Kur’an-Evrim Münasebetinde Usuli Hatalar

Eşref-i Mahlukatı Anlamak

Melikşah Sezen

Eşref-i Mahlukatı Anlamak Sözleri ve Alıntıları

Eşref-i Mahlukatı Anlamak sözleri ve alıntılarını, Eşref-i Mahlukatı Anlamak kitap alıntılarını, Eşref-i Mahlukatı Anlamak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür! Sana çöl gibi gelen, O göl diyorsa göldür..."
N.F.K
Bugün hemen her konuda ancak bilim insanları konuşmalıdır gibi bir algı yayılmakta ve bu algı sebebiyle bilim insanları kendi sınırlarını aşan konularda cesurca söz söylemektedirler.
Reklam
"Bilim, bir konuyu sistemli bir şekilde inceleyerek kesin bilgiye ulaşmak için yürünen yoldur."
Sayfa 14 - Kayıhan Yayınları
Te'vil, bir sözün muhtemel anlam dairesindeki manalarından birine hamledilmesidir.
Sayfa 29 - Kayıhan Yayınları
"İslam edeptir ve edep, hadlere riayet etmektir!" 
Sayfa 136Kitabı okudu
Üzerinde konuşup, iddialarımızın merkezine aldığımız şey Kur'an-ı Kerim. Bilimsel hakikatlerin (!) zuhuru ve kabulü için gösterilen çaba ve hürmetin Kur'an'a karşı da gösterilmesini beklemek hata mıdır? 
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Sathi nazarla tüm tarihi malumatları, tüm eserleri ve haberleri silebilen bir yaklaşımın daha sonra ilim adına hakikati ifade ve temsil ettiğini iddia etmesi gerçekten inandırıcı olabilir mi?
"Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür! Sana çöl gibi gelen, o göl diyorsa göldür..."  Necip Fazıl Kısakürek
Evrim hakkında konuşacak kimselerin biyoloji bilmesini istemek hak da, İslam adına, Kur'an adına konuşacak ve hüküm verecek, tefsir gerçekleştirecek kişilerin İslami ilimler bilmesini istemek suç mudur bilinmez. 
Bitkilerin, hayvanların ve özellikle insan türünün evrimi sonucu meydana geldiğini iddia edenlerin bu konudaki düşünce ve etüdleri bütünüyle faraziye ve hayallere dayalıdır; bir tecrübeye dayalı değildir ve bilimsel bir değeri yoktur. Bundan dolayı bunun gibi zayıf, hayali delillere dayanarak dini buyrukları te'vile imkan yoktur. 
Reklam
Aslında biz Müslüman ile Allah arasına nâehil kimselerin girmemesini arzuluyoruz. Yoksa ehil olan hiç kimsenin konuşmasından rahatsızlık duymak söz konusu değildir. İslâm tarihi farklı kabullere sahip âlimlerin beyânlarıyla doludur. Bu konuda ikisi birbirinden farklı şeylerdir.
Sayfa 59 - Kayıhan YayınlarıKitabı okudu
Tesadüf aynı zamanda ıstılahî kullanımlarda, tabiattaki işleyiş ve ahengin alem ötesi harici bir varlığın yani Allahu Teala'nın takdiri olmaksızın, raslantılar sonucu sürdüğünü ortaya koyan bir kelimedir.
Sayfa 128Kitabı okudu
Sinan Canan
"Sadece bilimle bilimi anlamaya çalışmak bir kısır döngüdür."
Sayfa 73 - Kayıhan YayınlarıKitabı okudu
Sübutu kat'i olmasa da bilim adına yaptığı yorumdan taviz vermeyenler kendi eksikliklerini Kur'an âyetlerinin te'vil edilebileceği konusundaki imkan ile aşmaya çalışmakta ve âdeta işi tersine çevirerek sanki evrimin sübutu kat'i de Kur'an'ın ki zannî imiş gibi bir ortam oluşturmaktadırlar.
"Evrim, fiziksel ve işlevsel doğa olayların belgelendiği yöntemler ve delillerle ispat edilemeyen tarihi bir süreçtir." *Ernst Mayr - Evrim Nedir?
Sayfa 18 - Kayıhan Yayınları
141 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.