Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Elektrikler Kesikti Çalışamadık Allahım!

Ali Rıza Safa

Elektrikler Kesikti Çalışamadık Allahım! Sözleri ve Alıntıları

Elektrikler Kesikti Çalışamadık Allahım! sözleri ve alıntılarını, Elektrikler Kesikti Çalışamadık Allahım! kitap alıntılarını, Elektrikler Kesikti Çalışamadık Allahım! en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ülkemizde kitap basımına matbaanın bulunmasından tam 277 yıl sonra izin verilmiş ve toplumumuz çok uzun yıllar boyunca her türlü bilgiden yoksun bırakılmıştır. Kur'an'ın matbaada Arapça olarak basılmasına ise tam 421 yıl sonra fetva verilmiştir. Kur'an'ın Arapça olarak ülkemizde basılmasından tam 328 yıl önce, Hıristiyanlar bile Kur'an'ı kendi dillerine çevirerek matbaada basmışlardır. Kur'an'ın Türkçe çevirisinin ilk matbaa baskısı ise, matbaanın bulunmasından tam 474 yıl sonra Cumhuriyet Türkiyesi'nde yapılmıştır.
Sayfa 37 - Kuran Gerçeklerinin Işığında Türkçe İbadet, Hermes Yayınları, Birinci Basım Haziran 2009 [ISBN: 975-6130-25-4]Kitabı okudu
Peki, "Allah'ın beğenip seçtiği" İslam dinine bağlı olan ve Kur'an gibi olağanüstü bir kitabın yol gösterdiği Müslüman toplumlar, nasıl olmuştur da bilim ve sanattan uzaklaşmış, yeni buluşlarla değil; terörle anılan, eğitim düzeyleri çok gerilerde kalmış, yoksul insanların büyük çoğunlukta olduğu çaresiz ve ezilen toplumlar durumuna gelmişlerdir? Bu sorunun yanıtları için kitaplar dolusu yazmak gerekebilir. Ama tek bir sözcükle de yanıtlanabilir: Hurafeler.
Sayfa 37 - Kuran Gerçeklerinin Işığında Türkçe İbadet, Hermes Yayınları, Birinci Basım Haziran 2009 [ISBN: 975-6130-25-4]Kitabı okudu
Reklam
Matbaa, 1450 yılında Gutenberg tarafından bulunduve bu matbaada ilk olarak Kitab-ı Mukaddes basıldı. Matbaa, Osmanlı ülkesine 1493 yılından itibaren gelmeye başladı. Ama hiçbir kitabın Türkçe olarak basılmasına izin verilmediği için, matbaa yalnızca diğer dillerdeki kitapların basımında azınlıklar tarafından kullanılıyordu. Matbaanın bulunmasından iki yüz yetmiş yedi yıl sonra, Türkçe kitap basılmasına 1727 yılında izin verildi. Ama Kur'an'ın matbaada basılmasına izin verilmedi. Müslümanların matbaayı kabul etmedikleri yıllarda, Çariçe Katerina tarafından altı kez Kur'an basımı yaptırılarak Rusya'daki Müslümanlara dağıtılmıştı. Bu tarihten sonra yüz elli yıl daha geçti ve Kur'an'ın matbaada basılmasına izin verildi.
Sayfa 22 - Kuran Gerçeklerinin Işığında Türkçe İbadet, Hermes Yayınları, Birinci Basım Haziran 2009 [ISBN: 975-6130-25-4]Kitabı okudu
Arapça bir Kur'an'ın, dünyadaki tüm ülkelerin kitap satıcılarında satışa hazır olarak bulunması, Kur'an'ın evrensel olması demek değildir.
arka kapaktan