Kur'an-ı Kerim'in İlmi ve Ededi Sırları

En Büyük Mucize

İsmail Karaçam

En Büyük Mucize Sözleri ve Alıntıları

En Büyük Mucize sözleri ve alıntılarını, En Büyük Mucize kitap alıntılarını, En Büyük Mucize en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'an-ı Kerim
Resûlullah efendimiz meşhur <<Veda Hutbesi>>nde: "Ey müminler! Size gün gibi açık ve aşikâr bir emânet bırakıyorum ki, O'na sımsıkı sarıldıça asla sapıklığa düşmezsiniz. Bu da Allah'ın kitabı (Kur'ân)dır", buyurduğu, ondan bize tevdi edilen en büyük ve kudsi emanet yine Kur'an'dır.
Sayfa 87 - En Büyük MucizeKitabı okuyacak
Allah ﷻ şöyle buyurdu; وَإِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ O, bir işin olmasını isteyince ona sadece "ol!" der, o da hemen oluverir. (Bakara-117.Âyet)
Reklam
"Dinleme"ve "susma" emirleri ,kiraat ile alakalıdır.Kiraat ise bir kulun ihtiyarî bir fiilidir ki,akıllı ve konuşan bir insanın agzından belirli mahreclere dayanmak suretiyle çıkan , maksad ve anlayişına iktiran eden sesiyle yapılir. Binâenaleyh akıl sahibi olmayandan ve cansız şeylerden sâdır olan seslere kıraât denilemeyeceği gibi,sadâdan yani sesin aksinden hasil olan fiilr de kiraat denilemez.Bunun icindir ki fakihler,bir kiraatın aksinden meydana gelen aks-i sâdâya kırâat ve tilavet hükmü verilemeyecegini ve mesela tilavet secdesi lazım gelmeyeceğini beyan etmişlerdir. Şu halde Kur'an okuyan bir kimsenin sesini aksettiren gramofon,pikap,teyp ve radyodan gelen ses veya sadâ bir kiraat değil,bir kıraatın aksi ve hayalidir.Yani dinlenmesi , susulması vâcib olan Kur'an çalınan Kur'an degil ,kıraat olunan Kur'andır"
Sayfa 130
Kur'ân'ı Tertil
İmam el-Gazalî (öl.505/1111)de arzu edilen bir kırâat için dil, akıl ve kalbin beraberce çalışması gerektiğini, bunlardan dilin görevini, Kur'ân'ı ağır ağır ve harfleri düzgün olarak okumak; aklın vazifesinin, okunan metnin mânasını düşünüp anlmak; kalbinki ise bu mânalardan geren dersleri ve tesirleri almak olduğunu kaydeder.
Sayfa 19 - İhyâu Ulûmi'd-DinKitabı okuyacak
Kur'an Çok Okunan Demek!
Kalplerin hayırlısı onu hıfzeden , dillerin hayırlısı onu okuyan, evlerin hayırlısı O'na mekân olandır.
Reklam
Hz. Peygamber (s.a.v.) Kur'an'ın faziletini şöyle dile getirmişlerdir. "Kur'ân, Allah'tan başka her şeyden faziletlidir. Kur'ân'ın diğer kelâma olan üstünlüğü, aziz ve celil olan Allah'ın yarattıklarına üstünlüğü gibidir." Kur'ân, münzel kitaplar içerisinde, lâfızlarının kırâatı ibadet olan tek ilâhî kitaptır.
Fâil-i Muhtar
İşte bütün varlıkları yaratan ve bu âleme nizam ve intizam veren Allah, dilediği zaman, istediği şekilde hareket etme gücünün sahibidir, çünkü o Fâil-i Muhtar'dır. Yarattığı kanunları da dilediği anda, hak peygamber olarak gönderdiği bir zatı, davasında haklı çıkarmak için tatil edebilir.
Sayfa 27 - En Büyük Mucize Kur'ân'ı Kerîm'in İlmî ve Edebî SırlarıKitabı okuyacak
Sınanmak
İslâm inancına göre insan, 《başıboş》ve《gayesiz》yaratılmış bir varlık değildir.《İnsan, başıboş bırakılacağını mı zanneder? <Kıyâme/36>》,《İnsanlar yalnız (inandık) demekle, hiç denenmeden bırakılacaklarını mı sandılar? <Ankebut/2>》... gibi âyetler, insanoğlunun büyük idealler için yaratıldığını ve dünyada bir takım imtihan devresi geçirmek üzere bulunduğunu bildirmektedir.
Sayfa 25 - Yeni Şafak En Büyük MucizeKitabı okuyacak
şüzûzât-ı kanuniyye
İşte bazen Cenab-ı Hakk'ın bu yeknesak kanunları ve sebepler perdesini kendi kudretiyle yırtmasına; irade ve gücünü dilediği şekilde tasarruf etmesine <şüzûzât-ı kanuniyye> (kanun istisnaları) denir. Bu istisnaî kanunların peygamlerden sabit olanlarına <mucize>, Allah'ın velî kullarından sadr olanlarına ise <keramet> ismi verilmektedir.
Sayfa 28 - En Büyük MucizeKitabı okuyacak
Reklam
Kur'ân'ın Fazileti
Hz. Peygamber (s.a.v.) Kur'an'ın faziletini şöyle dile getirmişlerdir. "Kur'ân, Allah'tan başka her şeyden faziletlidir. Kur'ân'ın diğer kelâma olan üstünlüğü, aziz ve celil olan Allah'ın yarattıklarına üstünlüğü gibidir." Kur'ân, münzel kitaplar icerisinde, lâfızlarının kırâatı ibadet olan tek ilâhî kitaptır.
Sayfa 19 - Yeni Şafak Prof. Dr. İsmail KaraçamKitabı okuyacak
Kur'an-ı kerim'e baktığımızda, onun apaçık bir şekilde yaşadığımız gezegenin dışındaki gezegenlerde de canlıların bulunduğuna dair işaretlerin bulunduğunu görüyoruz. Şu ayet-i kerimeler bu gerçeğin delilleridir: 1-onun varlığına delalet eden belgelerinden biri de, göklerin ve yerin yaratılması ve ikisinin de serpiştirilip yaydığı canlılardır. Onun, dilediğin zaman onları toplayıp bir araya getirmeye gücü ve kudreti yeter. 2-yedi Gök, arz ve bunların içinde bulunanlar onu tesbih ederler. Onu övgü ile teşbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ama siz onların tesbihlerini anlayamazsınız.O, halimdir, çok bağışlayıcıdır. 3-göklerde ve yerde bulunan herkes Rahman olan Allah'a kul olarak gelecektir. 4- Ve Rabbin göktekileri ve yerde olan kimseleri daha iyi bilir.
Allah'u Teala
"Ey iman edenler! Allah'a halis bir tevbe ile tevbe edin." buyuruyor. Bu ayet okunduğu zaman insan, çeşitli günahlarını hatırlamalı, amellerindeki kusurlarından dolayı tevbe etmeli ve bir daha o günahları işlememeye azmetmelidir!