Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Beklentimin altında kalan bir kitap. Kitabın olumlu yönleri ise bazı derin fikirlere yer verilmesi ve ilginç fikirlerin seçilmesidir. Kitabın başları daha heyecanlı. Bir yanda karakterlerin geçmiş yaşamları, diğer yanda "enkaz altındaki" durumları; hayatını görüyoruz. Çıkarma kısmı benim için boş kalıyor. Yani o kısma kadar nasıl çıkacaklarını düşünürken bir anda kendimizi hastanede Kumru'nun yanında buluyoruz. Uzun süre işin içine polis ve aileler girince inandırıcılık bile kayboluyor ama Araz bir anda her şeyi öğreniyor ve bilmediğimiz bir şekilde kurtarıcı oluyor. İş bir anda Kumru Uraz'ın aşkına döner, daha derin ve daha heyecan verici bir fikir beklerken kitap bu şekilde sadeleştirilmiştir. Karakterlerin arasındaki diyaloglar normal, bazen gülümsüyorlar. Ama aynı şakalar tekrar tekrar yapılıyor. Eserde iki kez ağır komadan mucizevi bir şekilde çıkan iki karakter (Kumyr, Azar) yer almakta ve bu karakterlerin Uraz'ın hayatında önemli bir rol oynaması eserde bir kez daha gerçekliğini yitirmektedir. Herhangi bir karakter ölse ya da Kumru'nun hikayesi yarım kalsa ve Uraz bu hikayeye devam etse benim için daha başarılı olurdu. Yazar kimsenin kalbinin kırılmaması gerektiğini, herkesin çift olması gerektiğini, herkesin yaşaması gerektiğini, herkesin yaşaması gerektiğini düşünüyor gibiydi. mutlu. Ama Bulut üvey evlat gibi görünüyor))) İkinci kitap beni hiç heyecanlandırmıyor sırf bu kitabı okudum diye okuyabilirim ama beklentim düşük