Dünyaya ve Kendimize Dair

Zygmunt Bauman
Zygmunt Bauman ve Stanislaw Obirek, dünyaya ve kendilerine dair bu sohbetlerinde parçalanmış, bireyselleşmiş bir toplumun sakinlerinin yüz yüze kaldığı sorulara, sorunlara ve karşılaşmalara kendi kişisel tarihlerinden devşirdikleri bilgelik ve deneyimle, üstelik bu karşılaşmaların nasıl dönüştürücü olabileceğinin ipuçlarını da vererek bakıyor. Yola farklı yerlerden çıksalar da –belki de aslında tam da bu nedenle- ikisinin de rotasını çizen, sorularına ve cevaplarına ışık tutan hep aynı kaygı: Sahici bir diyalog kurabilmenin yollarını ararken, bu diyalogu halihazırda, burada ve şimdi, kendi sohbetlerinde hayata geçirebilmek. Bauman ve Obirek’e göre, dolaşımda olan kelimelerin her geçen gün bir boş gösterene dönüştüğü, dijital çağın bireyi türlü ekranlar karşısında kelimelere boğarak ve her gün, her an bu birbiri üzerine yığılan sesler korosuna katılmaya çağırarak “konfor adacıkları” oluşturduğu günlerde yaşıyoruz. Bauman ve Obirek, bu kitabın içeriğini oluşturan nehir sohbetlerinde iyi ve kötüyü nasıl tanımladığımızı, seçimlerimizin sorumluluğuyla nasıl yaşadığımız ve yüzleştiğimizi, insan haysiyetini/saygınlığını hangi değerleri gözeterek tanımlayabileceğimizi, arkadaşlık, bellek, vicdan gibi meselelerde pusulamızı hangi yöne çevireceğimizi gerek dünyaya gerekse kendilerine bakarak sorguluyorlar. Bu sorgulama serisi sırasında kendilerini salt biyografik arka planlarından beklenecek şekilde birer teolog ve sosyolog olarak konumlandırmaktansa, birbirlerine yönelttikleri sorulara ve takdim ettikleri öğretilerden alıntıladıkları anekdot ve argümanlara odaklanıyor, okurlarını da bu sohbet ve sorgulamaların birer tanığı kılıyorlar. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Zygmunt Bauman
Zygmunt Bauman
Yazar:
Stanislaw Obirek
Stanislaw Obirek
Çevirmen:
Burcu Halaç
Burcu Halaç
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 15 dk.Sayfa Sayısı: 256Basım Tarihi: 2017Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
ISBN: 9786053142478Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
·
Puan vermedi
·
17 saatte okudu
Kitap ağırlıklı olarak insan haysiyetini,iyiyi kötüyü sosyolojik ve teolojik anlamda argümanlar, alıntılar ve tarihi yorumlar sunarak ortaya koymaya calisiyor .Özellikle verdiği mitleri yorumlayış biçimi aynı mitlerin islamdaki algılanışı konusunda toplumsal ve dinsel öğretilerin yorum farkının ne kadar uç yönlerde olabileceğini fazlasyla gösteriyor.İnsanların arkadaslık ,vicdan,bellek gibi kavramlari algılayıs ve sergileyiş biçimlerini sorgulamalar halinde sohbetlerle sunuyor.
Dünyaya ve Kendimize Dair
Dünyaya ve Kendimize DairZygmunt Bauman · Ayrıntı Yayınları · 201733 okunma
Reklam
256 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Genel olarak bana bir boy büyük gelen bir okuma. Okumak epey zaman alıcı ve yorucu. Özellikle benim gibi sosyolojik konularda cahil biri için. Ama ikinci okumamda daha iyi haz edeceğini düşünüyorum .
Dünyaya ve Kendimize Dair
Dünyaya ve Kendimize DairZygmunt Bauman · Ayrıntı Yayınları · 201733 okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Gerçekten Dünyaya ve Kendimize Dair Bir Kitap
Not alarak, kendim için ilerisi için alıntılar yaparak okuduğum için kitabı okumayı bitireli çok olduğu halde benim için ancak bugün tam anlamıyla bitti. Kitabın en sevdiğim yanı ise okuyucuyla karşı karşıya konuşuyormuş hissi ve sonrasında sorgulattıkları ve kazandırdığı yeni bilgiler ile yeni bakış açıları . Tekrar okuyacağıma emin olduğum kitaplardan biri çünkü her okuduğumda farklı bilgiler edinebileceğimi ve bakış açımda da olumlu etkileri olabileceğini düşünüyorum
Dünyaya ve Kendimize Dair
Dünyaya ve Kendimize DairZygmunt Bauman · Ayrıntı Yayınları · 201733 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.