Mart 2025
Tecrit Der/Kitap

Ferda
2025 1. kitabı
Kitabın yazarı/şairi olarak önsözündeki ifadelerimle "FERDA"nın içerisinde taşıdığı mana ve ruhu çok iyi anlatmış olacağımı düşünüyorum. Kitabı kesinlikle tavsiye ediyor ve sızlayan bir
Şiir
FerdaSinan Alataş · Tecrit Der/Kitap · 20258 okunma
2025 9. kitabı
Sinan Alataş'ın şiir kitabı Ferda; bugünden yarına, geçmişten geleceğe yazılmış mektuplar gibi..Adresi belli, gönderileni belli.. İnsanlığın güzel hasletlerini taşıyan her kalbin adresine yazılmış mısralar.. Dostluk ve vefa şiirlerinin baştacı.. Aşk olmazsa olmazıdır şiirlerin..Aşk da var güzel sevmek de.. özlem, hasret, ayrılık da.. İnsana en çok yakışan merhamet de var, haksızlıklar karşısındaki adaletli duruşun şiiri de var.. sitem de var bağışlama da.. gidenin umudunu, kalanın hüznünü taşıyan yol da var yolcu da.. Kelimeler; mısralarında hem mâna, katmanları gibi açılan gül yaprağı hem ritimsel bir nota, hem göze hitap eden tablo.. İncelikli bir zanaat gibi incelikle işlenmiş mısralar.. Uzundan Öz'e "insan ruhu kitapla nefes alır" Kısa'dan Hisse " Okuyanı olmayan kitap, yazarının yetimidir" Ferda'yı yetim bırakmamak için okuyanı anlayanı çok olsun..
1000k
FerdaSinan Alataş · Tecrit Der/Kitap · 20258 okunma

Sinan AlataşYazar · 0 kitap
1974 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da, liseyi Maltepe Askeri Lisesi’nde (İzmir), üniversite eğitimini ise Ankara’da Kara Harp Okulu’nda (KHO) Atatürk’ün Harbiye’sinde tamamladı. Subay rütbesiyle TSK’daki her türlü birlik ve karargâhta çalışmayı müteakip 2020 yılında emekli oldu. Sistem Mühendisliği Lisans Diplomasına da sahip olan Sinan ALATAŞ, toplumsal, sosyal, edebî ve felsefî çeşitli konularda yazılar ve şiirler yazmaktadır. Şiirlerini youtube.com/@biryiginsoz YouTube kanalında da seslendirilmiş olarak yayınlayan Sinan ALATAŞ evli ve biri kız, diğeri erkek iki çocuk sahibidir. Edebi Eserleri: Bir Yığın Söz, Ağustos 2022, (Şiir) Katıldığı Antolojiler: Cumhuriyet’in 100. Yılında İz Bırakanlar Antolojisi (2023) (Antoloji Kitabında 1 adet Şiiri ve Özgeçmişi yer almıştır.)