Louise L. Hay
Düşündüğünüz her şeyin, yaşayacağınız her şeyin belirleyicisi olduğunu hiç düşündünüz mü? "Louise Hay "Düşünce Gücüyle Tedavi" adı altında kaleme aldığı kitabında bu düşünceden yola çıkarak yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu öyle bir dünya ki sevginin ve öz güvenin temelleri üzerine kurulu. Ve sevgiyle özgüvenin başaramıyacağı hiçbir şey yok. Kitabı okumaya başladığınız anda, gerçekten bir şeylerin değişmesi gerektiğini farkediyor ve olumlu bir değişim içine girdiğinizi hissediyorsunuz... Kitap, küçük bir sivilceden, kansere kadar birçok hastalığın nedenlerinin psikolojik olumsuzluklardan kaynaklandığını satır satır anlatıyor. Hangi hastalık için, hangi olumlu öneriyi düşüncelerinizin besini olarak kullanacağınızı da söylüyor. (Arka Kapak)
232 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1984

9/10 puan verdi
Daha önceki kitap incelememde Özsaygı kitabını ele almış ve "Varsayalım ki saygıyı hiç öğrenemedik, varsayalım ki özsevgimizi kazanamadık; insanın içinde olan yaratıcılık, hayal gücü ve arzulama yetisinin gücünü keşfetmekle beraber bu süreci yeniden başlatabiliriz. Unutmayalım ki kendini sevmeyi bilmeyen insan başkasını da sevemez." yorumunda bulunmuştum. Düşünce Gücüyle Tedavi kitabı ise içimizdeki yaratcı gücü görmek, kendimizi, bedenimizi iyileştirmek, bakış açımızı iyileştirmek açısından -bence en önemlisi- yaratıcı gücü ve iyileştirme gücünü paylaşmaş açısından oldukça önemli bir kitap. Yalnızca bir kitap değil hayat okulunda bir öğretmen. Okuyan, okuyacak olan herkese keyifli okumalar dilerim...
Puan vermedi
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki kitabı 16. Bölümü yani son bölüm olan “Benim Hikayem” kısmından okumaya başlamalı. Keşke bu bölümü en sona değil de en başa koysalarmış dedim kitabı bitirdiğimde.
Harika ötesi tedavi
10/10 puan verdi
İlk bakışta şaka gibi görünse de kitabı okuyup yaşadıktan sonra anlıyorsunuz gerçekten böylemiş yaşadığımız negatif etkilerin bizi ne kadar hasta ettiğini ve bu duyguları serbest bırakıp özgürleştiğimizde hastalıktan mutsuzluktan eser kalmadığını fark ettiğimizde gerçekten iyileşiyoruz hayat daha kolay daha güzel oluyor hastalıkların duygusal nedenleri ve bunları nasıl dönüştüreceğiz yazar mükemmel bir şekilde ifade etmiş Bizede okumak uygulamak kalmış herkese negatif lerden uzak pozitif mutlu bir hayat dilerim...
Puan vermedi
Kitabı eline alan herkese vereceğim ilk tavsiye, kesinlikle kitabın en sonundaki “Benim Hikayem” bölümünü okumaları gerektiği olacaktır. Eğer ki kitabı oradan okumaya başlarsanız, emin olun ki kitapta yazan her şeye daha çok inanacak ve böylelikle söylenilen davranışları daha kolay uygulamış olacaksınız. Eserin özü, kendinizden ziyade düşüncelerinizi değiştirmeye başlamanız gerektiğinden geçiyor. Ne zaman ki düşüncelerinizi değiştirmeye başladınız işte o zaman duygularınızın ve davranışlarınızın da yönünü değiştirmiş olacaksınız. Hayatında güzel değişiklikler olmasını isteyen ve de bu değişiklikleri gerçekleştirebilmeye cesaret edebilecek bireylere, kesinlikle bu eseri okumaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar…
Okumanızı tavsiye ederim!
9/10 puan verdi
Yazarın hayatını okuduğunuzda derin hüzne rastlarsınız. Küçük yaşta şiddet, tecavüz, yalnızlık ve dışlanma... tüm bunlar insanı içten içe çürütüp bir daha da toparlanmasına izin vermeyecek derece büyük acılar. Yazar ise bunları aşmayı başarıp insanların hayatına dokunmak için her yolu denemiş; başarılı olduğu da söylenebilir. Zihni, bedeni toksiklerden arındırma yollarını önünüze sunduğunu göreceksiniz. Sunduğu her bilginin gerçekliği tartışılır olsa da büyük oranda doğru tespitlerde bulunduğunu düşünüyorum. Eksik olan yönleri de var; evrenden beklenti içerisine girmesi. Evren insana yardımda bulunamaz. Bilinci olmayan bir evren tesadüflerle kaplıdır. Eğer bilinç varsa orada bir yaratıcı vardır; bu da evren yerine yaratıcıdan yardımda bulunmamız gerektiğini gösterir. Kitabın sonlarına doğru bir kaç yerde de yaratıcıdan yardımda bulunmuş ve yardıma ulaşmış. Okuduğum bütün kişisel gelişim kitaplarından farklı ve daha iyi olduğunu düşünüyorum. Keyifli ve farklı bakış açısına sahip bir yazar olduğu için okumanızı tavsiye ederim.
Puan vermedi
Şöyle birkaç dakika zihnimizi yoklayalım. Aklımızdan geçen düşüncelerin ne kadarı olumlu ve yapıcı? İçimizdeki eleştirmen bize neler söylüyor durmadan? Gözümüzü yeni bir güne açtığımızda ilk aklımıza
208 syf.
10/10 puan verdi
Düşünce Gücüyle Tedavi, bedenimizde yarattığımız hastalıkların, hangi düşünce kalıplarının ürünü olduğu konusunda, geniş çapta yazılmış bir bilgi kaynağı olan kitaptır. Kitabı baştan sona okuyun ve sonra her çalışmayı derinlemesine uygulayarak, daha yavaş şekilde okumaya devam edin, denilir. Bedenimizde “hastalık” denen şeyin yaratıcısı biziz. Hepimiz tüm yaşam deneyimlerimizden tamamen sorumluyuz. En zarar verici düşünceler; dargınlık, güceniklik, olumsuz eleştiri, suçluluktur. Kırılma, darılma, gücenme duygularımızın üstesinden gelebilmek, kendimizi gerçekten kabul edip, sevdiğimiz zaman hayatımız her yönde denge ve düzene girer. İçinde bulunduğumuz olay ve şartları yaratıyor, peşinden bunlardan duyduğumuz sıkıntı, üzüntü ve hayalkırıklığı için bir başkasını suçluyoruz. Bu durum bir nevi gücümüzü de başkasına kaptırmak anlamına geliyor. Deneyimimizi, gerçekliğimizi ve bunda yer alan tüm kişileri aslen yaratımlamış olan biziz.
208 syf.
Puan vermedi
Düşündüğünüz her şeyin, yaşayacağınız her şeyin belirleyicisi olduğunu hiç düşündünüz mü ? Başta basit bir kitap gibi gelsede uygulamalarla birlikte faydalı olduğuna inandığım bir kitap oldu.
Puan vermedi
"Bir şeye bir zamanlar inandınız diye, sonsuza dek inanmanız gerekiyor diye bir yasa yok." Bu kitabın bana kattığı en büyük farkındalık bu alıntıda aslında. Öncelikle uzun süredir beni böylesine etkileyen bir kitap olmadığımı söylemek istiyorum. Doğru zaman , doğru mekan ve doğru ruh hali… belki de - belki de kitap gerçekten fazla iyi… Pek kişisel gelişim kitabı okuyan biri değildim. -Ama ara ara yaşadığım şeyleri kitapta bulmak değilde , yaşadığım şeylere aradığım çözümü kitapta bulmak bana bu tarzın daha iyi geldiğini farkettirdi. Kişisel gelişim okuma karşıtı insanların ketlerini yıkabileceğini düşündüğüm bi kitap. Okuyun okutun ve bitince bi kenara atmayın hep elinizin altında olsun derim . Çok sevdim. yazarın diğer kitaplarını da en kısa sürede okuyup sizlerle paylaşıcam #mutluhaftasonları
Buket Aktaş
Buket Aktaş

Louise L. HayYazar · 31 kitap
Louise L. Hay 8 Ekim 1926 yılında Kaliforniya’da doğmuştur. Yazar çocukluk dönemi ile birlikte geçirdiği ağır deneyimler sonucunda kendini büyütmüş bu yöntemleri insanlara da öğretmiştir. Orta yaşlarda yakalandığı kanser hastalığını içsel gücü ile iyileştirmiştir. Yetiştirdiği öğrencileri onun yöntemlerini her zaman temel almışlardır. Bu alanda kitaplar yazmıştır. Başkalarını eğitmiş ve dünyada sayılı kişisel gelişimciler arasına girmeyi başarmıştır. Louise L. Hay 1980’li yıllardan itibaren tüm dünyada insanın kendisini ve hayatının her alanını iyileştirme akımının öncülerinden olmuştur. Yazarın kişisel gelişim alanında kaleme aldığı kitapları bir milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştır. Louise Hay House isimli bir şirket kurmuştur. Bu firmaya önce evinin salonunda başladı ve hızla ünlü yazarların ve uzmanların kitaplarının yayınlandığı oldukça başarılı bir şirket haline geldi. Yazar 81 yaşında iken kendi filmini yaptı. Yazar 89 yaşına kadar San Diego’da Bahçecilik ve danslarla ilgilendi. 30 Ağustos 2017 yılında Kaliforniya’da yaşama veda etmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.