Dersler

Ehli Sünnet Akaidi

Mehmed Zahid Kotku
Bu eser Ehli Sünnet vel Cemaat ilkelerine, sadık kalınarak, Tevhid ilminden yola çıkarak hazırlanan bu eser, daha çok ilim erbabından ziyade, alt kesimler için hazırlanmıştır. Sapık bid`at ehlinin görüşlerini çürütmek için bu eser yeterlidir. Bu kitabı okuduktan sonra doğru yoldan sapılmayacağını hidayetten de kayılmayacağını anlayacaksınız. Bu kitabı okuyanlar Ehli Sünnet yolundan ayrılmayacaklardır. Ehli Sünnet yolu ki Hz.Peygamber (S.A.V) yoludur. Allah cc. Hiçbirimizi bu yolldan ayırmasın. Amin. Maturidi itikadına göre hazırlanmıştır. Çok faydalı bir eserdir. 100 den fazla meseleye cevap verilmiştir.
Türler:
Kitabın Konusu:
299 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

352 syf.
10/10 puan verdi
Bu bir "inceleme" değildir
Sözlerime başlamadan evvel selamların en güzeli olan yüce Allah'ın selamıyla sizleri selamlıyor, bu yazının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sözü uzatmadan kitapla alakalı birkaç bilgi vermek istiyorum. Bu kitap, Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin konuyla alakalı üç farklı kitaptan, ayet ve hadislerden, ulemanın farklı kaynaklarından
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınevi · 2018162 okunma
352 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Akâid önemlidir. Zira doğru olmazsa yapılan ameller boşa gidecektir. 3 kitabın tercümesiyle beraber Zahid Efendi'nin açıklamaları kitapta bulunuyor. Ehli Sünnet itikadını anlatıp, küfre sebep olan sözleri bizlere hatırlatıyor. Gündelik hayatta cahilce söylenen sözlerin yol açacağı durumları görebiliyoruz. Her Müslümanın akidesini sağlamlaştırmak adına bu okumaları yapması gerekiyor. Kitap listemde Ebubekir Sifil hocanın da Ehli Sünnet Akâidi kitabı bulunuyor. Bu okumamın üzerinden vakit geçince onu da okuyacağım.
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınevi · 2018162 okunma
256 syf.
8/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Sevadü'l A'zam, El fıkhul ekber li'l İmami'l Azam ve Şerh-i Emâlî adlı eserleri müellifin tercümesi ve yorumu eşliğinde okuyorsunuz. Şerh-i Emâlî adlı eserin dili nisbeten ağırdır okuyanlar için not olsun. Akaid her müslüman için elzemdir. Okumalı ve itikadı gözden geçirmeli kanatimizce.
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınları · 2018162 okunma
352 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Elhamdülillah bu kitapla tanışmış ve okumuş olmama. Üç kitaptan derleme hadis ve ayetlerle desteklenerek bize imanın esasen ne olduğunu, neyin bozduğunu anlatıyor. Ben yıllarca bu dinin inceliğini değil de bu bizde ne istiyoru düşünüp duruyordum, namazı orucu ya da güzel ahlakı öğrenmeye ve hayatıma geçirmeye çalışıyordum ama asıl meziyet imanı içselleştirmek ve itikatimizi sabit kilmakmis. İnsan bilmeyince uzak kalıyor hepsinden. Yaşadığını din sanıyor oysa hiç alakası yok. Bu kitabın incelemesini bir iki post aşağıda biri uzun uzadıya yazmıştı onun kelimelerinin her birine katılıyorum ben de. İman herkeste var mesele amel edebilmek... Yoksa şeytan da iman etti... Ah ah. Bu kitabı gerçekten alıp her hafta 10-20 sayfası üzerinde ders gibi anlatmamız gerek.
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınevi · 2018162 okunma
352 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 günde okudu
~ℰℋℒℐ ЅUℕℕℰT ᎯᏦᎯℐⅅℐ~ Es Selamu Aleyküm Sözleri kelimeleri biraraya getirip ne yazacağım bilmiyorum Bildiğim birşey varsa hiç birşey bilmiyor oluşumdur Görselde görmüş olduğunuz kitabı İlim Kardeşliği grubumuzdaki hanım kardeşlerim ile birlikte okuduk Mehmet Zahit Kotku hazretlerinin yazmış olduğu bir Ehli Sünnet Akaidi Benim haddime değil
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınevi · 2018162 okunma
352 syf.
·
Puan vermedi
Basit Bir İnceleme - Ehli Sünnet Akaidi
Mehmet Zahid Kotku Hazretleri büyük bir âlim, münevver bir şahsiyet. Allah ona rahmet etsin. Müellife övgü dolu ne kadar söz söylenebilirse o kadar söz söylemek isterim fakat eserle ilgili konuşmalıyım. Birtakım açıklama metinlerinin sade olmadığını, bunu editör arkadaşların sadeleştirerek yayına hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Haricinde başlıklardan kapağa kadar hoş olduğunu söyleyebilirim. Eser, içeriği itibariyle tüm Müslümanların -inanç esasları- olarak bilinen yapı taşlarından oluşmakta. Bu sebeptendir ki bahsi geçen eserin kesinlikle okunması gerektiği kanaatindeyim. Ancak üstünkörü bir okumayla da istifade edilebilir. Bunun yanında ifade etmem gereken şey akaid ilmini çok iyi öğrenmemiz gerektiğidir. Zirâ her Müslüman, bakış açısını İslam'a göre şekillendirmek mecburiyetindedir ve bunu ancak bilenler yapabilirler.
Ehl-i Sünnet Akaidi
Ehl-i Sünnet AkaidiMehmed Zahid Kotku · Server Yayınevi · 2018162 okunma

Yazar Hakkında

Mehmed Zahid Kotku
Mehmed Zahid KotkuYazar · 45 kitap
Mehmed Zahid Kotku (1897, Bursa - 13 Kasım 1980, İstanbul), İslam âlimi, yazar, din adamı, vaiz, Nakşibendi şeyhi. Yaşamı Ailesi Şirvân'a bağlı, eski bir hanlık merkezi olan Nuha'dandır. Kafkasya'da bir dağ eteğinde bulunan ve ipekçiliği ile meşhûr olan bu yöreden Osmanlı-Rus Harbi sırasında Anadolu'ya 1297`de göç eden Müslümanlarla gelmişlerdir. Bursa'ya geldiğinde henüz 16 yaşında olan babası İbrahim Efendi, Bursa Hamza Bey Medresesinde tahsil görüp çeşitli yerlerde imamlık yapmıştır. 1929 yılında vefat etmiştir. Annesi Sabire Hanım da Mehmet Zahid Hocaefendi henüz 3-4 yaşlarında iken vefat etmiştir. İlk ve orta öğretimini Bursa'da tamamladı. 1.Dünya Savaşı sebebiyle 18 yaşında askere çağrılmış, Suriye cephesinde uzun yıllar askerlik yapmıştır. Ağabeyi Ahmet Şakir Efendi de Kudüs ve Çanakkale cephelerinde savaştıktan sonra 28 yaşında cephede hastalanarak şehit olmuştur. Askerden döndükten sonra İstanbul'da dini toplantılara katılmaya başladı. Gümüşhanevi Dergahında Ömer Ziyaüddin ed-Dağıstanî'nin öğrencisi oldu. Çeşitli yerlerde imamlık ve hatiplik yaptı. Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılmasından sonra Bursa'ya döndü ve 1952 yılına kadar orada kaldı. İskenderpaşa Cemaati İstanbul'a döndükten sonra çeşitli camilerde ve son olarak İskenderpaşa Camii'nde imamlık ve hatiplik yapmaya başladı. Çevresince çok sevilen ve vaazları ilgiyle izlenen Kotku'nun tebliğ misyonu cemaati mensuplarınca benimsenerek cemaate dönüştü. Böylece başlayan İskenderpaşa Cemaati adını vaazların başladığı İskenderpaşa Camii'nden aldı. Ölümü Mehmed Zahid Kotku'nun Süleymaniye Camii'nin haziresindeki mezarı. Mehmet Zahid Kotku kalmak üzere 1979 yılında gittiği, Hicaz'dan 1980 yılında ağır hastalıkları sebebiyle geri dönmüş, 13 Kasım 1980'de vefat etmiştir. 14 Kasım 1980 günü Süleymaniye Camii'nde çok kalabalık bir topluluğun eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Süleymaniye Camii haziresine defnedilmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.