Kayıtsızlık Politikası Üzerine

Arno Gruen
Çocukların başka çocukları öldürdüğü, insanların birbirine acımasızca davrandığı bir dünyada yaşıyoruz ve Gruen kitabında bunlara bir çıkış yolu arıyor. İlkel toplumları, ruh hastası olarak adlandırılanları ve ölüm kamplarından çıkanları inceleyip karşılaştırmalar yapıyor. Gruen’e göre, insanlar kendi acılarını yaşayamadıklarında, bu acıyı başkalarında yaşama ihtiyacı duyuyorlar.
353 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ekim 1997

10/10 puan verdi
Hem bir psikolog hem de feminist felsefeyi kendi perspektifinden besleyerek bir adım daha ileri götüren Arno Gruen'un ''Normalliğin Deliliği'' adlı eserinden sonra okuduğum ikinci eseri oldu. Bu eserinde Gruen, insanın empati yetisinin yok oluşunu, acıyı ruhunda duyumsamadığı veya duyumsayamadığı zamanlarda aramakta ve psikolog kimliğiyle bunun
Empatinin YitimiArno Gruen · Çitlembik Yayınları · 2020369 okunma
"Hepimiz dünyaya düşmekle yaralanmış varlıklarız." (Kemal Sayar)
Puan vermedi
Arka kapak sayfasından bir bölüm: Uygarlığımızın hastalığı bu şekilde aktarılır: İnsan kendisinin kurban konumunda olduğunu görmek zorunda kalmamak için kendisine kurbanlar arar. 1993 yılında. Liverpool'da on bir yaşındaki iki çocuk, iki yaşındaki başka bir çocuğu kaçırıp öldürdüler. Yoldan geçenler zamanında müdahale etmiş olsa, cinayet
10/10 puan verdi
Bu kitap bir psikoterapiye eşdeğer, kesinlikle. O yüzden bazen yüzleşme sancıları, öfkeyle bazen hesap sorma isteği, bazen fırtına koparan farkındalıklar yaratabilmekte. Ama sonunda, bir terapi gibi kabullenmeyi ve iyileşmeyi istiyorsanız kesinlikle tereddüt etmeden okuyunuz.
10/10 puan verdi
Arno Gruen, «Empatinin Yitimi» adlı kitabında, parlak analizleriyle, açık ve anlaşılır cümlelerinde sevgisiz, baskıcı eğitimimizin derin yaralanmalara, acılara, korkuya, utanca ve suçluluk duygusuna nasıl yol açtığını ve empati yeteneğimizi nasıl zayıflattığını açıklıyor. Çok sayıda terapötik vaka örneği kullanarak, çocuğun benliğinin bastırılmasının sonucunda kendi kimliğinin ortaya çıkamayacağını göstermektedir. Hayatta kalmak için saldırganla (ebeveynler, üstler veya politikacılar) kimlik arıyoruz ve böylece medeniyetimizin temellerini mükemmeliyetçilik, depresyon, tükenmişlik, nevrotik tüketim davranışı, bastırılmış saldırganlık, zorbalık, şiddet ve suç gibi bilinen tüm fenomenlerle oluşturuyoruz. Gruen'in, politik yalancılık, insanlık dışı liderlik davranışı, finansal krizler, savaşlar, nasyonal sosyalizmin hastalıklı ırksal çılgınlığı gibi tüm toplumsal yanlışları, kompulsif eğitimimiz ve bunun sonucunda ortaya çıkan ruhsal yanlışlıklar yoluyla açıklayabilmesinden özellikle çok etkilendim. Gruen, bilim ve araştırmadaki gerçeklikten uzak gelişmelerden de bahsetmekten vazgeçmiyor ve bilimciliğin görünen statüsüyle yanlış gerçeklerin yayıldığı kafa karıştıran dünyasını maskelemiyor. Benim için kritik ve önemli bir kitap oldu, kendi hayat hikayemizi yansıtmaya ve yeniden incelemeye hizmet edebilir, ama aynı zamanda çocukların hasta toplumumuzda duyguları, eylemlerin merkezine yeniden yerleştirebilmesi ve gelişme şansı vermek için de bir zihinsel sarsıntı yaratıyor. Okumaya değer.
Bilinmeyen Şiir
Bilinmeyen Şiir
Empatinin YitimiArno Gruen · Çitlembik Yayınları · 2020369 okunma
Orijinal olarak doğuyor , kopya olarak ölüyoruz
368 syf.
7/10 puan verdi
Okumakta epey zorlandım fazlasıyla yordu beni çok merak ettiğim yazardı kendisi hatta diğer kitabı kendine ihanet de okunacaklar listemde ama okur muyum? Sanırım epey bir süre ertelerim. Nokta atışlar, farkındalık arttırıcı , noktalar olsa da beni yordu bir şeyler gereksiz uzamış.
Empatinin YitimiArno Gruen · Totem Yayınları · 2023369 okunma
9/10 puan verdi
#empatininyitimi #arnogruen ~~İnsanoğlunun dünyaya geldiği andan itibaren ilk önce anne ve sonrasında, çevresinden edindiği ruhsal gelişiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyan psikolog yazardan kişisel gelişim kitabı.Bebek ve çocuk diyealgılayamadıklarını düşündüğümüz, her şeyin farkında olduklarını ve tamamen kendi
Puan vermedi
Aslında hepimizin bildiği, okudukça hak verdiğimiz ama üzerinde düşünmeyi reddettiğimiz şeyleri çok güzel anlattığını düşünüyorum. Özellikle kitapta verdiği vakalarla çoğu kişi kendinden bir parça bulacaktır.
Puan vermedi
Kitabı okuduktan sonra eski sen olmayacaksın.Kendinin ve insanların davranışlarının altındaki nedenleri anlamış bir sen olarak olup biteni daha iyi analiz eder olacaksın.Her şeyden önce korkularınla öfkenle şiddetin altında nelerin olduğuyla ve içindeki çocukla yüzleşmiş olacaksın.Terapi etkisi olan bir kitap.
10/10 puan verdi
Kişiye kendini tanıma ve kendisinde yolculuğa çıkma fırsatı veren bu kitap, kişisel travmlarımızın topulsal travmalara nasıl katkıda bulunduğunu anlatması açısından; psikoloji biliminin bireyden topluma dokunuşununda güzel bir örneği. Kişiye çok boyutlu bakma imkanı sunması sayesinde; herkes bir parça kurban, bir parça zalim olabileceğini fark edecek, bu da olayları değerlendirikenki muhakeme yeteneğinizi geliştirecektir.

Arno GruenYazar · 10 kitap
26 Mayıs 1923'te Berlin'de doğdu. 1936 yılında ABD'ye göç edip burada 1961 yılında Teodor Reik öğrencisi olarak psikanalist unvanını almaya hak kazandı. Çeşitli üniversite ve kliniklerde görev alan Gruen, en son New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi'nde profesör olarak görev yaptı. 1958'den itibaren özel muayenehanesinde psikoterapi alanındaki çalışmalarına devam eden Gruen'ün alanıyla ilgili birçok dergi ve gazetede sayısız yazısı yayımlandı. 2001'de İçimizdeki Yabancı adlı kitabı Geschwister- Scholl Ödülü'ne layık görüldü. Diğer eserleri arasında, Normalliğin Deliliği, Kendine İhanet, Empatinin Yitimi, İhanete Uğrayan Sevgi-Sahte Tanrılar sayılabilir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.