Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Felsefeye Giriş

Süleyman Hayri Bolay

Felsefeye Giriş Sözleri ve Alıntıları

Felsefeye Giriş sözleri ve alıntılarını, Felsefeye Giriş kitap alıntılarını, Felsefeye Giriş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ben demiyom Rouesseau reis diyor
Felsefe nedir? En tanınmış filozofların kitaplarında bulduğumuz nedir? Onları dinlerken insan kendini bir pazar yerinde avaz avaz bağıran bir sürü madrabaz arasında sanır.Her biri bana gelin,bana gelen aldanmaz diye bağırır durur.
Sayfa 68 - J.J.RousseauKitabı okudu
Bilime tapanların, bilim yobazlarının düşmanıyım.Bilimin işleyişini anlamadan,hangi kaygılarla olursa olsun,bilimi bir düşman belleyenlerin de düşmanıyım.
Sayfa 138 - Ahmet İnam,Bilimin Binbir YüzüKitabı okudu
Reklam
Teknik, değişik anlamlarda kullanılmaktadır. Aslında teknik, insanın bir gayeye göre nesnelere şekil vermesidir. Yani tekniğin amacı, üretimdir. Bu anlamda teknik, bilimlerin veya bilimsel bilginin bir uygulamasıdır. Oysa bizzat bilimin hedefi, açıklama ve bilgi elde etmektir. Öyleyse teknik, doğadaki nesneleri, bir amaca yönelik olarak insanların yararı için araç hâline getirmektir. Tekniğin amacı, insan yaşamını kolaylaştırmaktır. Şu hâlde teknik bilgide özne-nesne ilişkisi, bilimsel bilgiyi uygulayarak yaşamı kolaylaştırmak amacıyla kurulmaktadır.
Sayfa 21 - Bilgi türleri-c)Teknik BilgiKitabı okudu
Descartes "Felsefesiz yaşamak gözü kapalı yaşamaktır" derken Necip Fazıl Kısakürek "Felsefe bir çuval çürük ceviz içinde bulunan bir sağlam cevizi el yordamı ile bulmaya benzer" diyor.
Sayfa 68 - Necati ÖnerKitabı okudu
Tesbit
Felsefe, hayatın bir takım problemlerini çözse bile, tam ve noksansız bir fotoğraf sağlaması mümkün değildir.
Bilgelikle birleşmeyen kudret tehlikelidir ve çağımız için gerekli olan şey de bilgiden çok bilgeliktir.
Sayfa 130 - B.Russel Bilim FelsefesiKitabı okudu
Reklam
Felsefe yolda olmak demektir.Soruları,cevaplarından daha önemlidir.Ve her cevap yeni bir soruya çevrilir.
Sayfa 57 - K.JaspersKitabı okudu
İslâm, iyiyi ve kötüyü seçmeyi insana bırakmıştır. Bir de şu nokta önemlidir. İyi yolu seçen, kötü yola hiç geçmeyecek demek değildir. Bunun gibi kötü yolu seçen de her zaman iyiye kayabilir. Bu, insanın kendi bilincine bağlıdır. İnsan, eylemlerinin sonucuna katlanır. Çünkü dinlerde ceza hemen bu dünyada verilmez.
Sayfa 199Kitabı okudu
Bilgisiz adamın düşmanı,kendi bildiği ve yaptığıdır;başka düşmanı olmasa bile bu ikisinin sıkıntısı yeterlidir.
Sayfa 63 - Yusuf Has HâcipKitabı okudu
İnsanın dış dünyaya ait bilgisinin büyük bir kısmı algıya dayanır. Nesnelerin varlığını duyularımız aracılığıyla algılayınca, bu algılar zihnimizde toplanır, toplanan izlenimler orada çeşitli etkiler yapar; böylece zihnimizde nesnelerin görüntüleri kendini gösterir. Sonra zihin, bu izlenimleri sıraya koyar, sınıflamasını yapar, gruplara ayırır ve biz de bunlar üzerinde düşünmeye başlarız. Sonunda da varlıklar hakkında yargıya varırız.
Sayfa 19 - B. FELSEFENİN ANLAMI: 1. Bilginin TanımıKitabı okudu
Reklam
Felsefe, hayatın birtakım problemlerini çözse bile, tam ve noksansız bir fotoğraf sağlaması mümkün değildir.
Her hal-ü karda insanlar bir şeye mutlak inanırlar. Dini, mutlak varlığı inkar ederken de mutlaka bir inanca dayanarak inkar ederler.
Aristippus, bir süre için Sokrates'ten ayrılmış ve krala yanaşmıştı. Bu hareketini kınayanlara karşı dedi ki: -Sokrates'e gidiyordum, bilgi sahibi olmak için, şimdi de krala geldim gülmek için.
Sayfa 244Kitabı okudu
Farabi'ye göre, bireyler ve toplumlar, eğitim ve öğretim yoluyla ahlaka ve erdemli davranışlara ulaşabilirler.
Sayfa 195
Sanat, ruh ve duygu dünyamızı kendi bilincimizde zenginleştirir; felsefe ise zihin ve düşünce hayatımızı derinleştirir.
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.