Mustafa Topkara
Okunma
Beğeni
1.736
Görüntülenme
Erkek,zayıf görünüp istenmemekten korkar... Erkek,kadını kendine bağlasın diye hissetmediği halde çok sevmiş gibi görünür,kendini de kadını da buna inandırmaya çalışır... Evdeki eşe ilgi,sevgi göstermeyen,onunla ilgilenmeyi yük gören erkeğin,dışarıdaki kadına romantik olması nedendir? Kıskanmaktan korkan erkek yasaklar,kurallar koyarak kadını ilişkide silikleştirir ancak kadının bu halini zayıf bulur,bundan şikayet eder... Dışarıdaki kadın;seveceği kadın,evdeki kadın;kendini güvende hissettirecek kadındır.Erkek güven ve sevgi arasında sıkışır kalır... Duygularının sorumluluğunu alamayan,kendine güvenmeyen erkek farklı ilişkilerde farklı kişiliklerle var olur,kendini de kadını da mutsuz eder... Suç erkeğin doğasında vardır ve bu potansiyel,onu erkek yapan unsurlardan biridir... Erkek yetersiz görülmekten,eksiklik duygusu yaşamaktan korkar,o kadar ki içinde oluşmasına bile izin vermez.. Kadındaki cinsel sapmalar sorun,problem,hastalıktır.Erkekteki cinsel sapmalar ahlaksızlık olarak değerlendirilir,neden?
160 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ocak 2008

Puan vermedi
Genel olarak erkeklerin psikolojik özelliklerini okumayı umuyordum. Kitabın başlığı da aslında okuyucuya bunu vaat ediyordu. Ancak daha çok kadın erkek ilişkilerinde erkeklerin rolüne yer verildiğini gördüm. Bu açıdan tam olarak umduğumu bulamadım diyebilirim..
9/10 puan verdi
Özgürlük kadınlarla karşılaştırmada erkeklerde daha çok gözlemlenir.Özgürlük anlayışını farklı alqılıyanların hayatı karmakarışık olur.Nasılmı? Çünki onlar hep mutluluk peçinde olurlar.Mutluluklarını bulduklarında bile onu fark etmezler.Onu yine ararlar.Özgürlük anlayışını doğru alqılıyanlar daha çok mutlu olanlardır.Mutluluk idrak edilince mutluluk olur.
Puan vermedi
Konu ve Temalar Mustafa Topkara'nın "Erkek Psikolojisi" adlı kitabı, erkeklerin psikolojik yapısını ve duygusal dünyasını anlamak amacıyla yazılmış bir eserdir. Kitap, erkeklerin

Mustafa Topkara
Mustafa TopkaraYazar · 12 kitap
Yazarın kendi dilinden; 1971, Sakarya doğumluyum. 1996 yılındaki fakülte mezuniyetimden bu yana, özel ofisimde, psikolog/terapist olarak çalışıyorum. Psikanaliz genel çatısı altında sayılabilecek psikoterapi anlayışım, ilişkilerdeki yetersizlik ve çatışma sorunlarına odaklanmama neden oldu. "İnsanın, bedeni dışındaki herşeyinin ilişkiye aittir ve ilişki, bir insanın hayatındaki en önemli şey'dir. İlişkiler, hem benliğimizin, hem kişiliğimizin oluşumunda temel belirleyicidir. İnsan, hem bir ilişkiyle varolur, hem de insan yavrusuyla kurduğu ilişkiyle 'ötekini' vareder. İlişkiyle yaratılandır, diğeriyle kurduğu ilişkiyle diğerini yaratandır. Temel belirleyici; İlişkidir." Bu bakış açım nedeniyle, insan ilişkilerindeki sorunları, nevrotik sorunların en önemli nedeni olarak görüyorum. Çalışma alanımsa, yetişkin psikolojisi üzerine... Yetişkinlerin en önemli ilişkisi, en yoğun beklentisi, en sarsıcı çatışması; duygusal ilişkilerinde, yani karşı cins ilişkilerinde ortaya çıkar. Bu nedenle "ilişkiler" üzerinde çalışırken, özellikli çalışma alanım; kadın erkek ilişkileri oldu. Halen, böyle devam ediyor. Yazım çalışmalarım da, bu yönde oldu Yayınlanmış kitaplarım: "İlişkilerin psikolojisi" "Sadece sevmek yetmez" "Herkes için mutlu evlilik" "Kadının yanılgısı" "Erkek psikolojisi" "Kadın beyni nasıl çalışır" "Psikologa gitmek caiz mi?" "Bir genç kızın dramı" "Yol Ayrımı" Halen, Sakarya'da özel/terapist olarak çalışıyor ve burada yaşıyorum...
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.