Merthan Alpsatan
İnsanın en zor savaşı aklıyla olanıdır fakat aklın karanlık yönüyle verilen bu savaş çoğu zaman kaybedilir. Sonrasında beyin giderek kendi kendini çürütmeye başlar. Tabi çürüme zaman alır. Önce ruh parçalanır sonra karanlık çöker ve en sonunda tüm bedenini ele geçirir. İşte o an üşütür içten içe, ürperti gibi ama soğuk kışlardan bile daha soğuk hissettirir. Ardından gördüklerinin gerçek mi yoksa rüyamı olduğunu anlayamazsın ve sislerin içinde gözlerin göremediği en büyük korkuyla karşılarsın. Gözlerine de güvenemezsin. Gerçeğe dönmek için biçare yollar ararsın ama o saatten sonra dönüşü yoktur. Aslında gördüklerinin gerçek olmadığını bilirsin yine de derin bir korku kaplar ruhunu, artık eskisi gibi olamazsın. Çünkü bir kez olsun karanlığa izin verirsen, arkasında gizlenen bütün gölgeler görür seni. Merthan Alpsatan, “En Büyük Korku” eseriyle baş komiser olan Yiğit'in cinayet soruşturması olarak atandığı davanın binlerce yıllık süre gelen tarikat gruplarıyla alakası olduğunu öğrenmesiyle kendini acımasız güçlerin elinde bulur. Sıradan bir baş komiser bu cinayet davasındaki perdeleri kaldırıp, dünyanın her yerine yayılmış bu tarikat grubuyla savaşabilecek mi? İçinde mitolojik ve tarihi dokunuşların olduğu bu polisiye romanı okurken nefesinizi tutup nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile..
246 sayfa

Puan vermedi
Mehmet Sayman,Ferhat Tokgöz ve Hande Bayatlı üç arkeolog Göbeklitepe'ye araştırma yapmak için giderler. Geri döndüklerinde artık üçü de eskisi gibi değildir Yaşadıkları psikolojik sorun yüzünden üçü de feci şeyler gelir daha fazla dayanamayıp Hande ailesine ve Ferhat hayatlarına son verirler. Yiğit baş komiser metroda baltayla üç kişinin öldürüldüğü haberini alır. Olayı takip edip Mehmet Sayman'a ulaşan baş komiser ailesini de katletmiştir. Bu olayların peşine düşen Yiğit kendi tuhaf olayların ve rüyaların içinde bulur. Ailesi kayıplara karışan Yiğit baş komiser onları bulmak için kendini Irak'a kadar gider. Yiğit'in başına daha neler gelecektir. Mezopotamya'nin tarihinin başlangıcından ta Irak'a kadar uzanan olayların sonunda ne olacaktır. Yiğit'in bulduğu üç sembol neyi ifade ediyor? Kitapta neler yok ki daha ilk satırdan okuyucuyu içine çekiyor. Ritüeller,mistik,gizemli olaylar, Gölge Krallar diri kanlı ay gecesinde yapılan ayinler, semboller,tarikatlar,diri diri yakılan insanlar... İnsan psikolojisi üzerinde etkisi ve rüyaların bilinç altın da gerçeğin ve hayalin birine karıştığı tarihi olayların harmanlanmış heyecan gizem ve merakın had safhada olan her sayfada bir sonraki sayfayı okumak için sabırsızlandığım bir polisiye kitabı.
10/10 puan verdi
En Büyük Korku | Kitap Yorumu   Herkese merhaba.Size çok beğeneceğiniz son dönemde çok popüler olan bir kitap önerisi ile geldim. Kitabımızın ana karakteri Mehmet Saydam.Yaşadıklarını okurken tam anlamıyla dilim tutuldu diyebilirim.Gerçeklik ve hayal arasındaydı.Cesareti çok başkaydı.Kimsenin cesaret edemeyeceği şeylerdi okuduklarım.Korku
10/10 puan verdi
Merhaba bugün sizlere beni çok etkileyen bir kitapla geldim. Sevgili Merthan Alpsatan'ın kaleme almış olduğu "EN BÜYÜK KORKU" kitabı. Konusuna gelecek olursak kitapta neler yok ki.? İlk baştan başlayalım.Önce Göbekli Tepe kazılarında çalışmak üzere görevlendirilen üç arkeolog kazı alanına geldiklerinde tuhaf bir şekilde etkileniyorlar. Eve dönüşlerinde eski kendileri yok oluyor.Çünkü bu üç arkeolog psikolojileri bozuk olarak hem ailelerine hem de kendilerine zarar vereceklerdir. İki arkeolog feci şekilde ölürken,Mehmet Sayman adındaki arkeolog ise adeta başka bir aleme göçmüş de etkisinden çıkamamış gibi cinayetler işleyecektir.Buna ailesi de dahil. Sonunda yakalanan Mehmet Sayman'la Yiğit Baskomiser ilgilecektir ama bu yaşadığı tuhaf olaylar onu da etkileyecektir. Kendisini aniden bu tuhaf olaylar zincirinin içerisinde bulacaktır. Kanlı Ay gecesinde kendisini Kadim bir ayının içinde bulacaktır. Tuhaf dev yaratıklar,yüzü olmayan gölge krallar,ne ararsanız vardır o gecede. Bu olaydan sonra Yiğit Baskomiser kendisini olayların tam göbeğinde bulacaktır.Çünkü eşi ve çocukları kaçırılmıştır. Ailesini bulmak ve bu olayların sonucunun nereye vardığını öğrenmek için gizli bir takip yapacaktır.Bu ayinler ile bağlantısı olan herkesin peşine düşecektir... İlk sayfadan itibaren sizi adeta içerisine çeken bir kitap.Temposu hiç düşmüyor.Film izler gibi okudum diyebilirim. Ve son zamanlarda okumuş olduğum en akıcı ve kurgusu en harika kitaplardan biriydi.Bu tarz kitapları okumayı sevenler için kesinlikle tavsiyemdir. Yazarın,yayınevinin ve bu kitabi okumamıza vesile olan sevgili dostum @gulayinkitaplari nin emeğine sağlık.
10/10 puan verdi
Bu hikaye, okuru derin bir merak sürükleyen ve karanlık bir sır perdesinin ardından neler olduğunu keşfetmeye yönlendiren bir gerilim romanı olarak oldukça ilgi çekici. Türkiye'nin ünlü arkeologlarından Mehmet Sayman, Hande Bayatlı ve Ferhat Tokgöz'ün Göbeklitepeye yaptıkları araştırma gezisi ile başlar. Göbeklitepe, tarih boyunca mistik
9/10 puan verdi
Mehmet Saydam , yaşadıkları akılalmaz şeylerdi.Gerçeklikle delilik arasında ince çizgide gidip geliyordu. Bütün bunlar aklının bir oyunu muydu ona yoksa gerçeğin ta kendisi mi? Gerçek Nasıl bir şeydi? İnsan nasıl anlardı uykuda mı ,yoksa uyanık mı olduğunu? Bir büyüye kapılmıştı sanki,gördükleri ona rütüeli ,kurban ayinini tamamlaması gerektiğini
10/10 puan verdi
Yüzyıllar öncesine dayanan kardeşlik örgütünün amacı nedir? Kitap muhteşem başladı saniyesinde heyecan hissettim. Gerilimi ilk sayfalardan itibaren doruklara kadar hissediyorsunuz. Aksiyon filmleri bu kitabın yanında halt etmiş. Kitabı okurken birçok kez ayağa kalktım yerimde duramadım. Bazen kendimi kaptırıp sözlerin ritmine uyarak hızlı
Puan vermedi
En Büyük Korku; Merthan Alpsatan kaleminden, Elpis yayınlarından basımı yapılan, Cinnet, Ritüel, Kanlı Ay, Kralların Kurbanları, Karanlıkta Bir Gölge, Kurban Ayini ara başlıklarında 20 bölümden oluşan polisiye, mitoloji türünde yazılmış eser. İnsanoğlunun en büyük savaşı kiminledir? Beyin ve kalp, arasında kararsız kalınırsa, mantığınızı mı
10/10 puan verdi
Merthan Alpsatan | En Büyük Korku Merhaba kitap dostlarım Sizlere #merthanalpsatan kaleminden #enbüyükkorku kitabıyla geldim. Üç arkeolog (Mehmet Sayman, Hande Bayatlı, Ferhat Tokgöz) ,bir başkomiser ve tarihin derinliklerinden, karanlıklardan çıkıp gelmiş , yeni dünya düzeni isteyen, kana susamış bir tarikat… Olayların başladığı yer ise
9/10 puan verdi
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
En Büyük Korku
kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının ilk kitabı 2024 yılı basımlı 245 sayfalık bir kitap. Altı bölümden oluşan kitap; Cinnet, Ritüel, Kanlı Ay, Kralların Kurbanları, Karanlıkta Bir Gölge, Kurban Ayini... ⚚Türkiye'nin ünlü arkeologlarından Mehmet Sayman, Hande Bayatlı ve Ferhat
10/10 puan verdi
"Kaybedecek bir şeyi kalmayanların yeri burası. Son durak. Onların lanetiyle lanetlenenlerin yeri. Kurtuluşu olmayanların." Merhaba millet nasılsınız? Bugün sizlere öyle güzel bir tavsiye ile geldim ki sevgili yazar
Merthan Alpsatan
kaleminden En Büyük Korku ile gerilirimi iliklerinize kadar hissettiren bu eser resmen yok böyle bir kurgu
En Büyük KorkuMerthan Alpsatan · Elpis Yayınları · 202429 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.