, Tacoma Washington'da 8 Ekim 1920'de dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri yazar olmak istedi. 1938'de üniversiteden mezun oldu ve 1939'da Glendale Star adlı gazetede yazarlık kariyerine başladı. II. Dünya Savaşı sırasında yazarlığa altı ay kadar ara verdi ve Amerikan Donanması'nda fotoğrafçı olarak çalıştı, ancak bu görevden sağlık sebepleri ile ayrılmak zorunda kaldı. Herbert'in ilk bilim kurgu öyküsü Looking for Something, aylık olarak Samuel Mines tarafından düzenlenen bir dergi olan Startling Stories'in, Nisan 1952 sayısında yayınlandı. Frank Herbert'in roman yazarlığı kariyeri 1955'te yazdığı "Denizdeki Ejderha" (The Dragon in The Sea) ile başladı. Dünya çapında Dune adlı ünlü bilim kurgu serisi ile tanındı. Tarihte verilen ilk Nebula Ödülü’nü kazanan yazarın Dune ile kazandığı bir de Hugo Ödülü bulunmaktadır. Roman, tüm zamanların en çok satan bilim kurgu romanı unvanını almıştır. Uzak bir gelecekte kurulan ve insanlığın uzun zamandan beri yıldızlar arası seyahat geliştirdiği ve binlerce farklı dünyaya yerleştiği bir gelecekte geçen romanda, insan türlerinin uzun vadede hayatta kalması, insan evrimi, gezegen bilimi ve ekolojisi ve din, politika, ekonomi ve gücün kesişimi gibi karmaşık temaları araştırıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.