Ciltli

Okunma
Beğeni
3.135
Görüntülenme
Ormanın derinliklerinde saklı, yıkık dökük karavan,on beş yaşındaki Carey’in evi olarak bildiği tek yerdir. Carey, küçük kardeşi Jenessa’yla birlikte zorluklarla dolu bir yaşam sürmektedir. Anneleri onları sık sık yalnız bırakıp gittiğinde ise birbirlerine dayanak olurlar. Ta ki anneleri uzun süre ortadan kaybolup, iki yabancı hayatlarına girene kadar. Ormandan kurtulup yeni yaşamlarına başlayan kızlar kendilerini, okul hayatıyla beraber ışıltılı bir dünyanın içinde bulurlar. Carey, bir yandan annesinin on yıl önce onu ormana kaçırma nedeniyle yüzleşirken, diğer yandan peşini bırakmayan –Jenessa’nın da bir yıldır konuşmamasına neden olan– kirli geçmişiyle baş etmeye çalışır. Carey, kardeşini ve sırlarını koruyamadığı takdirde yeni hayatları avuçlarının arasından akıp gidecektir. “Biz insanlar, tanıdık bildik şeylerle bağlar kurarız. Yoksunluğun içinde bile bir güzellik bulabiliriz. Bu son derece insani bir tavır. Sahip olduklarımızla elimizden gelenin en iyisini yaparız.”
Kitabın Konusu:
336 sayfa

10/10 puan verdi
Merhaba, “Eğer Beni Bulursan” uzun zamandır kitaplığımda okunmayı bekleyen bir kitaptı hep erteliyordum. Okumaya başlayınca neden bu kadar önemsememişim bu kitabı diye kendi kendime kızdım doğrusu :) Neyse kitabımızın konusu, arka kapak yazısında gayet bilindik bir kurgu olarak anlatılmış olsa da yazar karakterleri ve yaşadığı olayları anlatırken sanki kitabın karakterlerinin yanındaymışız da onlar gözümüzün içine baka baka anlatıyormuş ve onlarla birlikte o duyguları yaşıyormuşuz gibi hissetmemizi sağlamış. Kitaptaki iki kız kardeşin yaşadıkları ve geleceğe dair umutlarının yeşermesi, gizli kalmış sırların ortaya çıkması, aile,kardeşlik ve arkadaşlığın öneminin anlatıldığı bu kitap bence yazarın ilk çıkış kitabı olmasına rağmen çok iyi yazılmış. Yazarın bizde şu an çevrili başka kitabı yok eğer olursa okunacak iyi yazarlardan biri olduğunu düşünüyorum. Eğer sizde bir kitabı okurken, hayatın gerçeklerinin yüreğiniz de hafif bir sızı bırakmasını ve okuduktan sonra yaşadığınız hayata şükretmeniz gerektiğini bir kez daha düşünmek isterseniz bu kitap çok uygun. Keyifli okumalar dilerim :)
8/10 puan verdi
Ben bu kitabı beğeneceğimi bilerek almıştım ve kararım yanlış çıkmadı.En çok yazarın bize yazdığı tüm şeyleri hissettirebilmesini sevdim.Betimlemeleri olsun olay akışı olsun tıpkı içinde yaşıyormuşum gibi hissettim.Kardeşliğin ve ailenin önemini o kadar güzel anlatmıştı ki duygularım ara sıra alt üst oldu.Ruh halinden ruh haline geçtiğim bir kitap oldu ve çizmediğim yer kalmadı.O kadar manalı sözler,cümleler vardı ki ezberleyene kadar okumak istedim.Yazarı tekrar okumak istiyorum.Tavsiye ederim.
8/10 puan verdi
Tam olarak ne söylemem gerektiğini bilemiyorum. Kısa bir şekilde ifade etmek gerekirse kitabı beğendim. Kurgulundan ziyade karakterleri sevdim sanırım. Çünkü yazar baş karakter olan Carey'in duygularını o kadar iyi yansıtmış ki Carey'in hissettiği her şeyi ben de hissettim. Carey çok fedakar biri. Yaşı küçük olmasına rağmen olgun. Ormanda yaşadığı şeyler onu böyle biri olmaya zorlamış elbette. Özellikle Jenessa'ya karşı tavırları çok güzeldi. Her ne kadar olgun bir kız olsa da insanların içinde büyümemesinden kaynaklanan bir saflığı var. Kurgu kaliteliydi ama bir o kadar da tahmin edilebilirdi. Kitapta sürekli geçen, ormanda geçirdikleri gecenin ne olduğunu tahmin etmek zor değildi. Kitap şimdiki zaman kipiyle yazılmış. Bu anlatımın kitabı daha soyut bir hale getirdiğini düşünmüşümdür hep. Yine de kitapta her şeyi çok iyi bir şekilde hissettim. Akıcı bir kitaptı. Kişisel kanaatim kitabın güzel olduğu yönünde.
9/10 puan verdi
Eğer Beni Bulursan
Herkese Merhaba  Bugün sizlere #emilymurdoch kaleminden #eğerbenibulursan yorumu ile geldim :・ “Eğer Beni Bulursan” uzun zamandır kitaplığımda okunmayı bekleyenler arasındaydı. Okumaya başlayınca kendime kızdım niye bu kitabı göz ardı ettim diye :・ Ormanın içinde yıkık dökük bir karavanda yaşayan on dört yaşındaki Carey, annesi ve beş yaşındaki
10/10 puan verdi
Annesi ve kız kardeşiyle ormanda yaşayan Carey'in hayatın zorluklarıyla başa nasıl çıktığını anlatan muhteşem bir kitap Kesinlikle okunmalııı
Puan vermedi
Ormanın derinliklerinde saklı, eski bir karavanda yaşayan Carey ve kardeşi Jenessa'nın sıradışı hayatları ve yaşam mücadeleleri... Görünce hem okumak istediğim hem de okursam çok beğenmeyeceğimi düşündüğüm bir kitaptı. Yine de beklentiyi yüksek tutmadan şans vermek istedim. Biraz da bunun etkisiyle olacak ki kitap beni şaşırttı. Elimden her bıraktığımda aklım kitapta kaldı. Bir çırpıda okudum. Yazarın karakter tasviri, her anlatılanı iliklerine kadar hissettirmesi harikaydı
9/10 puan verdi
Anneleri uyuşturucu bağımlısı olan Carey ve Nessa ormanın bir köşesinde annelerinin ayda bir getirdiği konservelerle hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlardır. Bir gün babaları onları bulur Carey annesi öyle söylediği için babasının kendilerine kötü davrandıkları sanar. Babası Carey ve Nessa ortada yokken evlenir ve bir kızı olur. Babası kızları evine getirir ama onlar bir ev ortamı ve ya aile ortamını ilk kez görmüşlerdir. Carey, Nessa'ya hep sahip çıkar.Ormanda olan bir olay Carey'in sürekli kafasını karıştırır. Bu olayı sadece kendisi ve kardeşi biliyordur. Her şeye rağmen Carey tek varlığı olan Nessa'yı hiç yalnız bırakmaz. Sonunda yeni yaşamlarına alışırlar. Gerçekten yazarın yalın bir anlatımı var kitap çok hoşuma gitti kesinlikle tavsiye ederim. Daha bir çok detay var ama spoiler olmaması için yazmadım. İYİ OKUMALAR
Emily Murdoch
Sanırım yazarın tek kitabı ona rağmen çok güzel bir dili var.
8/10 puan verdi
Kitap 14 yaşında olan Carey'in anlatımı ile yazılmış. Ormanın ortasında kardeşi Jenessa ile bir karavanda yaşıyor. Anneleri uyuşturucu bağımlısı ve obsesif kişilik bozukluğuna sahip. İlaçlarını kullanmayı yıllar önce bırakmış ne yazık ki. Uzun süre karavana uğramadığı bile oluyor. Bu zamanlarda Carey hem kendisine hem de kardeşine bakıyor. En son annelerini 2 ay önce görmüşler ve yiyecekleri tükenmek üzere. Bu sırada işittikleri ayak sesleri ile korkan iki kızımız gelenlerin sosyal hizmet görevlisi ve Carey'in babası olduğunu öğreniyorlar. Ve geçmişe ait sırlar bir bir ortaya çıkıyor. Kitap daha ilk sayfalarda sizi içine alıyor ve son kelimesine kadar da bırakmıyor. Konusu merak uyandırıyor, kitabı bitirmeden elinizden bırakmanız imkansız. Bir çırpıda okuyup bitirmek isteyeceğiniz bir kitap. Hayatta kalmayı, kimlik arayışı, aile kavramı, sevgiyi ve satır aralarında Carey'in duyulan sesi.
Puan vermedi
Aslında bu kitabı kargo ödememek için almış, yıllarca kütüphanemde okunmak için sırasını bekleyen bir kitaptı. Evde kitabı okuyan aile üyelerinin yorumlarından sonra okumak ve okumamak arasında çok gidip geldiğim bir kitap oldu kendisi ama bir solukta bitirebileceğimi tahmin etmiyordum doğrusu.. Kitap, henüz dört yaşındayken uyuşturucu bağımlısı bir anne tarafından kaçırılan Carey ve kardeşi Nessa'nın hikayesini anlatıyor. Kardeşler arasında olan derin bağın yanı sıra yaşadıkları kötü şeylere rağmen hiç kopmayan iki kardeş.. Kitap daha ilk sayfalarda sizi içine alıyor. Özgün konusu merak uyandırmakla birlikte Carey'in bir nevi yardım çığlıklarını andıran sesi, kitabı elimden bırakmamamın asıl sebebi. Tek eleştirim bitiş kısmı için olabilir. Babasına kavuştuktan sonra, kendisi ve kız kardeşine yaşatılan kötü olayları yargıya taşıyacaklarını söylüyorlar fakat burada kitap son buluyor. Biraz daha devam etmesini isterdim... Kötülük yapanların ceza almasını okumak isterdim doğrusu. Umarım hiçbir çocuk, hiçbir canlı kötülüğe maruz kalmaz. Sahip olduklarımıza binlerce kez şükürler olsun.
Eğer Beni BulursanEmily Murdoch · Novella Dinamik Yayınları · 2016246 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.