Hüseyn Hilmi Işık
Eshab-ı Kiram kitabının başında, Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın Eshabının üstünlüğünü, Eshab-ı kiram arasındaki hadiseler, Eshab-ı kirama dil uzatanların haksız ve cahil oldukları anlatılmakta, ayrıca; (İçtihat) ın ne olduğu açıklanmakdadır.
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 416Basım Tarihi: Temmuz 2014Yayınevi: Hakikat Kitabevi
ISBN: 9789759211920Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

416 syf.
Puan vermedi
Eshâb-ı Kirâm
Nefsi emmâremizin, mezhepsizlerin ve kâfirlerin tuzaklarına düşmemek için aradığımız tüm cevapları bulabileceğimiz çok kıymetli bir eser. Eshab-ı kiramın, evliyaların, salihlerin hayat hikâyelerini okumak; insanların iyiliğe yönelmesini ve iyi huylu olmasını sağlar. Allahü Teala'nın Veli kullarını sev. Sev ki onlarda seni sevsinler. Onların gönlüne girmeye çalışmak lazım...
Eshâb-ı KirâmHüseyn Hilmi Işık · Hakikat Kitabevi · 2014126 okunma
416 syf.
8/10 puan verdi
Ehl-i Beyt'in ve Eshab-ı Kiram üstünlüklerini, örnek davranışlarını, Peygamber Efendimizden öğrendikleri ile bir olay karşısında nasıl farklı ictihatler oluşturabildiklerinin anlatıldığı eserde bazı sapkın düşünceleri kişilerin oluşan bu farklı ictihatlerden yola çıkarak sahabelerin arasına nasıl nifak sokmaya çalıştığını gözler önüne seren, bu zamana kadar belki biraz eksik belki de biraz yanlış öğrendiğimiz konuları da açık bir şekilde anlatarak kafada soru işareti bırakmayan etkileyici bir çalışma olmuş. Ancak eserde bazı konuların sürekli olarak tekrarlaması biraz okuma kalitesini düşürüyor açıkcası. Birde kitabın son bölümünün naçizane gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Eshâb-ı KirâmHüseyn Hilmi Işık · Hakikat Kitabevi · 2014126 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.