Eski Zaman Eşkiyaları

Okunma
Beğeni
1.675
Görüntülenme
Topu topu birkaç adamdılar. Ölüm fermanlarını, boyunlarındaki hamaylın içinde taşıyorlardı. Oremarlı Settar, taştan bir yüz ifadesiyle uzaklara bakıyor. "Bu dağ güneşinin kralı olmalı olmalı ya da ölmeli" diyordu. Maronısli Sadık bilgece konuşuyordu: "Dostluk kayıp bir eşyadır, alınıp satılmıyor. Düşmanlık ise arsız bir ottur bu dağlarda her yerde bitiyor.
141 sayfa

141 syf.
10/10 puan verdi
Eski Zaman Eşkiyaları, Muhsin Kızılkaya'nın Hakkari'de köy köy dolaşıp bazı dengbejlerden bazı da yaşını almış dedelerden anlatmasını istediği bazı olaylardan oluşuyor. Sutoyê Oremarî, Sadıqe Maronisi, Qereşe Gewdan u Cemilê Dırbaz ve Jirkî aşireti'ni anlattığı bu kitap beni çok büyüledi. Bu yörede yaşayan Kürt aşiretlerinin Birinci Dünya Harbinden sonra yaşadıkları, yaşam şekilleri, kuralları, ağalık sistemi, kız kaçırma, namus şeref anlayışları... Yazar ayrıca dönemin politik olaylarına bizim bu aşiretlerin nasıl tepki verdiklerini neler yaptıklarını da gayet güzel anlatmış. Bir de yazarın tam olarak koordinat verip şurada bunlar oldu demesi yok mu... Benim kendi milletime, memleketime olan bakış açım değişti gerçekten kitabı çok sevdim Hakkarililer okusun iyi akşamlar.
Eski Zaman Eşkiyaları
Eski Zaman EşkiyalarıMuhsin Kızılkaya · Sel Yayıncılık · 200418 okunma

Muhsin Kızılkaya
Muhsin KızılkayaYazar · 13 kitap
Nüfus kütüğü kayıtlarına göre 1966 yılında Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin Cevizli köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Hakkâri’de okudu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. 1993 yılında aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde senaryo danışmanlığı yaptı. Akil İnsanlar Heyeti'nin Akdeniz grubunda görev aldı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Mersin 3. sıradan AK Parti'den 25. dönem milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Kızılkaya gazeteciliğe geri döndü. AK Parti'li olmasında Murat Belge, Ahmet İnsel ve Ömer Laçiner'in Birikim dergisindeki yazılarının etkili olduğunu söyledi. Ocak 2016 tarihi itibarıyla Başbakan başdanışmanı olan Kızılkaya, 2014 yılından beri Habertürk gazetesinde yazarlık yapmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.