Ecinniler

Albert Camus
Gerek Albert Camusyü, gerekse Dostoyevskiyi en iyi belirleyen yapıt, kuşkusuz Ecinnilerdir. Dostoyevski'nin 1870/71'de yazdığı bu ünlü romanını (Cinler adıyla Can Yayınları arasında bu roman yayınlanmıştır) Albert Camus 1959'da oyunlaştırmış ve ilk kendisi sahneye koymuştur. Albert Camus, varoluşçuluk hümanizmi'nin ilginç bir örneği olan Ecinnilerde, kendi varoluşçuluk anlayışının siyasal, felsefi ve etik sınırlarını zorlamakta; Sisyphos Söylencesi ve Başkaldıran İnsan gibi en etkili ve önemli yapıtlarında ele aldığı varoluş sorunsalını Dostoyevski'nn yaşadığı olaylar dünyası içinde vermektedir.
Çevirmen:
Aziz Çalışlar
Aziz Çalışlar
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 37 dk.Sayfa Sayısı: 163Basım Tarihi: Ocak 1994Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Les possedes
ISBN: 9789755101026Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

163 syf.
10/10 puan verdi
Yeni yıla giriş; Ecinniler 101.
2020 yılı gibi çılgın bir yılı bitirirken, okuduğum kitap Ecinniler'in tiyatro uyarlaması oldu. Güzel bir denk geliş ve sürprizdi bu benim için. Dostoyevski'nin yazdığı, Camus'nün yönettiği bir tiyatro şenliği; konusuysa adeta toplumdan bireye sıçrayan delilik. OOFFF! Öncelikle "denk geliş ve sürpriz" ifademi açmak isterim. Camus'nün
Ecinniler
EcinnilerAlbert Camus · Can Yayınları · 1994216 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.