Emilia Ağaçta

Bernhard Hagemann
“Ama yiyecek bir şeyin yok sanırım,” dedi Stoerte. “Zeki çocuk. Erzak hazırlarken büyük bir hata yapmışım maalesef. Altı ay boyunca bir ağaçta yaşarken bir simit ve bir limonata çok az biliyorum. Ama şimdi bir yardımcım var nasıl olsa. Sen beni kurtaracaksın ben de ağacı kurtaracağım. Böylece sen de bir çevre eylemcisi olacaksın.” Stoerte başını yere eğdiğinde boynunun acısı hafifledi. Uzaklardan bir traktörün sesini ve rüzgar estikçe ağaçlarda bıraktığı ezgiyi işitti. Karıncalar da “Illz-Illz-Illz!” diye ses çıkartıyorlardı. “Ne olacağım?” diye sordu Stoerte. “Çevre eylemcisi!” dedi Emilia. “Çevre eylemcisi!” diye tekrarladı Stoerte. “Nedir o?” “Sadece bakmakla yetinmeyen çevre savunucusu yani.”
Reklam
Konuşmalar hayatta bazı şeyleri açıklığa kavuşturmaya yarar aslında. Ne var ki şimdi durum pek de öyle değildi.
Sayfa 19
“Stoerte aynı zamanda memleket hasreti anlamına gelen bir yabancı sözcük de olabilir. Çünkü Bavyera’daki her şey Stoerte’yi rahatsız ediyor. Deri pantolonlar, inekler, beyaz bulutlar, gri bulutlar, dağlar, değişik türlerde sosis ve salamlar, kola ile portakal içeceğinin karışımına verdikleri Spezi ismi...”
“Bana göre ağaçlar, her hava koşuluna ve olaya karşı toprakta dimdik ayakta durmanın sembolü. Biz insanlar bunu kendimize örnek alabiliriz…”
Ayrıca dünyayı kurtarmak için fedakarlık ve idealizm şarttı. "bir şey yapman gerektiğini hissediyorsan ve bu his sana o şeyi yaptırıyorsa, bu idealizmdir."
Reklam
Merak annesinin doğuştan gelen bir özelliğiydi. Sürekli aç olan karnı her an doyurma zorunluluğuna benziyordu bu merak.
Sayfa 23
"Bana göre ağaçlar, her hava koşuluna ve olaya karşı toprakta dimdik ayakta durmanın sembolü. Biz insanlar bunu kendimize örnek alabiliriz…”
"Bir şey yapman gerektiğini hissediyorsan ve bu his sana o şeyi yaptırıyorsa, bu idealizmdir."
"Bana göre ağaçlar, her hava koşuluna ve olaya karşı toprakta dimdik ayakta durmanın sembolü. Biz insanlar bunu kendimize örnek alabiliriz."
Sayfa 134 - Genç TimaşKitabı okudu
Reklam
“Bir şey yapman gerektiğini hissediyorsan ve bu his sana o şeyi yaptırıyorsa, bu idealizmdir.”
"Bir şey yapman gerektiğini hissediyorsan ve bu his sana o şeyi yaptırıyorsa, bu idealizmdir."
Sayfa 68 - Genç TimaşKitabı okudu
... dünyayı kurtarmak istediğinde çaba göstermek zorunda olduğunu anladı. Ayrıca dünyayı kurtarmak için fedakarlık ve idealizm şarttı..."Bir şey yapman gerektiğini hissediyorsan ve bu his sana o şeyi yaptırıyorsa, bu idealizmdir."
Merak annesinin doğuştan gelen bir özelliğiydi. Sürekli aç olan karnı her an uyuma zorunluluğuna benziyordu bu merak.
Resim