Kirsty Applebaum
Ailesi, Sarah’ya yalnız kalmaması için sıra dışı bir arkadaş alırlar: DooruArkadaş! Kendi tanımlamalarına göre DooruArkadaşlar zarar vermez, zorbalık yapmaz, yalan söylemez. Göz dikmez, çalmaz, kıskanmaz. Kusursuz arkadaşlardır. Biricik. Doğru. Arkadaşlarımız. DooruArkadaş’ın etiketinde bunlar yazsa da bir robot ne kadar güvenilir olabilir? Üstelik herkes, bu robotların insani hisler geliştirmeye başladığını iddia ediyorken. Sarah, DooruArkadaş’ına bir isim verir: Ivy. Ivy’ye gittikçe ısınan Sarah, onun hakkındaki iddiaları görmezden gelir. İddialara göre DooruArkadaşlar insani hisler geliştiriyor ve kontrol edilemez hâle geliyorlardır. Ancak Sarah, en azından okulundaki Teknolojik Aletini Okula Getirme Günü’ne kadar Ivy’yi yanında tutmak ister. Böylece Ivy ile birlikte okulda çok popüler olacak ve herkes onun arkadaşı olmak isteyecektir. Ancak işler beklediği gibi gitmez. Ivy de Sarah tarafından şekillendirilen bir robot olduğu için yanlış kararlar birbirini takip eder. Herkes Sarah’ya ondan kurtulması gerektiğini söylese de tıpkı Ivy’nin insani duygular hissetmeye başlaması gibi Sarah da Ivy’ye karşı hisler geliştirir ve onu gerçekten sevmeye başlar. Bu yüzden onu iade etmekten kaçar. En Doğru Arkadaşınız, günümüzde görünürlüğü gittikçe artan robotlar ve yapay zekâ konularını ele alan bir roman. Bunların getireceği yararlarla birlikte potansiyel tehlike de tarafsız bir şekilde anlatılıyor. Bir robotun tarafsız gözlerinden dünyaya bakmak okuyucu eğlendirdiği kadar düşündürüyor da.
240 sayfa

236 syf.
Puan vermedi
EN DOĞRU ARKADAŞINIZ/KIRSTY APPLEBAUM
Herkese merhabalar, Uzun zaman sonra sonunda kitap iletisi yazabildim Kitabımızın ana karakteri Sarah'ın annesi Shirley Sarah yalnız kalmasın ve ona zarar vermesin diye android olan Dooru Arkadaş'ı alıyor. Dooru Arkadaş: Zorbalamaz, Zarar Vermez, Yalan Söylemez, Kıskanmaz. Sarah başta Dooru Arkadaş ile takılmak istemiyor ama en iyi arkadaş olmaya karar veriyorlar ve Sarah Dooru Arkadaş'a Ivy adını veriyor. Bir süre sonra Dooru Arkadaş'ın yapanı Jenson&Jenson'a bazı kişiler protesto yapmaya başlıyor ve bu protestolar Sarah'ın annesin kafasını karıştırıyor. Bir gün Sarah'ın babası Sarah'ı arar ve Ivy'i kapatmasını ve bunun önemli olduğunu söyler Sarah ve Ivy'de evden kaçar. Kitabın konusu bence ilgi çekici ve özgündü. Kitabın anlatım tarzı yormayacak şekilde ve akıcıydı. Kesinlikle okumanızı öneririm ve yazarın diğer kitabı olan
Ortanca
Ortanca
yı okumanız kesinlikle lazım. Bir sonraki iletilerde görüşmek üzere.
En Doğru ArkadaşınızKirsty Applebaum · Timaş Genç · 202454 okunma
240 syf.
10/10 puan verdi
En Doğru Arkadaşınız DooruArkadaş
Çok Güzel Bir Kitap Herkesin Okumasını Tavsiye Ederim Kesinlikle Okunması Gereken Genç Kitaplarından Biri
Sevdenur
Sevdenur
Ertuğrul Alp Kocamaz
Ertuğrul Alp Kocamaz
Eymen Berat Kocamaz
Eymen Berat Kocamaz
#dooruarkadas #doorukumas #doorulimonsarisi #1000kitap #kitap
En Doğru ArkadaşınızKirsty Applebaum · Timaş Genç · 202454 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.