Dünya Adil Değil

Oscar Niemeyer
Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyelle yaşayacaksın ... Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığından. Nazım Hikmet Ran
Sayfa 8 - Sel Yayıncılık, 1. Baskı : Kasım, 2013Kitabı okudu
-Evet, Niemeyer, söyleyin bakalım, siz asıl ne istiyorsunuz? -Toplumu değiştirmek...
Yaşam, ölüm, geçip giden zaman ve doğanın anıt­ sallığı karşısında hepimiz eşit, hassas ve ölümlü canlılarız: Evren karşısında bir karıncadan farkımız yok.
Sayfa 32 - Sel Yayıncılık, 1. Baskı : Kasım, 2013Kitabı okudu
Bir mimar, tasarım masasında çalışırken insanın, ev adı verilen sağlam bir makine tarafından korunan bir makine olmadığını unutmamalıdır; insan, ruh ve duygu sahibi tuhaf bir hayvandır; adalet ve güzellik arar; rahatlığa ve dürtülere ihtiyaç duyar.
"Eviniz çok güzel, ama çoğaltılabilir değil."
Sayfa 39 - iltifat niyetine. duy beni yüksel hocam. toki değil, toki değil.
... bir gence ne tavsiye etmem gerektiğini düşünsem, şöyle derdim: Bir şeyler yap, ne olursa olsun, bir şeyler yap! Az bir şey bile yeterlidir: Ben gençken ilk projemi, Belo Horizonte şehrinde, göl kıyısında bir yapı grubu olan Pampulha'da yaparken riske girdim. Yepyeni bir kavramdı, o ana kadar yapılan her şeyden farklıydı. Ama ben böyle bir şeye cesaret ettim! O projeden sonra her şey daha kolay oldu, öncekinden daha çok rağbet görmeye başladım. Konuşmak yetmez, hayal etmek lazım; bir şeylere cüret etmek ve ne yapılabileceğini göstermek lazım.
68 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.