Sezai Karakoç
Bu kitap, 1983 yılında Günlük Diriliş Gazetesi'nde yayınlanmış düşünce konulu yazılardan oluşmuştur. Biz, insanî olguda, marksizmin ve her türlü materyalizmin zıddına, ruhî faktörü altyapı, temel olarak kabul ediyoruz. Maddî - ekonomik faaliyetler bunun bir sonucu ve yansıması, netice itibariyle üstyapısını teşkil ederler. Ayni iklimde, medeniyetçe yükseliş ve alçalış dönemlerinin olması başka türlü açıklanamaz. Bize, medeniyet, bir ideali olan insanların büyük fedakârlıklarla gerçekleştirdikleri bir harekettir. "İdeal" ve "fedakârlık", "özveri" ise, maddî faktörlere aykırı ve karşıt terimlerdir. "Fayda" faktörü medeniyette bir amaç değil, bir araçtır. İnsanların "iyi yaşama" istekleri, düşünülürse, bir amaç değli, asıl amaçlarını gerçekleştirmede bir araçtır. Ama, amaca bitişik bir araç bulduğundan, bir yanıltışla, kimi insanlara amaç gibi gözükebilir. (Kitap'tan sf.8) (Tanıtım Bülteninden)
ISBN: 9786057376763Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

67 syf.
10/10 puan verdi
Saygıyla eğiliyorum üstad…
Şu hayatın bana getirdiği en güzel şeylerden biri de Sezai Karakoç’u anlama ve onun gibi düşünebilme fırsatıdır. Beni üzen kısmı ise, Montaigne’nin Denemeler’i kadar hatta daha fazla okunup anlaşılması gereken bir kitapken, çoğu insanın kitaptan haberinin bile olmaması… Medeniyet kavramından tutun da turizme, eğitime, üniversitelere kadar birçok fikir ve bakış açısı gösteriyor insana. Ustaca değindiği noktalar, pek çok soruna kendi üslubunca bulduğu çözümler, insana ‘gidilecek alternatif bir yol her zaman vardır’ dedirtiyor. Söylenecek başka söz yok. Bir Sezai Karakoç kitabıysa rafınızdaki, mutlaka okuyun.
Düşünceler 1 - KavramlarSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 2023506 okunma
67 syf.
9/10 puan verdi
İnce ama bilgi yüklü bir eser çoğu insanın kitaptan haberinin bile olmaması oldukça üzücü bir durum, Diriliş Eri Sezai Karakoç kitapta Medeniyet kavramından tutunda turizme, eğitime, üniversitelere kadar birçok fikir bakış açısını kendi üslubu ile işleyip Diriliş sisteminin mükemmeliğini gösteriyor insana. Pek çok soruna ve sıkıntıya kendi üslubunca bulduğu çözümler ile deva oluyor.
Düşünceler 1 - KavramlarSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 2023506 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.