İlk iki kitaba göre oldukça sıkıcıydı. O iki kitabın hatrına okudum. Diğer iki kitaba oranla çok daha fazla bilimsel bilgi ve daha az olay vardı. Bu serinin sonu bu olmamalıydı. Galen öldü,Devin öldü,Alef öldü. Perit'e ne oldu? Meryamla bir daha görüştü mü? Pia'ya ne olacak? İlias'a ne oldu? Ve bunun gibi birçok soru işareti kaldı.
Beni en çok etkileyen Galen'in sonuydu. Etkisinden uzun zaman çıkamayacağım sanırım.
Bilim, hastalıklı insanlar tarafından ele alınınca ortaya çok korkunç sonuçlar çıkıyor,bunu fark ettim. Kendi evlatları üzerinde deneyler yapan bir anneden tutun da insanların beynini yöneten,onlara her türlü pis işi yaptırıp sonra öldüren bir çok zalim dahi var kitapta. Ayrıca yapay zekanın iyi yanlarının yanında çok karanlık ve korkutucu olan taraflarını da gözler önüne sermiş yazar. İnsanları nasıl yönettikleri, onları nasıl kullandıkları , bedenlerini ele geçirdikleri vs. Her biri tüyler ürperticiydi. İnsanlar kendi sonlarını kendileri hazırlıyor gerçekten.
Dediğim gibi hiç sevdiğim bir son olmadı. Ama okumayın desem de Arachnoid Mater 'den sonra merak edip okuyacak, sonra da onların hatrına yarım bırakmayacaksınız büyük ihtimalle. O yüzden ben şimdiden iyi okumalar dilerim.