Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 1

Eleştirel Pedagoji Dergisi

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 1 Sözleri ve Alıntıları

Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 1 sözleri ve alıntılarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 1 kitap alıntılarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi - Sayı 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Standart müfredatlar, demokratik değildir ve olamaz da, zira farklı dil, renk, sınıf, kültür, etnik köken, bölge şeklindeki ayrım ve zenginlikleri dışlamakta, “muhalif, dışlanmış marjinal, öteki” denilen kesimlerin (ezilenlerin) seslerini boğmakta, onların kamusal temsil/katılım ve görünürlüklerini engellemektedir (invisible).
Reklam
“Devrimci bir eğitime, devrimci bir eğitim felsefesi öncülük etmelidir.”
Sayfa 2 - Bowles ve GintisKitabı okudu
Eğitimin demokratikleştirilmesi, farklı toplumsal mücadele alanlarını ve bunların içsel olarak birbirine bağlı olduğunu öngörür.
Reklam
Freire, ezilenlerin pedagojisinin gerçekte bir özgürleşme (emancipation) eğitimi olduğunu ileri sürer.
Sayfa 3 - kemal inalKitabı okudu
Eleştirel pedagoglar için dil, egemen iktidarın halka ve ezilenlerin çıkarlarına karşı kullandığı bir formattan çıkarılıp muhalif bir eksende yeni bir demokratik mücadelenin aracı olarak okullarda direniş biçimlerine çağrı yapan bir şekil almalıdır.
Sayfa 6 - kemal inalKitabı okudu
Eğitim hakkı… YÖK… Girişimci üniversite… Avrupa üniversiteler birliği/Bologna süreci/ bildirgesi… YÖK/Brüksel YÖK’ü… Araştırma mı öğretim mi? Bilimin/bilimcinin saygınlık kaybı… İntihal/intihalci/üniversitenin unvanlarına ihtiyacı olanlar/olmayanlar… Üniversitenin özelleşmesi… Ph.D. -The Doctor of Philosophy- derecesi/
Sayfa 76 - ayhan uralKitabı okudu
NE!?
Ders kitaplarıyla okullara önerilecek kitapların Talim ve Terbiye Kurulu’nca denetlenmesinden vazgeçilmiş ve dinci yayınların okullara girişi kolaylaştırılmıştır. Kimi turist rehberlere, Çanakkale Savaşı’nın gökten inen yeşil sarıklı dedelerle kazanıldığı öğretilmektedir.
Sayfa 27 - rıfat okçabol // akp'nin eğitim karnesiKitabı okudu
Reklam
Eleştirel okuryazarlık, belirli bir grup ya da sınıfın kültürel sermayesine yanıt verir ve bunun onaylanma biçimine ve de egemen toplumun, öğrencileri, onların günlük yaşamlarını niteleyen bilgi ve deneyimleri ya görmezden gelerek ya da kötüleyerek onaylamama tarzlarına bakar.
Sayfa 4 - kemal inalKitabı okudu
“Eğitimcilerin yapması gereken, öğrettikleri koşulları ele alarak pedagojik olanı politik kılmaktır.”
Sayfa 2 - Giroux:Kitabı okudu
Öğretmenlerin Bölünmesi. Öğretmenler, bir yandan “aday öğretmen”, “öğretmen” ve “başöğretmen” gibi rütbelere ayrılarak; öte yandan kadrolu, ücretli ve sözleşmeli öğretmen unvanları altında çalıştırılarak bölünmüştür. Öğretmenler böyle bölündükçe, kendi unvanıyla ilgili derdin içine sokulmuş, birleşip haklarını araması zorlaştırılmış; daha az ücretle ve daha çok sömürülerek çalıştırılmaları kolaylaşmıştır.
Sayfa 30 - rıfat okçabolKitabı okudu
TTK bizden “düzeltici memurluk” talep etmektedir; bunu doğru bulmadığımız açıktır
Sayfa 65 - bülent akdağKitabı okudu
Eleştirel pedagojinin tarihsel köklerindeki en güçlü gelenek, Marksist eğitim kuramıdır. Bu kuram da büyük ölçüde Marx, Engels ve Lenin tarafından formüle edilmiştir. Eleştirel pedagoji, her ne kadar öncelikle Marksist etiketle anılsa da, bu etiketin altında oldukça değişik gelenek ve yaklaşımlar vardır.
Sayfa 2 - kemal inalKitabı okudu
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.