Eğitim Felsefesi

İbrahim Arslanoğlu

Eğitim Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

Eğitim Felsefesi sözleri ve alıntılarını, Eğitim Felsefesi kitap alıntılarını, Eğitim Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hükümdar bile olsanız, herkesin sizinle aynı düşüncede olmasını beklemeyin. Batı Hun hükümdarı Atilla
Eğitim bir vazoyu suyla doldurmak değil, bir çiçeğe kendi tarzında büyüyebilmesi için yardımcı olmaktır.
Reklam
Herkes aynı düşüncede ise orada kimse düşünmüyor demektir. Mevlana
Konfüçyus,"bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma!" demiştir. Bu özdeyiş, bilimsiz felsefenin yapılamayacağını gösterir.
önemli olan anlamak
Nitekim Türkiye'deki pek çok evde, Kur'an, bir duvarda yüksekçe bir yerde asılı durur. Fakat Müslümanlar, gerek tek başına ve gerekse mukabele şeklinde Kur'an'ın Arapçasını okusalar bile Türkçe tercüme ve tefsirine pek bakmaz ve üzerine düşünülmez. Oysa Mukabelenin aslı, Cebrail ile Hz. Muhammed'in Kur'an'ı karşılıklı okuyarak verilen mesajları, anlamaya çalışmalarına dayanır.
Ahlak, toplumları ayakta tutan en önemli kurumlardan biridir. Bu sebeple uygarlıkların yıkılmasının başında ahlaki çöküntü gelir. Eğer kalkınmak ve güçlü bit ülke olmak istiyorsak; 1) Ahlaklı adam yetiştirmek, 2) Mesleğinin bilgi ve becerisini tam olarak kazanmış nitelikli insanlar yetiştirmek zorundayız. Bunlardan biri eksikse; ülkenin ilerlemesi ve toplumun düzelip insanların huzur ve mutluluk içinde yaşamaları gerçekleşemez.
Reklam
Gelişmiş bir ülke olabilmek için kişilik sahibi, kendine ait özgün düşünceleri olan ve bunları korkusuzca ifade edebilen, yanlışları eleştirebilen ve gerektiğinde tavır koyabilen insanlara ihtiyaç vardır.
Eğitimin belki en anlaşılan bir başka tanımı: Kişinin bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yönlerden geliştirilmesidir.
Sayfa 9 - Nobel yayıncılık
Nitekim Anthony Robbins'e göre evsiz barksızlardan, suç oranlarına, bütçe açıklarından ekosisteme kadar bütün sorunlara sebep olan insan davranışıdır. Bunların çözümü ise insan davranışının değiştirmesine bağlıdır. Kısacası bütün sorunların çözümü eğitimle olacaktır.
Sayfa 9 - Nobel yayıncılık
Kur'an'ın ilk ayeti, "oku", diye başlamasına rağmen İslam ülkelerindeki insanlar, ne din ne de dünya işleri ile ilgili kitapları okuyorlar.
Reklam
İslam filozofu El-Kindi'ye göre felsefe, insanın kendisini tanımasıdır. Aynı düşünceye hem Sokrates hem de Yunus Emre'de rastlıyoruz. Sokrates, kendini bil, derken, Yunus Emre bir şiirinde bunu şöyle dile getirir: İlim ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir Sen kendini bilmezsen Bu nice okumaktır.
Sayfa 14 - Nobel yayıncılık
Ayrıca Konfüçyüs, "bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma!" demiştir. Bu özdeyiş, bilimsiz felsefenin yapılamayacağını gösterir.
Sayfa 5 - Nobel yayıncılık
Cemil Meriç'e göre sağ ve sol bizim tarihimiz içine yerleştirilemez. Bu, Batı'nın bizi parçalamak için içimize soktuğu bir yalandır. Türkiye'de sağ-sol yoktur, dürüst olan ve olmayan insanlar vardır.
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.