189 Kişi
Okunma
Beğeni
10,9bin
Görüntülenme
Ekonomik ve toplumsal sorunları enikonu bilmeyen bir kimsenin sosyalizm üstüne birtakım düşünceler ileri sürmesi uygun düşer mi? Birçok bakımdan düşer bence... Sosyalizm törel ve toplumsal bir amaca yönelmiştir. Ama, bilim ne amaçlar yaratabilir, ne de bunları insanlara benimsetebilir; olsa olsa, son amaçlara götüren bir takım araçlar sağlayabilir ancak. Bu nedenlerden ötürü, insanla ilgili sorunlarda, bilim ve bilimsel yöntemi küçümsemekten kaçınmalıyız. Toplum düzenine değinen sorunlar üstünde yalnız uzmanların söz sahibi olduğunu da kabul etmemeliyiz. -Einstein-
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 112Basım Tarihi: Ocak 1990İlk Yayın Tarihi: 1965Yayınevi: Alan Yayıncılık
ISBN: 9789757414278Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

112 syf.
Puan vermedi
Einstein'in Demokratik Ülküsü
E=mc²; teoremini oluşturan
Albert Einstein
; aslında bu formül ile bize neyi anlatmaktadır? Fizikte, kütle-enerji eşdeğerlerinin temel formülü olarak bilinir ancak teoremin fizik ve evren dışında, insani duygular için de bir anlamının olduğunu düşünüyorum. Nasıl mı? E=mc²: Ne kadar hızlı hareket edersen, o kadar
Dünyamıza BakışAlbert Einstein · Alan Yayıncılık · 1990685 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
Einstein'in Gözünden
Teorik fizikçi ve bilim insanı Albert Einstein'in siyaset, din, bilim, eğitim ve toplumsal sorunlar üzerine yazmış olduğu bir kitap. Kitap 1934 yılında yayınlandığından Einstein kitapta daha çok o dönemki sorunlardan, savaşın etkilerinden, insan haklarından ve düşünce özgürlüğünden bahs etmiş. Daha o dönem yazmış olduğu eğitim hakkındaki fikirlerin bugün hala hayata geçirilmemiş olduğunu görüyoruz. Savaşa karşı fikirlerini de kitapta dile getiren Einstein uluslararası kargaşadan kurtulmanın yolunun bir dünya devleti kurulması olduğunu belirtiyor. Kitabın yazarı Einstein olunca tabii onun fikirlerini okumak istiyor insan. Kitap tam da beklentimi karşılamadı ama Einstein her zaman okunmalı benim fikrime göre.
Dünyamıza BakışAlbert Einstein · Alan Yayıncılık · 1990685 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.