Edebiyat Nedir?

Jean-Paul Sartre

Edebiyat Nedir? Sözleri ve Alıntıları

Edebiyat Nedir? sözleri ve alıntılarını, Edebiyat Nedir? kitap alıntılarını, Edebiyat Nedir? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güzellik bir resimde ilk göze çarpan şeydir, bir kitapta ise saklıdır, bir sesteki ya da bir yüzdeki sevimlilik gibi inandırma yoluyla etki eder, zorlamaz, sezdirmeden kabul ettirir kendini ve insan kanıtlara boyun eğdiğini sanır.
Gerek bizde gerek bütün dünyada değişen yalnızca biçim değil aynı zamanda özdür; ve renkler ile sesler üzerinde çakışmak başkadır, derdini sözcüklerle dile getirmek başka.
Reklam
Herkesin aynı gemide olması, bunun her insanı iyice bilinçlendirdiğini göstermez; insanların çoğu bağlandığını görmezden gelmeye harcıyor zamanını.
Güzel nesne ancak duygularla yaratılır; eğer dokunaklıysa bu ancak bizim gözyaşlarımızda ortaya çıkar; gülünçse bunu ancak bizim gülüşümüz kanıtlayacaktır.
Her cümle bizi evrene yöneltmektedir; tıpkı müzikteki duraklamanın anlamını çevresindeki notalardan alması gibi, sessizlik bile sözcüklere göre belirlenir.
Her an uyanabilirim ve bilirim bunu; ama istemem: Okuma, özgür bir düştür.
Reklam
Okurken bir şeyler beklerim, okuduğum şey isteklerimi karşılıyorsa, beni, yazardan daha fazlasını istemeye, yani yazarın benden daha çok şey beklemesini istemeye iter. Ve ters yönden bakılırsa, yazar da benim isteklerimi en yüksek dereceye çıkarmamı bekler.
Güzellik bir resimde ilk göze çarpan şeydir, bir kitapta ise saklıdır...
Reklam
Çok güzel bir alıntı.
Şu dünyanın haksızlıklarıyla birlikte önüme getirilişi, bu haksızlıkları soğukkanlıkla seyredeyim diye değil, tiksintimle canlandırayım, üstlerindeki perdeyi kaldırayım ve onları birer haksızlık yani yok edilmesi gereken yolsuzluklar olarak yaratayım diyedir.
Sayfa 67 - Can YayınlarıKitabı okudu
Kendi özgürlüğümüzü hissettiğimiz oranda başkasının özgürlüğüne saygı duyarız; başkası bizden ne kadar çok şey beklerse, bizde başkasından o kadar çok şey bekleriz.
Sayfa 60 - Can YayınlarıKitabı okudu
Susmak dilsizleşmek değil, konuşmaktan kaçınmaktır, yani gene bir tür konuşmadır...
Sayfa 34 - Can YayınlarıKitabı okudu
Tımarhaneden kaçmak için anahtara gereksinim duyan hasta, sonunda kendisinin anahtar olduğuna inanmaya başlar.
Sayfa 139Kitabı okudu
1.267 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.