Evrenin Çanları

Isaac Asimov
Evrenin derinlikleri yalnız tehlike ve korkuyla mı dolu?... Yoksa, insanlığın yararlanacağı birçok esrar orada bizleri mi bekliyor?... Kurgu-bilim romanlarının babası Isaac Asimov, Evrenin Çanları'nda bu soruların yanıtlarını açıklıyor! (Arka Kapak)
304 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1984

10/10 puan verdi
Bugünün incelemesi, müthiş ve eksiksiz bir bilimkurgu olan Sonsuzluğun Sonu olacak.
Murat Ç
Murat Ç
ile başladığımız Asimov okumasının ilk kitabıydı Sonsuzluğun Sonu ve ben yaklaşık iki günde kitabı
Geçmişin Geleceğine Yolculuk
10/10 puan verdi
“Doğru olanı yaparken, ahlaki hislerinizin yolunuza çıkmasına hiçbir zaman izin vermeyin.” Isaac Asimov “Sonsuzluğun Sonu” zamanda bir yolculuk, hem ileriye hem geriye, geçmişi geleceğe, geleceği de
10/10 puan verdi
Sonsuzluğun bir sonu var mıdır? Sonu varsa sonsuz mudur? Ya da bu sonsuzluk başka bir şey mi? Bu kitap için evet bu sonsuzluk o sonsuzluk değil. Çünkü belli bir başlangıcı ve o başlangıcı ortaya çıkaran isimler biliniyor. Asimov okurken hep tarihten bir parça gördüm. - ben robot hariç- Vakıf serisinde imparatorlukların doğum yaşam ve ölüm aşamalarını çok güzel özetliyor. Asimov'un bu kitabı belki de beni bu yüzden şaşırttı. Çünkü bu kitabında tarih yok. Dünya yüzyıllara ayrılmış ve ülkeler yerine yüzyıllara ayrılmış. Nerelisin sorusuna cevap bir sayı... Bu yüzyılları idare eden teknisyenler, bilgisayarlar, gözlemci ve bakımcılar var. Bu kısımda biraz sınıf ayrımına rastlıyoruz. Zaman ve gerçeklik mühendisliği... Savaş mı olacak? İmkansız. Çünkü küçük hesaplarla savaşlar iptal ama burada ben size bir soru soruyorum savaşlar olmasa ya da insanlar arasında farklı düşünceler olmasa bilimsel gelişmeler ne kadar ilerlerdi. Bu soruyu kendinize sorduysanız artık bu kitabı okumaya başlayabilirsiniz. Ve bizler bu kitaba göre ya da orada ki bilgisayar ve teknisyenler göre şu an din dil ırk olarak değil 21.olarak adlandırılıyoruz. Asimov'un belki de en sevdiğim kitabıydı. İyi okumalar.
Sonsuzluğun SonuIsaac Asimov · Monokl · 20152,639 okunma
Geçmişi değiştirmek ister miydiniz?
10/10 puan verdi
Asimov Sonsuzluğun Sonu'nda bu soruya "evet" cevabı verilirse neler olacağını anlatıyor. Bu soruyu hiç bu kitaptaki bakış açısıyla yorumlayanı görmemiştim şu ana kadar. Soluk kesici
Puan vermedi
Kitap , Asimov'un insanlığın geleceği ve zaman yolculuğu üzerine *derin felsefi* sorular sorduğu bir yapıtıdır. Zaman yolculuğu ve evrenin farklı olasılıklarına dair ustalıkla yazılmış kurgusu, bilim kurgu sever beni büyülemiştir. Kitap, insanlığın gelişimini dışarıdan kontrol etmenin ahlaki boyutlarını tartışırken, bireysel özgürlük ile kolektif iyilik arasında bir denge arayışını da gözler önüne serer. Sonsuzluk örgütü, insanları korumak için müdahale ediyor olsa da, bu müdahalelerin uzun vadeli etkilerinin ve insanın doğasını nasıl değiştirebileceğinin vurgulanması, kitabın derinliğini artırıyor. Asimovun en güzel kitaplarından birisidir. Tavsiye ediyorum.
10/10 puan verdi
Sonsuzluğun Sonu, Amerikalı yazar Isaac Asimov tarafından zaman yolculuğu ve sosyal mühendislik konularında gizem ve gerilim unsurları olan 1955 bilim kurgu romanıdır. Öncül, nedensel bir döngüdür - olayların ve nedenlerinin bir döngü oluşturduğu bir tür zamansal paradoks.(Wikipedia) Öncelikle bu kitabı her zamankinden daha sakin bir kafayla okumanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kitap başlangıcından itibaren çeşitli yüzyıllar, bilinmeyen kurgusal terimler ve alışılagelmişin dışında mesleklerle başlayıp beyin yakıyor. Kısaca özetlersek, çeşitli yüzyıllardan seçilmiş kişilerden oluşan bir sonsuzluk grubu var. Bu yüzyıllarda öyle yakın zaman değil 500.,1000.,10000. yüzyıllardan bahsediyoruz. 21. Yüzyılda oluğumuzu düşünürsek hikayeyi bilimkurgu yapan olay kurgusu burada başlıyor. Sonsuzluğun amacı, gerçeklik denilen normal yaşamdan oluşan hayat formunda, insanlığı olumsuz etkileyen olayları düzelterek değiştirilmiş gerçeklik oluşturarak sonsuzluğu sağlamak ve insan neslinin kusursuz olarak yeni yüzyıllara aktarılması. Fazla da detaya girersem spoiler olur gibi o yüzden alın okuyun sonra da" vay be " deyin. Bu arada kitapta aşk, dram, polisiye ve tabi ki bilimkurgu olmak üzere ne ararsanız var. Şimdiden iyi okumlar...
Isaac Asimov - Sonsuzluğun Sonu
9/10 puan verdi
Isaac Asimov “Sonsuzluğun Sonu” isimli eserinde kurduğu evrende; sonsuzluğun keşfedilmesi ve bu keşifle birlikte zamanlar arasında yani yüzyıllar arasında yolculuklar yapan SONSUZLAR’ın dünyada
Sınırsızlığın başlangıcı
%46 (112/240)
10/10 puan verdi
Kitabı henüz bitirdim biraz durup soluklanmak ve aklımda dolanan her şeyi bir an önce kelimelere dökmek arasında kalmış durumdayım. Ve ikincisi ağır bastı. Çok fazla bilimkurgu okumuş olduğumdan, bu yazarların kurgusunun büyüsüne alışmam gerekirdi belki şu ana kadar. Ancak görünen o ki hiç de alışamamışım. Çokça gördüğümüz zaman yolculuğu konularını ele alan bir kitap ama bunu öyle katmanlı, artık sıradan insan olmayan Sonsuzları öylesine insancıl ele alıyor ki. Kitap boyunca karakterle birlikte sonsuzlukta geziniyor işleyişi öğreniyorsunuz ve bu çok güzel. Ancak son 50 sayfaya geldiğinizde kitap bambaşka bir seviyeye sıçrıyor. Bundan sonra gelen, kalan bölümde heyecanla büyük bir merakla ama en çok da anlayışla nefesiniz kesilerek takip ediyorsunuz. Evrendeki (zamandaki) yerinizi sorguluyorsunuz. Yazara ve kurgusunun götürdüğü uçlara hayran kalıyorsunuz. "Sonsuzluğu dolaylı bir yoldan keşfettik. Önce gerçeklerin hesabını geliştirdik ve kendi gerçekliğimizi test ettik. Çok küçük bir olasılığın sonucu olan bir gerçeklikte yaşadığımızı bulunca hayrete düştük." Isaac Asimov'un beni en çok etkileyen yapıtıydı hala heyecan ve şaşkınlık içerisindeyim. Kesinlikle tavsiye ederim.
239 syf.
Puan vermedi
Asimov... Bilim kurgunun harika yazarı. Vakıf serisinde de beni şaşırtmıştı bu kitapta da aynı şeyi yaşadım. Tam diyorum of tek düze bir uzay macerası okuyacağım herhalde ama öyle bir son yazıyor ki devam etse gittiği yere kadar okurum diyorsun ama bitiyor işte:/
8/10 puan verdi
Kitabın ilk sayfalarında 'sonsuzluk, zaman, son, yüzyıl' kelimelerinin fazlalığı sizi korkutmasın. İlerleyen sayfalarda iyi ki bu kadar çok bahsetmiş diyorsunuz. Kalemin mükemmelliği hakkında konuşmaya gerek var mı bilemiyorum ama eğer ağır biri dili olduğunu düşünen varsa kesinlikle hemen okumaya başlasın. Bu kadar akıcı bir kaleme sahip yazarlar zor bulunur. Ben Robot eseriyle başlangıç yapmam gayet yerinde olmuş. Ben Robot eserinde sadece birçok hikaye ile kendinizi kafanızı yoruyorsunuz. Ama bu eser sizin bir başkası tarafından beyninizi yoracak, karıştıracak ve ince mesajlarla 'acaba burada bunu mu kast ediyor' diye diye okutacak bir eser. Sonsuzluğun sonu, Sınırsızlığın başlangıcı niteliğinde bir eser. Asimov'un dünyasına giriş kitabı olarak düşünülüyor. Ben şans eseri ( bir okuyucunun yorum yapmasıyla) fark ettim. Vakıf serisine o kadar odaklanmışım ki bu eseri hiç görmedim bile.. İyi ki okumuşum diyorum. Çünkü gerçekten Asimov 'un dünyasına giriş kitabı. Bağlantısını kendimce şöyle anlatabilirim; sadece kalemine alışmak için okudum diğer kitaplarından bağımsız bir eser. Okursanız çok şey kazanırsınız, bunu söyleyebilirim. Zaman paradoksları, paralel evrenler, kazanlar, Teknisyenler, Sonsuzlar derken kafanızın karışması başlangıçta normal, korkmayın ve devam edin. İlerleyen sayfalarda sizi oldukça güzel paradokslar bekliyor.. Kitapla kalın...

Isaac Asimov
Isaac AsimovYazar · 67 kitap
Isaac Asimov (2 Ocak 1920 - 6 Nisan 1992), Yahudi asıllı ABD'li yazar ve biyokimyacı. Pek çok konuda yapıtları olmasına karşın, bilim kurgu eserleri ve popüler bilim kitapları ile tanınmıştır. Kurgu olmayan çok sayıda eserinin yanı sıra Fantezi dalında da yazmıştır. Dewey Ondalık Sınıflandırma sistemindeki Felsefe hariç tüm ana dallarda eserleri vardır. Asimov ortak görüşle bilim-kurgu dalının ustasıdır. Robert A. Heinlein ve Arthur C. Clarke ile birlikte yaşadığı dönemde "Üç Büyük" bilim kurgu yazarından biri olarak kabul edilmiştir. Kesin doğum tarihi bilinmeyen Asimov'un doğum tarihi resmi kayıtlarda 2 Ocak 1920'dir. Rusya'da Smolensk yakınlarındaki bir kasabada Yahudibir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Asimov, ailesi ile birlikte üç yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. New York kentinde büyüdü. 20 yaşından önce bilim-kurgu öyküleri yazmaya başladı. Columbia Üniversitesi'nden 1939'da mezun oldu ve kimya dalında doktorasını aynı üniversiteden aldı. Daha sonra Boston Üniversitesi'ne geçti. Burada 1979'da profesör oldu. 26 Temmuz 1942'de Gertrude Blugerman ile evlendi. Bu evliliğinden iki çocuğu oldu. 1973'te ilk eşinden boşanan Asimov, aynı yıl Janet Jeppson ile evlendi. 1983'te olduğu by-pass ameliyatındaki kan naklinde kendisine verilen enfekte kan nedeniyle AIDS'e yakalandı ve 6 Nisan 1992'de bu hastalık yüzünden öldü. AIDS'ten öldüğü gerçeği ölümünden on yıl sonra kamuoyuna açıklandı. Yazarlık kariyeri Yazarlık kariyerine bilim-kurgu ile başlayan Asimov, popüler bilim kitapları ve şiir kitapları da yayımladı. 1941'de yayımlanan Nightfall adlı kısa bilim-kurgu öyküsü, en ünlü bilim-kurgu öykülerden biri oldu. Bu öykü 1968'de Amerikan Bilim-Kurgu Yazarları adlı kuruluş tarafından o zamana dek yazılmış en iyi kısa bilim-kurgu öyküsü seçildi. Asimov, Vakıf (İng: Foundation) ve Robot dizi kitapları ile de büyük ün kazandı. Kazandığı Ödüller Nebula Best Short story (aday) (1965) : Founding Father Nebula Best Short story (aday) (1965) : Eyes Do More Than See Nebula Best Novel (kazandı) (1972) : The Gods Themselves Hugo Best Novel (kazandı) (1973) : The Gods Themselves Hugo Best Novellette (aday) (1975) : That Thou Art Mindful of Him Nebula Best Novellette (aday) (1976) : The Bicentennial Man Hugo Best Novellette (kazandı) (1977) : The Bicentennial Man Nebula Best Novel (aday) (1982) : Foundation's Edge Hugo Best Novel (kazandı) (1983) : Foundation's Edge Hugo Best Novel (aday) (1984) : The Robots of Dawn Nebula Best Short story (aday) (1986) : Robot Dreams Hugo Best Short story (aday) (1987) : Robot Dreams Hugo Best Novellette (kazandı) (1992) : Gold
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.