Gerçekci Düşüncenin Kaynakları

Düşünce Tarihi-1

Afşar Timuçin
İnsanlık bugününe çok uzun sürmüş bir Tarihöncesi'nden, elli yüzyıldan uzun bir süreyi kapsayan bir Eskiçağ'dan. on yüzyıllık bir zamanı içine alan Ortaçağ'dan geçerek geldi. İnsanın gelişim serüveni tüm bilinir ve bilinmez yanlarıyla bu çok uzun yaşam savaşının ayrıntılarında kendini ortaya koyar. İnsan tarihiyle insandır, Bugünün insanını yakından tanıyabilmek, onun ne olup ne olmadığını bilebilmek için atalarımızın yaşamöyküsünü tüm düşünsel derinliği ve çeşitliliği içinde öğrenmek zorundayız. Elinizdeki kitap kökü bilinmez zamanlara dayanan bu yaşam serüvenini geniş çerçevede ele alıp inceliyor; felsefeyi. bilimi, sanatı yaratmış olan insanı bize tanıtmaya çalışıyor. Daha da insanlaşma yolunda gerçeği arayan o çok eski insanın kim olduğunu bilmekle kendimizi tanıma yolunda ilk adımı atmış olacağız.  (Arka Kapak)
Kitabın Konusu:
464 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1984
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

448 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Çağlar öncesinden günümüze, düşünce tarihini incelemeden, yeni bir düşünce, yol, yöntem geliştirmede zorlanırız. Düşünceler bize kültürel mirastır. Hangi evrelerden nasıl geçtiğini gözlemlrmek zorundayız. 3 kitaptan oluşan bu serinin her biri ayrı bir hazine.
Düşünce Tarihi-1
Düşünce Tarihi-1Afşar Timuçin · Bulut Yayınları · 200781 okunma
Gerçekçi Düşüncenin Kaynakları
448 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
54 günde okudu
Kitap misyonunu çok güzel bir şekilde yerine getiriyor. İlkçağ filozoflarından itibaren düşünce tarihini güzel bir şekilde mercek altına alırken öznel düşünceler insanda net bir yargı oluşturmamaya özen gösteriyor. Felsefe tarihini anlayabilmek için güzel bir eser.
Düşünce Tarihi-1
Düşünce Tarihi-1Afşar Timuçin · Bulut Yayınları · 200781 okunma

Yazar Hakkında

Afşar Timuçin
Afşar TimuçinYazar · 78 kitap
Manisa Akhisar'da doğdu. Yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı. 1967 yılında, eğitimini tamamlamak üzere Kanada'ya gitti. 1967'de Montreal Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini, 1970'de İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 1968–1970 yılları arasında Fransızca okutmanlığı yaptı. 1981 yılında doçent, 1992 yılında profesör oldu. Bir süre Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı görevini yürüttü. Kocaeli Üniversitesi'nden 2006 yılında emekliye ayrıldı. Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar, Varlık dergilerinde şiirleri yayımlanmıştır. Afşan Timuçin, Tuncer Tuğcu ile birlikte hazırladıkları, ilk sayısı 1972 yılının Ekim ayında çıkan Felsefe Dergisi'nin sorumlu yönetmenidir
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.