Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eğitim Felsefesi

Mustafa Günay
Bu kitap özellikle Eğitim Felsefesi dersi için hazırlanmıştır. Eğitim felsefesinin temel kavram ve sorunlarıyla birlikte bu alanda düşünce tarihinde ve çağımızda etkili olmuş eğitim anlayışları da ele alınmaktadır. Kitapta özellikle savunulan hususlardan biri, eğitim sorunlarını inceleyip değerlendirirken insan felsefesinden kaynaklanan bir perspektifle yola çıkılmasının gerekli olduğu düşüncesidir. Eğitimin insan için önemi, birey ve toplum açısından işlev ve gerekliliği her zaman gündemde olmuştur. Günümüze kadar pek çok filozofun da eğitimle, insanın eğitimiyle yakından ilgilendiğini ve eğitimi felsefe açısından irdelediğini saptayabiliriz. Eğitimin felsefe bağlamında ele alınması gereği, özellikle "nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz?" sorusuyla kendini gösterir. Nasıl bir insan yetiştirileceği sorusunun yanıtını ise, ancak felsefenin ışığında aramak ve ifade etmek mümkündür. Kitabımızın sonunda bazı felsefecilerimizin eğitimle ilgili metinlerine de yer verilmiştir. Söz konusu metinler farklı felsefecilerin eğitime yaklaşımlarındaki ortak ve farklı yönleri ortaya koymanın yanı sıra eğitim-felsefe ilişkisini anlamak için de önemli ipuçları sunmaktadırlar. Eğitim Felsefesi dersi öğrencilerine olduğu kadar eğitim-felsefe ilişkisiyle ilgilenecek kişilere yararlı olmasını umut ediyoruz.
Yazar:
Mustafa Günay
Mustafa Günay
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 175Basım Tarihi: Ekim 2018Yayınevi: Çizgi Kitabevi
ISBN: 9786051961835Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
175 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
86 günde okudu
Ders kitabı olarak okunmasının dışında felsefenin eğitime bakan yönünü çok sade, anlaşılır bir dille ele almış Mustafa Günay. Kitapta felsefenin eğitim ile daha çok ilgilenmesini, Türkiyedeki eğitimin felsefeden kopuk olmasının sebebinin felsefe hocalarının uzak durmasıdır. Bu noktada daha çok eğitime felsefenin katkıda bulunması gerektiğini görmüş oluyoruz. Eğitimi daha eleştirel,sorgulayıcı,çözümcül,ilerlemeci ve faydacı olarak birey-toplum bütünlüğünü sağlayıcı bir yapıyla ele alınması gerekmektedir.Ayrıca kültür çatışması sağlamadan,sadece eğitimin okul duvarlarından ibaret olmadığı,eğitimin doğada da hayat bulduğu bilinci ile hareket etmek faydalı olacaktır.Ve belkide en önemlisi eğitim derken sadece öğretimin anlaşılmaması gerektiğini bir kez daha dile getirmek doğru olacaktır.Hayat boyu kişiyle bir bütün halinde olan eğitim kişinin istekli ve talep eder bir yapıda olması bireyin gelişmesini sağlayacaktır. Eğitim hakkında bilgi almak isteyenler için de bir el kitabı diyebilirim .Faydalı olması dileğiyle:)
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiMustafa Günay · Çizgi Kitabevi · 20186 okunma
Reklam
175 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Eğitim Felsefesi & Mustafa Günay + ● Çok sevdim bu kitabı. Neden; çünkü eğitimin önemini, yanlış eğitim sistemlerden geçen birey olsam da, çok iyi bildiğim için. Çünkü, Good Will Hunting filminde Matt Damon'ın canlandırdığı Will'in ukala Harward öğrencisine 'Binlerce dolar harcayarak aldığın eğitimi 3 dolarlık kütüphane pasosuyla da alabilirsin' diyerek haddini bildirdiği sahnedeki gibi eğitimin gerçeklerini anlattığı için. Çünkü, içinde biraz da öğretmen olmak isteyen bana eğitimin temel felsefik yaklaşımlarını ve özünü anlattığı için. Öğretmen arkadaşlarımın ve bu yazımı okuyan, çocukları eğitim aşamasında olanların okuması dileğiyle; hadi okuyun. + #eğitimfelsefesi #mustafagünay #çizgikitabevi #kitap #kitapokumakgüzeldir #kitapönerileri #kitapönerisi #kitaptavsiye #kitaptavsiyeleri #okudumbitti #bookstagram
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiMustafa Günay · Çizgi Kitabevi · 20186 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.