Neden IQ`dan Daha Önemlidir?

Duygusal Zekâ EQ

Daniel Goleman

Duygusal Zekâ EQ Konusu

Psikolog ve danışman Daniel Goleman, bütün dünyada "best seller" olan ve artık bir temel eser niteliği kazanan kitabıyla, psikoloji alanında çığır açarak EQ/Duygusal Zekâ kavramını zihinlere ve sözlüklere yerleştirdi. Yazar, gerek özel, gerekse iş yaşamında insanların başarısının ve mutluluğunun "IQ" (entelektüel zekâ) dan çok "EQ" seviyelerine dayalı olduğunu günlük yaşamdan alınmış birçok örnekle kanıtlıyor. "Duygusal Zekâ"yı, "çoklu zekâlar" kuramı bağlamında, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 440Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2019İlk Yayınlanma Tarihi: Eylül 2005Yayınevi: Varlık YayınlarıOrijinal Adı: Emotional Intelligence ( Why It Can Matter More Than IQ )
ISBN: 9789754341966Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

8.310 üzerinden
731 Puan · 132 İnceleme

Duygusal Zekâ EQ Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Safura Atçeken

Safura Atçeken

@safurAtceken
·
21 Ağustos 2020 02:02
8/10 puan verdi
Bu kitabi okuduktan sonra insanlara karşı daha tahammullu biri oldum. Çünkü bazı insanların prefrontal loblarinin hasarlı olduğunu ve duygusal zekadan yoksun olduklarını artık biliyorum. O yüzden ofkeme bile layık değilsiniz deyip hafif adımlarla geçip gitmenin eşsiz hazzını yaşıyorum...
135 etkileşim
ibrahim mutlu

ibrahim mutlu

@ibrahimmutlu
·
23 Ağustos 2019 12:10
9/10 puan verdi
Ben insanım, diyen herkesin okuması gereken bir kitap. Şu kısacık hayatımızda, ömrümüzün son demlerinde geriye dönüp baktığımızda pişmanlıklarımıza keşkeler ekleyip hayıflanmamak için, her anlamda kendini gerçekleştirmiş bir birey olmak için kesinkes çalışmamız gereken kitap. Evet çalışmamız;
102 etkileşim
Helin talayhan

Helin talayhan

@Kralicehelen
·
28 Ağustos 00:51
Puan vermedi
Duygu insan dünyasında en önemli yerini hep koruduğu görülüyor. Elinizdeki eserde bunun kayıtlarını da görmüş oluyoruz ve iş hayattı olsun, ilişkiler olsun bunlar da sadece zekayı kullanmak ilişkilerin doğru olduğunu yada işin iyi yapıldığını göstermiyor. İş hayatında eleştirinin de belli seviyeleri olması gerektiğini savunmuştur. Kitabı tavsiye ediyorum ve iyi okumalar dillerim :)
8 etkileşim
Meryem Kabadayı

Meryem Kabadayı

@meryemkabadayi
·
04 Nisan 05:30
Puan vermedi
Kitapta özbilinç kavramı çok güzel işlenmiş. İdrak ede ede, beyinde adeta yer aça aça ilerliyor özbilinç konusu. Bu beni çok etkiledi. Sorgulatan, yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Bununla birlikte; yaşam boyu verdiğimiz duygusal mücadeleler, çok boyutlu dürtülerimiz, sosyal kimliklerimiz, çocuklukta verilen duygusal sınanmalar ve alınan duygusal derslerin farkındalığı konusunda yardımcı, bilimsel bir dille fakat yormadan ilerleyip giden, düşüncelerin derinliklerine götüren bir kitap.
11 etkileşim
Alper

Alper

@parttimefilozof
·
21 Ağustos 2021 22:32
Puan vermedi
Ünlü psikolog Daniel Goleman'in 1995 yılında kaleme aldığı kitabıdır 'Duygusal Zeka Neden IQ'dan Daha Önemlidir?'. Birçok kişi şöyle bir söylemle karşı karşıya kalmıştır: Bu çocuk zehir gibi zeki, ama derslerinde çok başarısız, şiddet yanlısı ve arkadaşlarına uyum sağlamakta çok zorlanıyor. Burada anlatılan duruma benzer şekilde sosyal beceri eksikliği, ruh halini düzenleyebilme gibi konuları daha derinden inceleyerek, bize farklı bir perspektif sunuyor Daniel Goleman. Buradaki durumda sorgulanması gereken iki şey, beynin prefrontal lobunda(beynin duygusal tepkileri yöneten kısmı) hasar olup olmadığı ve çocuğun nasıl bir ortamda ve nasıl kişiler tarafından temel gelişme döneminde eğitim aldığı olacaktır. Örnek olarak, beyne alınan sert bir darbe sonucu prefrontal lobda oluşan kalıcı hasarlar ve sorumsuz ebeveyn ve eğitmenlerin şiddet ve baskı yoluyla özbilinç, özdenetim ve empati konusunda verdikleri yanlış ve eksik eğitimler. Bu iki varyantta olumsuz gelişmeler yaşandığı takdirde psikolojisi bozuk, dürtülerini kontrol edemeyen, sosyal becerileri zayıf yani kısacası duygusal zekâ açısından geri kalmış bireyler yetişmektedir. Daha yüksek farkındalık düzeyine sahip daha sağlıklı bireyler yetiştirmek için sorumlu ve bilinçli olmak gerekiyor, bunun için de öğrenmemiz gereken temel kavramların başında da duygusal zekâ gelmekte. Duyguların beyinde olan işleyişi hakkındaki temel bilgileri öğrenmek ve temel duygusal becerilerin gelişimi hakkında kendini geliştirmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
62 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 57.2
Erkek% 42.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Daniel Goleman
Daniel GolemanYazar · 17 kitap
Dr. Daniel Goleman (d. 1946, Stockton, Kaliforniya), Amerikalı psikolog ve danışmandır. Özellikle, duygusal zekayla ilgili yazdığı kitapları farklı dillerde tercüme edilmiştir. The New York Times'ta davranış ve beyin bilimleri konularından sorumludur, makaleleri dünya çapında yayınlanmaktadır. Doktora derecesini aldığı Harvard Üniversitesi'nde ders vermiş, Psychology Today'in baş editörlüğünü yapmıştır.

Duygusal Zekâ EQ Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Raskov.

Raskov.

@Rodian
·
31 Ekim 22:49
“Öfke hiçbir zaman nedensiz değildir, ama nadiren iyi bir nedeni vardır.”
717 etkileşim
Hatice TİLKİ

Hatice TİLKİ

@htilk
·
02 Nisan 04:59
Anlaşılan, çoğu insan aşırı yoğun duyguları ender yaşıyor;
42 etkileşim
Beyza Nur

Beyza Nur

@nurrbyzaa
·
02 Temmuz 22:39
"Aslında biz iki zihne sahibiz; birisi düşünüyor, diğeri ise hissediyor."
6 etkileşim
Hatice TİLKİ

Hatice TİLKİ

@htilk
·
05 Nisan 04:33
Öfke öfkeyi besler
39 etkileşim
Hatice TİLKİ

Hatice TİLKİ

@htilk
·
30 Mart 04:36
Ancak ne hissettiğini kelimelere dökebilirsen o senin olur.”
58 etkileşim

Duygusal Zekâ EQ İletileri

Tümünü gör
𝙎𝙤𝙧𝙪 : Nasıl olur da, zekâ düzeyi bu kadar yüksek birisi böylesi akıl dışı –bu kadar aptalca– bir şey yapabilmiştir? 𝙔𝙖𝙣ı𝙩 : Akademik zekânın, duygusal yaşamla pek ilgisi yoktur. Aramızdaki en zeki insanlar gem vuramadıkları tutkuların,söz geçiremedikleri dürtülerin esiri olabiliyor;yüksek IQ'lu kişiler özel yaşamlarını hayret edilecek ölçüde kötü yönetebiliyor.
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQ
Sena⚘`

Sena⚘`

@kopkoyu_bir_rast
·
20 Ağustos 12:29
Psikopat Olduğu Burdan Belli(80 aldığı için Fizik Öğretmenini Bıçaklamış)
Normal sınıflarda 4.0 ortalamasıyla tam not A’dır, ancak Jason yeterli sayıda ileri düzeyde ders alıp ortalamasını 4.614 yaparak ‘A+’yı da geçti.
Varlık YayınlarıKitabı okuyor
Bu ne yaşayış Ya Rabbi?... :(((
Şu an
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQ
gibi bilgi dolu bir kitap okuyorum. Hemen yanımda kuzen İbrahim Tatlıses - "Seni sana bırakmam" dinliyor. Valla bu duygusallık o duygusallık değil kuzenciğim demek istiyorum ona, ama susuyorum.🥺 Biri ambulansı arayabilir mi? Soran olursa, ölen ciddiyetim...
2023~Mayıs
"Bir toplum için en büyük facia, okuma yazma bilme­yenlerin yüzde çoğunluğu değil, okuma yazma bilenlerin okuldan çıktıktan sonra artık kitap okumamalarından meydana gelen gizli kara