Garip Ama Gerçek

Okunma
Beğeni
1.153
Görüntülenme
Siz kitap kurtlarını tanıyor musunuz? Ya Bağdat'ın ne zaman kurulduğunu biliyor musunuz? İnsan gücüyle taşınan on-onbeş ton ağırlığında ki taşlarla dikilen yapılardan haberiniz var mı? Kur'an-ı Kerim'de zikredilen ama resmi tarih kitaplarına geçmeyen Eykelileri, Saba(Sebe) halkını, Nuh kavminin nerelerde yaşadıklarını ders kitapları yazıyor mu? Tarihinde 32 defa yakılıp yıkılan şehir hangisiydi merak ediyor musunuz? İmam-ı Gazali'nin nasıl öldüğünü, kandillerde halis gül yağı yakılan mekânı merak ediyor musunuz? Konuşan saat duydunuz mu? Ziyafete tok giden misa rler, sirkeli inci yiyenler, Paris'in tören lazımlıkları, ay'ı yutan eşek, sakallı dilberler zaferi, dünyanın en kısa mektubu, Katoliklerin, Kızılderililerin katliamı, Osmanlı'nın ABD'ye gönderdiği yardımlar, daha yüzlerce başlık ve yüzlerce garip ama gerçek tarihi okumak istiyorsanız işte size fırsat. Elinizdeki seri beş kitaptan oluşuyor. Dünya tarihi ile kendi tarihimizi mukayese imkânı veriyor. (Tanıtım Bülteninden)
Türler:
152 sayfa

Muzaffer Taşyürek
Muzaffer TaşyürekYazar · 35 kitap
1951 yılında Erzurum Caferiye Mahallesinde doğdu Murat Paşa Mahallesinde büyüdü. İlkokulu Kültür Kurumu İlkokulunda Ortaokulu 23 Temmuz Ortaokulunda okudu. Erzurum Lisesi mezunudur. Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler mezunu olan Muzaffer TAŞYÜREK Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümünde lisansını tamamladı. 35 Yıl yurdun çeşitli yerlerinde yöneticilik ve öğretmenlik yaptı. Eğitimciliğin yanı sıra Zaman, Yeni Devir, Yeni Şafak gibi ulusal gazetelerde Erzurum, Zafer, Hürsoz, Beyaz Doğu, Kalem ve Onur, Erzurum Töresi, Erzurum Sevdası, Semerkand, Selam, Sızıntı dergi ve gazetelerinde yazdı. Tiyatro, sergi, konferans ve panellerde görev alan Muzaffer TAŞYÜREK halen sanal ortamda Erzurum’un en etkili Tarih ve Kültür sitesi olan ESKİ ERZURUM FOTOĞRAFLARI grubunun yöneticiliğini yapmaktadır. Muzaffer TAŞYÜREK 2011 Kasım Ayından itibaren Palandöken Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.