Hikmet Anıl Öztekin
Sen yoktun o zamanlar, çocukluğumda en çok yağmuru severdim ben. Ne zaman bi dert gelse bana, yağmur yağar, dinler, dokunur, ve topraktan kalkan o kokuyu koklardım. Ateşim sönerdi. Sonra büyüdüm. Gözlerini gördüm, yandım, yağmur yağdı, ve ilk kez sönmedim. Ben yağmurdan daha fazla bir seni sevebildim. Hikmet Anıl Öztekin, Elif Gibi Sevmek kitabında birini ‘Bir’ olan için sevmenin hüzünlü huzurunu yazdı. Sevmek ki, Elif gibi dosdoğru sevmek, yüreği abdestli sevmek… Bu kitap; Tefekküre meyl ettiren her yolu, bir Elif miktarı yüreğine yâr edinen, dünyaya hâlâ daha alışamamış herkese…
192 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2014

10/10 puan verdi
Okudugum en guzel siir kitaplarindan biri. Kelimelere bu kadar guzel anlamlar yuklenebilir. Aşkı sevgiyi çok iyi hisseden ve yazarın okurlarına bu güzel şiir kitabını hissettiren bir güzel baş ucu kitap olmuş severek okuduğum beğendiğim bitmesini istemediğim bir kitap oldu benim için, Sevdiğine sevgisini nasıl daha güzel ifade edebilirim, diye düşünenlerin okuması ve okudukça ruhuna, gönlüne okurken nasılda aşkın saf temiz halini yazarın okurlara yansıttığını hissettim… Kitaplarını severek beğenerek okuduğun yazarlardan bir tanesi, Rabbim ondan razı olsun kalemine o güzel diline gönlüne sağlık diliyorum hocam…Allah kalbini korusun diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum… keyifli okumalar dilerim Arkadaşlar…
7/10 puan verdi
Bazen sevgiyi anlatmanın en güzel halidir basit cümleler. Yazar da duyguları çok güzel hissettirdi her satırda. Yer yer içe dönük, duygusal; sevgi, aşk karıştırılmış. Ayrıca bölümler arası geçişler de bazen kopuşlar olsada güzeldi. Sevmenin başka boyutunu anlatan güzel bir eser ortaya çıkmış sayfalar arasında. Yazar kalbinizi bazen tam vuruyor bazen de bazı cümlelerle yanından geçiyor. Manevi aşkla beşeri aşk arasında gidip gelen şiirsel bir anlatımı var ama siz nereye çekerseniz oraya gidecektir içinizde var olanlar ile. Umut dolu kitaplara, keyifli okumalar...
9/10 puan verdi
Gözlerimden Dökülür Kâğıda Sessiz Kelâmlar
Neye uğradığımı şaşırdım, ölecek gibiydim artık. Yüzüm kızarıyor, gözlerim doluyordu; dayanılmaz bir hâl almıştı nefessizlik. İşte bir gün birine nefes kadar ihtiyacın olursa aşık olduğunu anlayacaksın evlat.. Kitabı okurken farkettim isminin neden "Nefes" ile anlamlandırıldığını.
Hikmet Anıl Öztekin
aşkını ve sevgiliye duyduğu ihtiyacı böyle bir
9/10 puan verdi
Hikmet Anıl Öztekin, Elif Gibi Sevmek kitabında birini 'Bir' olan için sevmenin hüzünlü huzurunu yazdı. Sevmek ki, Elif gibi dosdoğru sevmek, yüreği abdestli sevmek… sade ve yalın bir dil ile yazılmış, bir çırpıda okuyabileceğiniz güzel bir şiir kitabı. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Ve bana yaşamanın içinde cennetin yeniden olduğunu inandıran gözlerini gördüm. Her kelimede gözlerini yazamasam da, her gözlerimi kapattığımda aklıma gelen en güzel şeyi, seni. Satırların dönüp dolaşıp durduğu en güzel noktam Elif' iken, bakışım bakışında cennete meyilli. Her gün yeniden özlemeye başlamak çok zor. Bir tevafuk ol gel yüreğime..!
3/10 puan verdi
Yeni çıktığında, çalıştığım iş yerindeki herkesin elinde gördüğüm kitaptı. Bende modaya uyup aldım tabi milletten eksik yanım ne. Çokta kötü değildi aslında. Din temalı şiirlerle bir adam sevgisini anlatıyordu. Sevmeyi aşkı çok farklı biçimlere büründürmüş yazan kişi. Yapılan olumsuz yorumlar sanırım kitabın bir anda zirveye çıkmasıyla insanlar üzerinde acaba yeni bir Özdemir Asaf yeni bir Turgut Uyar mı doğdu gibi beklentilere girmesidir. O kadar da iyi olmamakla beraber çokta kötü değildi.
6/10 puan verdi
Yazacaklarıma öncelikle bu sözle başlamak istiyorum; "Her şeyi senin için vâr ettim diyen Rabb'ine; Her şeyi senin için terk ettim diyebilmektir aşk! " -Şems-i Tebrizi.. Yani demem o ki bu kitaptan aşk işlenmiş ve ALLAH aşkıyla birleştirilip işlenmeye çalışılmış. Gerçek aşkı yaratanla böyle saçma sapan sevgilerin kıyaslanmasını hiç ama hiç sevmiyorum. Allah'a ulaşmak her şeyden vazgeçmekten geçerken beraber cennet hayali kurmak ve mübalağalı sözlerle... "Cennete sen gitsen yeter, ben gözlerindeyim zaten.." örneğin bu söz sahi cennet bu kadar ucuz mu? Ona ulaşmaktan bir tane insan için vazgeçmek? Sevgi bence kesinlikle böyle bir şey değil! Ve de olmamalı.. Yazar kesinlikle kötü değil çok yetenekli ama bence yanlış şekilde kullanmış bu yeteneğini.. Ne demiş Yunus Emre "Yaratılanı severim yaratandan ötürü"... Tabi ki de birbirimizi seveceğiz, hayatımızı inşaAllah doğru insanlarla birleştirip seveceğiz ama bu sevgilerin hiçbirisi Allah sevgisi ile kıyaslanamaz.. Onları seviyorsak Allah için seveceğiz..Bizi Allah'a götürecek tek şey ona teslimiyettir.. Böyle saçma sapan işlenmiş kitaplardaki aşklar değil.. Zaten ben böyle kitapları oldum olası sevmiyorum. Ben kitabın konusunu araştırmadan seri şeklinde sipariş ettim :/ Sanmıştım ki Allah'a olan aşk işlenecek.. Yanılmışım. Yani bu kitap farklı şekilde yansıtılıp, sunulsaydı sevebilirdim.. Ama din üstünden yapılan böyle şeyleri sevmiyorum.. Bu kitabın bu kadar çok tutmasının tek sebebi bana göre reklamıdır.. Yine de emeğine saygım sonsuzdur yazarın..
“ incinsen de incitme ! “
Yüreğe iyi gelen, insanı rahatlatan biribirinden güzel satırlar . . . İhtiyaç duyduğunda dönüp dönüp okuyup, kendine gelmeni sağlayacak kelimeler . . . Kısa sürede bitirdiğim, hayata dair daha olumlu bakmamı sağlayan bir kitap oldu benim için . İyiki bir şekilde karşıma çıkmış ve Hikmet Anıl Öztekin serisine başlamışım . Keyifli okumalar . Şuursuz sevinçlerden hayırlıdır, şuurlandıran hüznümüz . Bu cümleyi yazdığımda bir hüzün içinde ağlıyordum ama biliyordum şuurlandıran bir derdim vardı . Her sıkıntının içinde yapabileceğimin en doğrusunu yapmaya çalışıyorum artık ve payıma hüzün düştüyse biliyorum ki bunu da sevmek lazım . ( syf. 174 )
Puan vermedi
Dün okulda kadın bir öğretmen arkadaşta gördüm bu kitabı. Kitap ve yazar hakkında bir bilgim yoktu ve ben de merak edip arkadaşa kitabı sordum. O da kitabı okuduğunu ve çok beğendiğini söyledi. Sonra benim de kitabı okumam için ısrar etti. Kırmak istemedim ve kitabı ondan alıp eve gittim. Aksam evde dinlenirken kitabı biraz okudum ve tebessüm ederek bir kenara bıraktım. (Arkadaş benimle dalga geçmişti sanırım) Belki bu kitap, kitap okumaya yeni başlayanlar için güzel olabilir, belki platonik duygularla kendi dünyasını şekillendiren insanlara da güzel gelebilir. Ama, benim gibi felsefe içinde hayat bulan ve daha cok bilim, felsefe ve düşünsel kitaplar okuyan birine çok absürt bir kitap olarak geldi. Sonra biraz araştırdım İnternett'e ve çok satanlar listesine girdiğini de malesef! gördüm. Gerçekten üzüldüm. Emek verilerek yazılmış her kitaba saygı duyalım da bir kitabın yazılma amacı da önemli. Ben amaca göre kitaba değer biçerim. Para kazanmak için mi yazılmış, edebiyat için mi, sanat için mi, insanlık, toplum için mi? Bu kitabı yazan arkadaş, toplumun nabzını çok iyi analiz etmiş ve toplumun neleri sevdiğini, nelerden hoşlandığını bilerek kitabı yazmış. Amaç okura bir şey vermek değil, ondan bir şey almak. Para... Zeki ve kurnaz biri... İnternet ortamında paylaşılmış sözleri toplayıp kitap olarak basmak güzel bir fikir. Fikir güzel de her ortamda bulabileceğimiz bu sözlere para verip okumak enayiliktir. Bunlardan biri de benim arkadaşım malesef. Bir toplumun edebi seviyesini merak ediyorsanız kitapçılarda hangi kitapların çok satanlar listesinde olduğuna bakın.
Puan vermedi
" Okuduğum kitaplar arasında en çok alıntı paylaştığım kitap oldu sanırım. Öyle bir şey ki birini paylaşırsam diğerinin hatırı kalacakmış gibi hissettim. Kitap beşeri aşktan, İlahi aşka yönelmenin çok güzel anlatıldığı bir eser. Okurken bu kadar güzel seven var mıdır? diye düşünmeden edemiyor insan. Sevgiye olan sadakati, temizliği beni en çok etkileyen konulardan biri oldu. Zaten o temizliği ya onu beşeri aşktan İlahi aşka çeken mükafat. "
Puan vermedi
Hikmet Anıl Öztekin’in “Elif Gibi Sevmek 1” kitabı, derin bir manevi arayışı ve aşkın inceliklerini ele alan bir eser. Yazar, Elif harfi üzerinden sadelik ve samimiyeti sembolize eden bir aşkı anlatıyor. Kitap, İslamî tasavvufi düşüncelerden esinlenerek kaleme alınmış, aşkı sadece romantik bir boyutta değil, daha derin bir ilahi aşka dönüştürüyor. Öztekin’in lirik ve duygusal dili, okuru yüreğine dokunan bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, ruhani değerleri ön planda tutan okurlar için hem edebi hem de manevi bir tat sunuyor. Özellikle sade ama etkileyici üslubu ve derin mesajları ile dikkat çekiyor.

Hikmet Anıl ÖztekinYazar · 9 kitap
– 1986 yılında öğretmen Anne ve Babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. – Kova burcu, sayısala ve özgürlüğüne aşıktır. Matematik ve Fizik aşkıyla dolu gençlik yıllarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı. – Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde dahi bir çok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, üniversite içerisinde sigara satışının kaldırılması, İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. – Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. – 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlenerek öğrencilerin üretkenliğine, girişimlerine ve kulüp organizasyonlarına destek sağladı. – Üniversite okurken hem eğitim hem de seyahat için her yaz vaktini avrupada geçirdi ve bu seyahatlerden birinde tanıştığı kişinin değişen hayatını konu alan kitabını 2021 yılında çıkarmayı planlıyor. – Üniversite yıllarında Mimarlık fakültesinde birçok derse girip tasarım yönünü geliştirdi. Autocad, photoshop, final cut gibi tasarım, motion programlarını iyi derecede bilmektedir. – Üniversiteden mezun olup askerliğini İskenderun/Hatay’da gerçekleştirdikten sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC’de 800 kişi arasından seçilerek çalışma hayatına atıldı. Ancak düşünen insanların rutinlerle ilişki kuramayacağını ve asla alışılmış hayatlar yaşayamayacaklarını düşünerek bu dünyaya geliş amacını aramak ve insanlara farkındalık sağlamak üzere iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı. – 2013 yılında Çayistanbul Kitap&Kafe ‘yi kurdu. Şu an 2 şubesi mevcuttur eyüp, fatih… – 26 yaşındayken arkadaşları arasında okunsun diye lise yıllarında yazdığı şiirlerden oluşan “Elif gibi Sevmek” kitabını çıkarttı ve o yıl Türkiye’de en çok satan ve konuşulan kitap oldu toplam baskı adedi bir milyonu geçti. Devamında Elif gibi Sevmek-2 ve Eyvallah, Eyvallah-2 ve Fesleğen kitaplarını çıkartmıştır. Her kitabı en az 300.000 baskı yaparak çıktıkları yılların en çok okunan kitaplar listesine girmiştir. Çokça insanın hayatına güzel değerler katan Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesi bu kitapla sona ermiştir. – En büyük yeteneğinin “hayal kurabilmek” olduğunu söyler. Kitlesel değişimlerin mümkün olduğuna inanır ve Youtube kanalında videolar, sosyal medya hesaplarında yazılar, kitaplarında da kurgular ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki seminerleriyle kitlesel uyanışı sağlamaya çalışmaktadır. Tüm bu yaptığı şeyleri hayatını adadığı yaşam felsefesini insanlara aktarma aracı olarak kullanmakta ve bunu tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadır. – guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrikada su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır. 2020 sonbaharında ise 10.000 Afrikalının gözlerini açıp dünyayı görmesini sağlamak amacıyla katarakt ameliyatı projesi için Afrika’ya gidilecekti. Tüm çalışmalar hazırken pandemi sebebiyle Tanzanya’da gerçekleştirilecek projemiz için ülkeler arası izinler sağlanamadı. İlk müsait zamana ertelendi. – Pandemi öncesi özel bir üniversitede Girişimcilik ve Sosyal sorumluluk dersleri verdi. – Yaşamından sonra dünyaya bir cümle bırakmak isterse o da muhtemelen şu olacaktır: “Ne için varsan, O’nun için yaşa…” – 2021 ağustos ayında İstanbul’dan Barselona’ya taşınmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.